guinda 18.02.05, 18:31 Jak w temacie. Kupilam dzis mango, bo je uwielbiam, moja dzidzia ma ponad 6 mies. i nie wiem czy moge jej dac skosztowac? Moze macie jakies doswiadczenie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa1715 Re: Od kiedy mango? 18.02.05, 18:39 myślę, ze do 1 roku życia nie powinnaś jej podawać takich owoców (mam na myśli "niekrajowych"), bowiem są silnie alergizujące - podobnież wyjątkiem w tej kwestii sa banany, ale to juz zależy od decyzji mamy i od tego, czy maluszek ma tendencje do alergii ja nie podawałam swoim dzieciom i nie podaję małej (9 mies.) takich owoców, ani innych pokarmów które potencjalnie wywołują alergie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta288 Re: Od kiedy mango? 18.02.05, 22:30 a w deserkach Gerbera mango serwują dla maluchów w 10 miesiącu, moja mała (zaczęła w 10) bardzo je lubi Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1715 do marty288 18.02.05, 22:34 myślę, ze jeśli Twojemu maluszkowi samkuje i nie ma żadnych objawów alergii to nie ma żadnych przeciwwskazań, aby sobie kosztowała smakołyki smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: Od kiedy mango? 19.02.05, 13:09 Moja córka gdy skończyła 8 m-cy piła sok z mandarynki a gdy skończyła 9 je jeszcze pomarańcze kiwi mango ananasa melona itd czyli prawie wszystkie owoce. Ale to oczywiście zależy od dziecka jedno zareaguje inne nie. Radzę wszystko wprowadzać poi troszeczku Renata Odpowiedz Link Zgłoś