maria34 09.03.05, 12:19 witajcie mlode mamusie) Mam pytanie- moze ktoras spraktykowala juz- na jaki okres czasu starczaja noworodkowi te pierwsze pampersy newborn-ile paczek kupic? Pozdrawiam Maria 34 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frawik Re: Pampersy 09.03.05, 12:21 witaj, może i tak się zdarzyć, że od razu będą za małe. Radziłabym nie kupować więcej niż jedną paczkę Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
syla.t Re: Pampersy 09.03.05, 13:09 ja kupilam mala paczke zeby miec do szpitala i po tygodniu byly juz male i kupowalam 2 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.mk Re: Pampersy 09.03.05, 13:33 2 paczki new born, 2 paczki dwójek, potem od razu trójki Odpowiedz Link Zgłoś
inessa7 Re: Pampersy 09.03.05, 14:16 Witaj Moj synus urodzil sie malutki bo wazyl 2895g i my w sumie zuzylismy 5 lub 6 paczek, dokladnie juz nie pamietam. Jedna paczka pampersow (a jest ich w paczce 44 sztuki) wystarczala nam na ok 5 dni. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dorisk Re: Pampersy 09.03.05, 15:07 2 paczki a koncówka drugiej to juz tak na sile prawie Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola70 Re: Pampersy 09.03.05, 16:15 Dziewczyny!!! jek dla mnie to cos z tymi pieluchami jest nie tak. ja zmieniam pieluchy glownie dlatego, ze mala ma mokry caly bok - oczywiscie zmieniam ubranie nawet 3razy dziennie z tego powodu. bardzo zadko jest tak, ze pielucha tylko mokra bez ubranek. staram sie zakladac jak najwyzej i mocno zaklejac (oczywiscie bez przesady) a i tak leci zawsze bokiem az pod pache. co robic????????? mala wazy 4470 i kupuje "2". pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidias82 Re: Pampersy 09.03.05, 21:05 Witaj! Miałam podobny problem. Okazało się, że za mocno(bez pozostawienia luzu pomiędzy nóżkami) i za wysoko zakładałam pieluszkę. Trzeba też zwrócić uwagę na to, czy dobrze odwinięte są te "falbanki" przy pieluszce. Jeśli są zawinięte do środka wtedy siuści wyciekają. Może zwróć u siebie uwagę na te szczególiki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: Pampersy 09.03.05, 16:14 44 sztuki pampers newborn starczyły mi na ok tydzień- w 1 tygodniu życia. Natomast ostatnio poszło mi 28 w tydzień ( 2-3 tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Pampersy 09.03.05, 16:30 moja córcia ma prawie 3 m-ce i ja nadal stosuje newborny ale Haggiss. I są dobre wg mnie. zuzyłam juz ich pełno!!! One są bardziej kwadratowe niz 2 czy 3 dlatego je stosuje póki są dobre. Mała wazy 5,100 kg i jest ok. Dorka Odpowiedz Link Zgłoś
kocura76 Re: Pampersy 09.03.05, 16:34 Ja kupiłam jedną paczkę Pampers Newbaby 1 i w szpitalu okazało sie ze moja Maleńka ma na nie uczulenie i musiałam zmienić na Huggisy Newborn 1. Po 3 tygodniach spróbowałam znowu Pampersy i już nie było uczulenia. Czyli myślę, że nie ma co za dużo kupowac na początek. Pozdrawiam, Kocura Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: Pampersy 09.03.05, 20:19 to zalezy, jak duze urodzi Ci sie dziecko. my zuzylismy 2 paczki "Jedynek" (te po 44 sztuki) - starczyly na rowno 2 tygodnie. teraz uzywamy "dwojek", ale sa do kitu - przeciekaja prawie za kazdym razem - szlag mnie juz trafia, wiec zegnamy sie z pampersami - na szczescie zostalo ich juz tylko kilka sztuk - bedziemy testowac Huggiesy - chyba bedzie lepiej, bo jak porownywalam, sa o kilka cm wezsze w pasie od Pampersow (tez dwojki). Odpowiedz Link Zgłoś
mamami73 Re: Pampersy 09.03.05, 20:26 u nas tez sie sprawdzily huggiesy jesli chodzi o problem przeciekania po bokach (ale tak naprawde zawsze sie moze zdarzyc jak dziecko lezy na boku..) ale wedlug mnie huggiesy maja "zanizona numeracje" tzn lepiej kupic troche wieksze niz mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ania28.1 Re: Pampersy 09.03.05, 20:33 a moj synek ma 2 tygodnie i caly czas uzywam new born...narazie sa idealne, ale tez sie zastanawiam jak poznam ze beda za male...? Odpowiedz Link Zgłoś
olaalo Re: Pampersy 09.03.05, 21:35 bez problemu poznasz - zaczną się wpijać w jego nóżki, sprawiać problem przy zakładaniu, a dodatkowo (tak było z moim synkiem) dzidzia może zacząć się moczyć dookoła pampersa - kupiliśmy większy rozmiar i problemy się skończyły; nie wiem tylko czy mój synek ma za grube nóżki czy to normalne ale nigdy nie udało nam się donosić pampersa do końca rozmiaru (np. kedy pampers był do 6 kg nasz mały nosił go tylko do swoich 5 kg) - też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczurek nie polecam 10.03.05, 08:43 zdecydowanie nie polecam najmniejszego rozmiaru. Nawet dla noworodka lepsze są rozmiar większe, po pierwsze dlatego, że są dużo miększe ( newborn są strasznie twarde ) a po drugie zawartość tych małych często ląduje na pleckach dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś