kasia9634 24.02.05, 10:30 proszę o radę jak sprawić aby dziecko mialo wilczy apetyt? Moja córcia uważa t za stratę czasu. Muszę karmić ją prawie na przymus. Owszem otwiera buziaczka ale minimalnie. karmienie trwa nawet di 50 minut. Pozdawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiuld Re: MAMUSIE NIEJADKÓW ŁĄCZCIE SIĘ !!! 24.02.05, 11:58 Witam moją imienniczkę... Mam dokładnie taki sam problem....Maja ma juz 10 m-cy i ostatnio strasznie kaprysi przy jedzieniu..nie moze sie na nim w ogóle skupic...odwraca buzię, zaciska usta, mysłam nawet, ze nie trafiam w jej głód...ale ona uparła się, ze najlepeij samkuje jej mleko /daje jej isomil/ i tylko jego sie domaga...wszelkie stałe pokarmy /zupka, owocki/ są przeze mnei wmuszane na siłę...Acha, daję jej również Simlac....nawet jej smakuje /co mnei ogromnie cieszy/...już zupełnie nei wiem, jka zachęcić ją do jedzienia. Dodam jeszcze, ze do neidawna miala calkiem niezły apettyt...a teraz....?każde karmienie to meczarnia dla niej i dla mnei, nie wspomne już, jak wygląda kuchnia..istne pobojowsko ...Tak więc...nei jestes sama z tym problemem.,...pocieszma się tylko, ze może jak wiosna nadejdzie to jej apetyt wróci....? Zobaczymy, w kazdym badz razie predzej czy pozniej wyrosna z tego. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9634 Re: MAMUSIE NIEJADKÓW ŁĄCZCIE SIĘ !!! 24.02.05, 13:59 Witaj KAsiu, dziękuję Ci za odpowiedż. Zrobiło mi się razniej. Czyżbyśmy tylko my mialy problem z karmieniem? Nikt inny się nie wpisał? Pomyślalam , ze moze to zęby. Moja ma już 7 ząbków. Teraz odmówiła zupki i poszła spać. Pozdrawiam serdecznie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: MAMUSIE NIEJADKÓW ŁĄCZCIE SIĘ !!! 24.02.05, 15:17 Jeżeli Wasze maluszki zdrowo się rozwijają, przybierają na wadze i są pogodne to nie ma się czym martwić. Wiem łatwo powiedzieć ale moja lekarka uważa, że dziecko nie potrafi się zagłodzić. A zmuszanie go tylko pogarsza sytuację. Życzę dużo zdrówka i wilczych apetytów. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia75 Re: MAMUSIE NIEJADKÓW ŁĄCZCIE SIĘ !!! 24.02.05, 15:34 Oj, mam to samo. Maja ma 11 miesięcy i od kilku dni chce jeść tylko suchy chleb. Jakoś nie przekonują mnie znajomi (rodzice odchowanych dzieci), którzy z lekceważeniem machają ręką i mówią ”przejdzie jej”. A ja naprawdę się martwię. Bo nie chodzi o te parę dni, ale o to, że od wielu tygodni, właściwie już miesięcy nie chce pić mleka (była na Bebilonie pepti, potem zmieniłam na Bebiko HA bez reakcji alergicznej), jeść kaszki, raz chce owoce raz w ogóle do ust nie weźmie - planowanie menu na cały dzień to męka, zwłaszcza, że pracuję i muszę opiekunce wszystko przygotować. No i martwie się, że się odwapni... Nie wiem, czy spróbować dać jej mleko modyfikowane (objawy alergii były słabe, teraz wydają się zupełnie ustępować). Faktem jest, że teraz idą jej zęby i na pewno to oslabia jeszcze apetyt. Głupieję Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś