patbal 11.12.04, 12:04 drogie mamy, uzywamy z moja 6 tyg coreczka smoczka nuka lateksowego, ale mamy tez silikonowy. zastanawiam sie, kiedy maja zuzyje ten lateksowy czy podac jej silikonowy czy tez kontynuowac ten lateksowy. ktory lepszy, zdrowszy?? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starucha121 Re: jaki smoczek? 11.12.04, 19:31 Moim zdaniem silikonowy jest lepszy. Na pewno jest trwalszy. Lateks jest fuuuj, to przezytek. Odpowiedz Link Zgłoś
halkione Re: jaki smoczek? 11.12.04, 20:59 lateks może uczulać, ja bym stosowała silikonowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarysia Re: jaki smoczek? 11.12.04, 23:26 silikon lepszy, przy lateksie jak dziecko się przyzwyczai to troche sie odkształca i jak podjaesz nowy to dziecko pluje przy lateksuie zmian smoczka jest nieodczuwalna Odpowiedz Link Zgłoś
janka741 Re: jaki smoczek? 11.12.04, 23:39 My mamy silikonowy firmy NUK. Przy zmianie na nowy Misia nie zauważyła żadnej różnicy. Polecam. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: jaki smoczek? 12.12.04, 00:05 ja w 3 tyg ycia podalam Ignasiowi smotek silikonowy Aventu. Teraz ma 9,5 m-ca i uzywa smoczka tylko do zasypiania. Nie potrafie Ci poradzic. ja tak zrobilam i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
patbal Re: jaki smoczek? 12.12.04, 12:04 dzieki dziewczyny pojde za dowodem spolecznej slusznosci jesli w wiekszosci uzywacie silikonowych tzn ze sa dobre pozdrawiam, patrycja Odpowiedz Link Zgłoś