Dodaj do ulubionych

nie chce pic z butelki

07.04.05, 14:14
Jestem mama 2-miesiecznego malenstwa, caly czas karmie je piersia. Od
jakiegos czasu usiluje nauczyc moje dzieciatko pic harbatke z butelki.
Niestety bezskutecznie. Zaczyna się od plucia, dlawienia, a konczy na
strasznym wrzasku. Kupilam butelke Aventu, moze powinnam sprobowac jakas
inna. A moze sa konkretne sposoby na nauczenie dziecka picia z butelki.Jestem
rozpaczona, co bedzie, jak wroce do pracy? Mocno pozdrawiam wszystkie mamusie.
Obserwuj wątek
    • married Re: nie chce pic z butelki 07.04.05, 14:46
      Mój 3 miesięczny synek też nie chce patrzeć nawet na butelkę. Ale czasem jak
      jest bardzo głodny a ja z jakichś przyczyn nie mogę go natychmiast przystawić
      do piersi, daję mu herbatkę w butelce ze smoczkiem z małym przepływem. I
      ciągnie!!! Idzie mu coraz lepiej. Także chyba musi się przyzwyczaić i nauczyć
      jedzenia z butelki. A może smoczek, którego używasz ma za dużą dziurkę i
      dlatego dzidziuś się krztusi? Pozdrawiam smile

Moje dwa Słoneczka:
      bobasy.pl/?u=married&s=384a582bb5c217a7f3e4e7e9fb2e16ed
      bobasy.pl/?u=married1&s=e220c34ead7120732c9034de22be14c5
      • dorotamoron Re: nie chce pic z butelki 07.04.05, 15:55
        Na mojego babla przez dlugi czas skuteczna byla metoda - butelka tylko wtedy
        gdy jest glodny. Tak dla przyjemnosci to mogl possac sobie cycusia, ale butle
        nigdy. Tak wiec czekalismy az zrobil sie bardziej glodny i dopiero wtedy butle.
        Teraz juz zalapal i ssie smoka bez problemu. Ale ma swojego faworyta - canpol
        balonik. Nie odpowiadal mu avent i zwykly canpol, wiec to jaki smok i butla tez
        chyba ma troche znaczenia. Ale zdarzaly sie sytuacje ze moj maz wciskal malemu
        mleko strzykawka lub lyzeczka, bo butli nie chcial i juz.
        • pularda Re: nie chce pic z butelki 07.04.05, 17:49
          Dziekuje za cenne rady. Chyba zmienimy buteleczke, bo opinie o Avencie sa
          rozne. No, i bede wyczekiwac, kiedy moje dzieciatko zglodnieje, by zaatakowac
          go butelka.
          • netka.k Re: nie chce pic z butelki 12.04.05, 00:13
            Witam,
            ja miałam podobny problem, gdy przystawiałam butelke corci natychmiast pluła i
            udawała że sie dławi -spryciarkasmileEwidetnie było widac po reakcji ze
            nieodpowiada jej kształt smoczka, więc go wymiwniłam na taki najzwyczajniejszy
            kształt smoka, którego używały jeszcze nasze mamy karmiac nassmileAle niestety
            problem sie nie skończył. Efekt był taki, że pluła nadał tylko już nie "dławiła
            sie". Stwierdziłam ze po prostu nie toleruje gumy chce ciepłego cycusia i tatuś
            wpadł na pomysł zeby w takim razie oszukac córeczke zamieniajac uwielbionego
            cycusia również na gumę. Teraz przy każdym karmieniu nakładam gumowe nakładki,
            takie których sie uzywa by dziciaczki nie gryzły sutków.Oczywiście poczatek był
            trudny, ale w tej chwili jesteśmy juz przygotowane do odstawienia od piersi.
            Oj, elaborat mi wyszedł smile
            pozdrawiam
            Aneta <K>
    • jakasik Re: nie chce pic z butelki 12.04.05, 08:14
      Też to przechodziłam. Pewna doświadczona mama poradziła mi aby co dziennie
      dawać butelkę. No i Staś w końcu się przyzwyczaił. Wcześniej też próbowałam
      zmiany smoczka, butelki. Bez efektu. A teraz już jest wszystko OK!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka