09.03.05, 12:19
witajcie mlode mamusiewink)
Mam pytanie- moze ktoras spraktykowala juz- na jaki okres czasu starczaja
noworodkowi te pierwsze pampersy newborn-ile paczek kupic?
Pozdrawiam
Maria 34
Obserwuj wątek
    • frawik Re: Pampersy 09.03.05, 12:21
      witaj, może i tak się zdarzyć, że od razu będą za małe. Radziłabym nie kupować
      więcej niż jedną paczkęsmile
      Pozdrawiam
      Daga
      • ka-ka Re: Pampersy 09.03.05, 12:37
        ja zlozylam 2 duze paczki
        • syla.t Re: Pampersy 09.03.05, 13:09
          ja kupilam mala paczke zeby miec do szpitala i po tygodniu byly juz male i
          kupowalam 2
    • dorota.mk Re: Pampersy 09.03.05, 13:33
      2 paczki new born, 2 paczki dwójek, potem od razu trójki
    • inessa7 Re: Pampersy 09.03.05, 14:16
      Witaj
      Moj synus urodzil sie malutki bo wazyl 2895g i my w sumie zuzylismy 5 lub 6
      paczek, dokladnie juz nie pamietam. Jedna paczka pampersow (a jest ich w paczce
      44 sztuki) wystarczala nam na ok 5 dnismile.
      Pozdrawiam i powodzenia
    • dorisk Re: Pampersy 09.03.05, 15:07
      2 paczki a koncówka drugiej to juz tak na sile prawiesmile
      • pszczola70 Re: Pampersy 09.03.05, 16:15
        Dziewczyny!!!
        jek dla mnie to cos z tymi pieluchami jest nie tak. ja zmieniam pieluchy
        glownie dlatego, ze mala ma mokry caly bok - oczywiscie zmieniam ubranie nawet
        3razy dziennie z tego powodu. bardzo zadko jest tak, ze pielucha tylko mokra
        bez ubranek. staram sie zakladac jak najwyzej i mocno zaklejac (oczywiscie bez
        przesady) a i tak leci zawsze bokiem az pod pache. co robic?????????
        mala wazy 4470 i kupuje "2".
        pozdrawiam.
        • lidias82 Re: Pampersy 09.03.05, 21:05
          Witaj! Miałam podobny problem. Okazało się, że za mocno(bez pozostawienia luzu
          pomiędzy nóżkami) i za wysoko zakładałam pieluszkę. Trzeba też zwrócić uwagę na
          to, czy dobrze odwinięte są te "falbanki" przy pieluszce. Jeśli są zawinięte do
          środka wtedy siuści wyciekają. Może zwróć u siebie uwagę na te szczególiki.
          Pozdrawiam smile
    • iwka901 Re: Pampersy 09.03.05, 16:14
      44 sztuki pampers newborn starczyły mi na ok tydzień- w 1 tygodniu życia.
      Natomast ostatnio poszło mi 28 w tydzień ( 2-3 tydzień)
      • dorka1976 Re: Pampersy 09.03.05, 16:30
        moja córcia ma prawie 3 m-ce i ja nadal stosuje newborny ale Haggiss. I są dobre
        wg mnie. zuzyłam juz ich pełno!!! One są bardziej kwadratowe niz 2 czy 3 dlatego
        je stosuje póki są dobre. Mała wazy 5,100 kg i jest ok.

Dorka
    • kocura76 Re: Pampersy 09.03.05, 16:34
      Ja kupiłam jedną paczkę Pampers Newbaby 1 i w szpitalu okazało sie ze moja
      Maleńka ma na nie uczulenie i musiałam zmienić na Huggisy Newborn 1. Po 3
      tygodniach spróbowałam znowu Pampersy i już nie było uczulenia.
      Czyli myślę, że nie ma co za dużo kupowac na początek.
      Pozdrawiam, Kocura
    • pulpcik Re: Pampersy 09.03.05, 20:19
      to zalezy, jak duze urodzi Ci sie dziecko.
      my zuzylismy 2 paczki "Jedynek" (te po 44 sztuki) - starczyly na rowno 2 tygodnie.
      teraz uzywamy "dwojek", ale sa do kitu - przeciekaja prawie za kazdym razem - szlag mnie juz trafia, wiec zegnamy sie z pampersami - na szczescie zostalo ich juz tylko kilka sztuk - bedziemy testowac Huggiesy - chyba bedzie lepiej, bo jak porownywalam, sa o kilka cm wezsze w pasie od Pampersow (tez dwojki).
      • mamami73 Re: Pampersy 09.03.05, 20:26
        u nas tez sie sprawdzily huggiesy jesli chodzi o problem przeciekania po bokach
        (ale tak naprawde zawsze sie moze zdarzyc jak dziecko lezy na boku..) ale
        wedlug mnie huggiesy maja "zanizona numeracje" tzn lepiej kupic troche wieksze
        niz mniejsze.
        • ania28.1 Re: Pampersy 09.03.05, 20:33
          a moj synek ma 2 tygodnie i caly czas uzywam new born...narazie sa idealne, ale
          tez sie zastanawiam jak poznam ze beda za male...?
          • olaalo Re: Pampersy 09.03.05, 21:35
            bez problemu poznasz - zaczną się wpijać w jego nóżki, sprawiać problem przy
            zakładaniu, a dodatkowo (tak było z moim synkiem) dzidzia może zacząć się
            moczyć dookoła pampersa - kupiliśmy większy rozmiar i problemy się skończyły;
            nie wiem tylko czy mój synek ma za grube nóżki czy to normalne ale nigdy nie
            udało nam się donosić pampersa do końca rozmiaru (np. kedy pampers był do 6 kg
            nasz mały nosił go tylko do swoich 5 kg) - też tak macie?
    • k.szczurek nie polecam 10.03.05, 08:43
      zdecydowanie nie polecam najmniejszego rozmiaru. Nawet dla noworodka lepsze są
      rozmiar większe, po pierwsze dlatego, że są dużo miększe ( newborn są strasznie
      twarde ) a po drugie zawartość tych małych często ląduje na pleckach dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka