Dodaj do ulubionych

A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobusem?

20.01.05, 13:44
Cześć! Chciałabym pójść z moim małym z basen, ale z tego co udało mi się na
razie znaleźć rozkład kursów to musiałabym chodzić sama z małym i do tego
dojeżdżać dwoma autobusami. Czy któraś z Was jeździła na basen z takim
maluchem autobusem?
Obserwuj wątek
    • agnesgie Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 20.01.05, 15:12
      Cześć! Ja nie jeździłąm ale nie wydaje mi się żeby zimą to był dobry
      pomysł.Może latem tak ale zimą wyjdziecie z basenu rozgrzani,może autobus nie
      przyjedzie na czas i wymarzniecie na przystanku. Ja chodziłaa kiedyś zimą na
      basen jak miałąm ze 14 lat a więc byłam całkiem spora.Zdarzyła się jakaś awaria
      komunikacji i czekałam godzinę aż coś raczy prezyjechać.Zanim dojechałam do
      domu już czułam,że będę chora.Zrobisz jak uważasz ale ja bym nie ryzykowała.
      Pozdrawiam.
      • afryka11 Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 20.01.05, 17:03
        musisz się liczyć z tym,że ciałko maluszka jest wilgotne, a on bardzo
        zmęczony.Zgadzam się, że zimą to nie najlepszy pomysł.
    • inga_iga Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 20.01.05, 15:58
      A z którego regionu wrocławia jesteś? Ja też chciałabym jezdzić z mała na
      basen, ale sama się nie zdecyduje, a w dwie byłoby nam rażniej.
      pozdrawiam
      • dorotamoron Re: do inga_iga 21.01.05, 22:25
        Jestem z pod Wrocławia. Musiałabym się przesiadać na Pl. Dominikańskim lub przy
        Eurece. A myślałaś o zajęciach zorganizowanych czy o pójściu na basen w
        godzinach dla publiczności? We Wrocławiu jest kilka miejsc gdzie można pływać z
        niemowlakami.
        • inga_iga Re: do inga_iga 22.01.05, 11:39
          Myślałam raczej o pływaniu w godzinach dla publiczności. Co do basenu to musi
          spełnac 2 kryteria być jak najbliżej pl. dominikańskiego i być czysty.Masz jaką
          propozycje który basen spełniał by te 2 wymogi?
          Pozdrawiamsmile
          • dorotamoron Re: do inga_iga 22.01.05, 15:30
            Ja jak na razie znam tylko jeden basen gdzie mozna pojsc z dzidzia w godzinach
            dla publicznosci - Redeco na Nowym Dworze. Tam jest maly basen przystosowany
            dla niemowlat - czysta i ciepla woda 32 stopnie. Znasz jakies inne miejsce?
            • inga_iga Re: do inga_iga 22.01.05, 16:30
              Dzisiaj byłam w sklepie z art. dzieciecymi w dostałam nr telefonu do szkoły dla
              bobsów na basenie przy pl. teatralnym, w poniedziałek bede tam dzwonic. jak sie
              dowiem co i jak to napisze na forum.ten basen pasowałby mi bo jest blisko mnie,
              ale nie wiem jak tam wygladaja warunki sanitarne, ale skoro jest tam prowadzona
              szkółka dla niemowląt to nie jest chyba najgorzej.Może jakaś mama tam chodzi i
              podzieli się spostrzeżeniami na temat tego basenu? z góry wielkie dziękismile
              Ps. dorotamoron a Ty wolałabyś szkółkę czy chodznie indywidualne?
              • dorotamoron Re: DO INGA_IGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! 24.01.05, 10:39
                Oj napisz mi koniecznie co z tym basenem przy Teatralnej! Tam byłoby idealnie
                bo blisko. Tylko dla niemowląt musi być ciepła woda - ok 31-33 stopnie, ja nie
                słyszałam żeby oni tam mieli taki basen, ale może coś się zmieniło. Mi w sumie
                jest obojętnie czy basen indywidualnie czy kursy, byle basen miał ciepła wodę.
                Pozdrawiam!
                • inga_iga Re: DO INGA_IGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 24.01.05, 11:18
                  Dzwoniłam,ale "abonent jest poza zasięgiem" coś mi się jednak wydaje,że Pani w
                  sklepie wprowadziła mnie w błąd co pływania niemowląt, dopiero teraz
                  przyjrzałąm się tej wizytówce i nic poza napisem nauka płwania tu nie ma, a
                  przypuszczam że byłaby wzmianka o niemowlakach, próbuje dodzwonic sie do basenu
                  i dowiedziec czy mają basen który by odpowiadał naszym pociecha, ale z marnym
                  skutkiem(cholera dzwonie od 20min i nikt sie nie zgłasza)Jak tylko się
                  dodzwonie to dam znać.
                  • inga_iga Re: DO INGA_IGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 24.01.05, 18:55
                    Już wszystko wiem. Tak jak sie obawiałam basen na teatralnej nie jest
                    przystosowany dla niemowląt( za zimna woda, nie ozonowana) a nauka pływania
                    jest od lat 4sad
                    Czyli trzeba poszukać czegoś innego, niestety wszystkie baseny spełnajace
                    kryteria są daleko od pl.dominikanskiego. Jako że nie znam zbyt dobrze
                    Wrocławia któraś mama może podpowie mi na który basen jest najdogodniejszy
                    dojazd od pl. dominikańskiego.
    • ekasia1 Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 20.01.05, 17:49
      Ja zaczęłam chodzić z moją małą na basen jak miała skończone 4 m-ce. Wtedy był
      listopad. Chodzimy do dziś. Też z nią dojeżdżam, tyle że tramwajem. Nie stanowi
      to dla mnie problemu. Do tej pory moja Kinga nie miała nawet kataru po basenie
      i mam nadzieję, że tak będzie nadal. Myślę,że jak po basenie odczekasz trochę
      (ok 20min) zanim wyjdziesz na mróz, to wszystko będzie w porządku. Życzę
      powodzenia.
      • dorotamoron Re: do ekasia1 21.01.05, 22:23
        Mam jeszcze pytanie - czy jeździłaś z małą w wózku (gdy miała 4 miesiące)? Było
        gdzie zostawić wózek na basenie? Czy lepiej w nosidełku?
        • ekasia1 Re: do ekasia1 21.01.05, 23:04
          Ja jeździłam i jeżdżę do dziś wózkiem głębokim. Jeszcze nie zmieniłam na
          spacerówkę, bo w głębokim ma cieplej. U nas na basenie (w Poznaniu) jest w
          szatni miejsce, żeby zostawić wózek. Ale najlepiej zadzwoń na basen i dowiedz
          się czy jest taka możliwość. Pozdrawiam.
    • mama007 ja jeździłam i dzidzia żyje i ma się dobrze... 21.01.05, 23:08
      jeżdżę a Aśką na basen odkąd skończyła chyba ze 3 czy 4 miesiące. Również w
      zimie - taksówką albo autobusem. Taksówkę uważam za głupotę. I też jeżdżę sama,
      do tej pory praktycznie smile jak chłop jedzie ze mną to tylko mi przeszkadza,
      szczerze mówiąc smile
      aha, Aśka żyje, ma się dobrze i nigdy nie chorowała porządnie i nie brała
      antybiotyków.
      pozdrawiam
    • moniaty Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 21.01.05, 23:15
      hej wink
      Jestem z Wroclawia i mam pytanko, na ktory basen chcesz pojsc z dzidzia? Ja
      chodze do Redeco na ul. Rogowskiej i tam mozna zostawic wozek. Nasi znajomi
      chodza nado szkoly plywania fariaszka, moge sie dowiedziec, czy tam bedzie gdzie
      zostawic bryke.
      tu jest link do szkoly plywania, do ktorej chodzimy z synkiem
      www.wrobel-wroblewski.pl
      Nasi znajomi natomiast chwala sobie fariaszke: www.fariaszka.wroc.pl
      Jakbys miala jakies pytania to pisz na priv.
      Pozdrawiam
      A! nasi znajomi jezdzili z synkiem na basen autobusem. Po zajeciach siedzieli
      jeszcze dlugo w kawiarni, az malutki ochlonie.
      powodzenia
      • dorotamoron Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 22.01.05, 15:44
        Mam pytanko - czy wiesz moze kiedy w tej szkole zaczynaja sie nowe kursy?
        Patrzylam na ich strone i chyba by mi odpowiadalo, ale na stronie nic nie ma o
        nowych kursach. Dzieki! PA!!!
        • moniaty Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 22.01.05, 17:56
          wyslalam widomosc na priv.
          smile
          mona
      • renmak Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 23.01.05, 17:14
        czesc! jestem z Warszawy. mam 5 miesieczna Corcie i od dawna chce zaczac
        chodzic z nia na basen. czy mozecie polecic jakies czysty i dobry basen, by
        mozna bylo pojsc tam z dzieckiem. a moze ktos juz chodzi ze swoja pociecha na
        taki basen, chetnie bysmy z Corcia dolaczyly... pozdrawiam!!!
    • mimi44 Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 22.01.05, 12:27
      Słuchajcie,nie największy problem czym dojechac.Ja wczoraj poszłam z małą
      pierwszy raz na basen,ma teraz 7 mies.No i w szatni był taki przewiew,ze
      dziecko mi sie trzesło!!!Koszmar,w rodzinnej szatni,stoją przewijaki,wszystko
      ładnie i poządnie....a tu taki przeciag!!!Moze nie wszedzie tak jest,ale do
      tego basenu nie pójde wiecej napewno,musiałam dzidzie ubierac w tempie
      expresowym.
      • inga_iga Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 22.01.05, 12:37
        A jaki to basen i gdzie?Niech inne mamy też wiedzą którego basenu unikaćsmile
        Pozdrawiam
        • mimi44 Re: A czy ktoś jeździł z dzidzią na basen autobus 22.01.05, 12:41
          Ja mieszkam w Warszawie.Basen jest na Ursynowie, na ul.Wilczy Dół 4,nie
          pamietam jak sie nazywa chyba"AquaRelax" czy cos takiego.Są tam zajecia dla
          maluszków,wiec chciałam zobaczyc jak córcia zareaguje na duzą wode.Z córeczką
          ok,podobało jej sie,ale basen raczej zmienimy(ten był najblizej domu).
          • inia25 do mimi44 22.01.05, 15:42
            my chodzimy na basen na ul kasprzaka - zajecia organizuje instytut mama tata i
            ja. polecam - duzo przewijakow, cieplo, fajny instruktor, i karnet calkiem nie
            drogi - za 3 mies 230 zł.
            • mimi44 Re: do mimi44 24.01.05, 09:25
              Dzieki Kinga pomyslimy,bo małej zdecydowanie sie podobało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka