15.03.05, 11:45
ja biore te tabletki od początku po porodzie nadal karmie a dodam że moja
mała ma juz ponad 10 miesięcy.mój ginekolog powiedział że nie4 ma żadnytch
przeciwskazań a dziecku to nie szkodzi.pokarm się nie zmienił wcale i jest
pod dostatkiem.miałam obawy na samym początku ale wolałam je brać żeby nie
było nastepnego malucha bo mam juz dwójke.takze dopuki karmie to bede je brać
a jak skończe to moze wezme cos innego.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • domola Re: cerazette 15.03.05, 11:46
      pomyliłam sie to miała byc odpowiedz na pytanie wczesniej zadane ale mi
      wskoczyło jako nowe post przeprasam
      • annawis1980 Re: cerazette 15.03.05, 22:51
        Tez mam dwójke dzieci i narzie nie przewiduje miec nastepnych,dlatego moj gin przepisal mi cerazette,ale boje sie brac bo jakby nie było to hormony.jezeli wyklucze tabletki to zostaja mi met.naturalne bo wkladka nie wchodzi w gre bo mam nawracajace stany zapalne.I co proponujecie w takiej sytacji?
    • olamatu Re: cerazette 16.03.05, 08:10
      Ja muszę brać cerazette ze względów zdrowotnych.Po prostu jak chce karmić to
      tylko cerazette, żadne inne hormony. Gdybym nie musiała to na pewno bym nie
      brała, chociaż mój lekarz twierdzi, że są bezpieczne dla dziecka. Mam wybór
      karmić piersą z cerazette, albo przejść na butelkę. To chyba lepiej już karmić
      z cerazette. Przynajmniej do 6 miesięcy. Czyli jeszcze 2.
      • agulka04 Re: cerazette 16.03.05, 09:42
        moja Aga ma 13 miesięcy i ja nadal biorę cerazette i pewnie jakiś czas bede
        jeszcze brać bo Aga w nocy nadal je
    • wera_k Re: cerazette 16.03.05, 09:45
      tyle sie naczytalam o cerazette i choc wiem, ze to sprawa indywidualna to mnie
      te pigulki bardzo odpowiadaja, nie mam zadnych skutkow ubocznych,. sa swietne i
      ten brak okresu... bosko
      • aga_qan Re: cerazette 21.04.05, 09:51
        Dziewczyny,

ja dotad chwalilam cerazette, bo wszystko bylo OK,ale od kilku tygodni wszystko
        sie pomieszalo. Teraz okres mam srednio 3 tygodnie w miesiacu. Lekarz kazal
        odstawic na kilka dni, az minie, niestety po tygodniu jest to samo. Poniewaz po
        odstawieniu poczulam sie lepiej, a pokarm nie zanikal (tego sie balam
        najbardziej) to zdecydowalam, ze przestaje brac raZ NA ZAWSZE. Wyglada na ze mi
        nie sluzy. Zastanowie sie nad spirala, bo to podobno najzdrowsza opcja
        pozdrawiam
        aga
        • dziobas79 Re: cerazette 21.04.05, 10:53
          Ja tez odstawilam. Pokarm mam i nic mi nie wiadomo ze moglabym nie miec po
          odstawieniu. Okresu tez jeszcze nie dostalam. Powodem odstawienia tabletek byly
          krosty na plecach i to ze nie moglam schudnac. Teraz nie biore i plecy sie
          goja, chudne i pewnie niedlugo wroce do swojej wagi. jednak sie sprawdza ze
          ciezko jest dobrac odpowiednie hormony. Jest wiele innych sposobow
          antykoncepcji...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka