7aba 12.02.05, 19:53 Witam Mój 3,5m Synek od jakiegoś czasu robi kupki ze śluzem. Sa one dość rzadkie i żółte. Czy to może obiaw alergi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odojoachim Re: śluz w kupkach 12.02.05, 20:50 a czy ostatnio nie masz kryzysu laktacyjnego? synek dojada tyle ile powinien? bo moje slonko mialo takie kupki gdy nie dojadalo bo mialam kryzys laktacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
7aba Re: śluz w kupkach 12.02.05, 21:05 Dojadać to on dojada. Na 3m i pare dni ważył 7,700. Z pokarmem raczej nie mam problemu. A czy u Ciebie długo to trwało? Odpowiedz Link Zgłoś
odojoachim Re: śluz w kupkach 13.02.05, 12:15 no cale szczescie nie. bylo to zwiazane typowo z kryzysem laktacyjnym i kiedy po 5 dniach mleczko sie unormowaly jego kupki tez sie poprawily Odpowiedz Link Zgłoś
vika21 Re: śluz w kupkach 13.02.05, 12:37 Hej, moja córcia też miała śluz q kupce, to może być objawem alergii, więc radzę Ci przez kilka dni utrzymać dietę , może włączyłaś coś nowego do jedzenia ( una s to było na nabiał), kup w aptece Lakcid - to jest flora bakteryjna i podawaj jedną ampułkę dziennie, nam to pomogło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
borges1 Re: śluz w kupkach 13.02.05, 13:07 Cześć, ja mam 7 m. Stasia, u nas śluz w kupce zaczął sie w tym samym momencie, co u Twojego dzieciątka. Wejdź w wyszukiwarkę, a znajdziesz wiele dyskusji na ten temat i wyrobisz sobie zdanie. Ja myślałam, że jak wprowadzę stałe pokarmy, to problem zniknie, ale stało sie to wcześniej. Moja pediatra poleciła mi lakcit, ale nic mu sie nie polepszało. Na własną rękę kupiłam mu więc trilac, który ma więcej szcepów bakterii i ten dopiero pomógł. Spróbuj najpierw z tymi środkami, a potem ewentualnie dopatruj sie alergii, nie każde dziecko jest alergikiem, a jeśli do tego Twoje dziecko nie ma wysypki, to można mieć nadzieję. Pozdrawiam, Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: śluz w kupkach 13.02.05, 20:20 Oliwka ma jutro 4 miesiące Od miesiąca ma luźne, wodniste, żółte, często śluzowate kupki. Nieraz 1 nieraz 3 na dobe. Pediatra zapisała Smecte i Lacidofil ale nic nie dało. Niby to od mojego jedzenia ale nie wiem... Karmie piersią tylko. Kryzys laktacyjny nie wchodzi w grę. Ostatnio miała nawet mała odrobinke krwi w tej kupce i dwóch pediatrów i połozna powiedzieli że czasem bywa tak... Oliwka ząbkuje, ma tez bolesne ruchy jelit, kolki, więc te kupki takie maja być... Natalia Odpowiedz Link Zgłoś