Dodaj do ulubionych

dziwne drgawki

09.04.05, 16:20
Moja 6-cio miesięczna córka czasami ma dziwne drgawki, tak jakby przeszywało
ją zimno, zauważyłam że ma je częściej wieczorem, kiedyś miała je
sporadycznie a teraz coraz częściej. Pamiętam, że jeszcze w łonie odczuwałam
je, oprócz czkawki. Obawiam się, że może to być jakieś schorzenie
neurologiczne. Lekarz pediatra stwierdził, że to pewnie niedobór wapnia i
przepisał małej syropek, u małej jest podejrzenie zespołu złego wchłaniania.
W naszej rodzinie tzn. mojej i męża nie ma chorób typu padaczka itp.
Obserwuj wątek
    • eewa6 Re: dziwne drgawki 09.04.05, 17:56
      A jak ona to robi? Bo mój synek chyba robi podobnie, trwa to max 2 sekundy i
      faktycznie sprawia wrażenie jakby mu było zimno. Dorosli czasami tak robią jak
      chca pokazać, ze jest im chlodno. Nie podchodzilam do tego jednak nigdy w taki
      sposób jak Ty... Moze powinnam.
      • nikita0 Re: dziwne drgawki 09.04.05, 18:01
        Mój syn ma to samo.Pytałam pediatrę z forum gazetowego PIELEGNACJA SKÓRY
        DZIECKA i zobaczcie,co mi napisał (notabene jednocześnie uspokoiŁ):
        • hanya00 Re: dziwne drgawki 09.04.05, 21:11
          nie chce obrazac tego doktora ale rozwoj dziecka z np.padaczka ma tu niewiele
          wspolnego.moj synek mial takie drgniecia,poszlam do neurologa,lezal w szpitalu
          na obserwacji.mial robine przerozne badania,wszystkie wyszly ok.natomiast na
          podstawie tych drgawek i tego,ze zareagowal na leki rozpoznano
          padaczke.rozwijal i rozwija sie super!!i gdzie tu zwiazek?idz do neurologa,to
          cie uspokoi.
          • meg233 Re: dziwne drgawki 09.04.05, 22:16
            a mozesz opisac jak jego drgawki wyglądały? ja czułąm je jak małą jeszcze była
            w brzuszku.
            • hanya00 Re: dziwne drgawki 10.04.05, 01:48
              no wlasnie.czulam to samo.kilka razy pomyslalam sobie,ze drgania jak przy
              padzaczce.no i nie pomylilam sie.przebadaj dzidzie koniecznie.moze faktycznie
              to nic nie jest ale lepiej dmuchac na zimne.a moja pedriatra tez twierdzila,ze
              to brak wapnia i bez badan na poziom wapna kazala podawac.jak na neurologii to
              zbadali to wapna bylo za duzo.nie lekcewaz tego.
              • meg233 Re: dziwne drgawki 10.04.05, 02:09
                ale mam nadzieje, że Twoja dzidzia z tego wyjdzie. Chyba teraz są na tyle dobre
                leki, aby nawet nie mieć napadów...
                Faktycznie tez sobie kilka razy pomyslałam, że to jak padaczka, bo raz te
                drgawki były dośc długie, dosłownie rzucało małą...
                a ile twoja dzidzia juz ma ?
                • hanya00 Re: dziwne drgawki 10.04.05, 15:16
                  igor ma prawie 14 miesiecy i w maju minie rok jak jest leczony.od tego czasu
                  jest ok.rozwija sie super,jest slodki i nie wierz jak mowia,ze takie dzieci zle
                  sie rozwijaja.jest oczywiscie padaczka niemowleca-zespol westa i wtedy dziecko
                  jest opoznione ale to sa zupelnie inne napady.takie padaczki jak ma igor i
                  wiele,wiele innych dzieci sa w prawie 100% do wyleczenia. idz koniecznie do
                  neurologa!!!
                  ps.zostal nam jeszcze rok leczeniasmile))
                  • meg233 Re: dziwne drgawki 10.04.05, 19:12
                    czy mozesz powiedziec cos wiecej, tzn jakie to są napady?
                    • hanya00 Re: dziwne drgawki 10.04.05, 20:42
                      zaczelo sie jak mial ok 3 tyg.delikatnie drgala mu lewa raczka i lewa nozka.i
                      to bylo wszystko.najpierw co kilka dni potem coraz czesciej az wystepowalo
                      codziennie.w samym szpitalu juz mialo swoje pory i najczesciej podczas
                      wybudzania lub zasypiania
                      • meg233 Re: dziwne drgawki 10.04.05, 21:47
                        aha
                        nio u małej to raqczej wygląda jakby jej zimno było, ona zmarzluch niesamowity.
                        • hanya00 Re: dziwne drgawki 10.04.05, 21:50
                          ale na twoim miejscu poszlabym do neurologa.moze to tez zwyczajnie byc
                          dojrzewajacy uklad nerwowy.ale lepiej sprawdzic.tylko czemu w brzuchu to czulas?
                          • meg233 Re: dziwne drgawki 11.04.05, 10:17
                            ty tez miałas takie uczucia??
                            bo ja czkawke tez jej wyczuwałam....
                            • hanya00 Re: dziwne drgawki 11.04.05, 21:47
                              czulam i czkawke i drgawki.a w rodzinie tez nikt nie choruje na te chorobe
                          • gosia712 Re: dziwne drgawki 12.04.05, 17:16
                            Witam,
                            Temat drgawek powraca, jak pisałam ok miesiąca temu drgawki u mojego 5,5
                            miesięcznego Szymka bywają dalej ale zdecydowanie mniej, byłam u neurlologa,
                            został przebadany i okazało się, że jest to przechodzenie z jednej fazy snu w
                            nastepną. Przepisał vit B6, ale jako niepokorna mama poszłam jeszcze do jednego
                            neurlologa i dzięki Bogu uzyskałam tą samą informację. Idzcie zbadac swe
                            pociechy, a póżniej odetchnijcie z ulgą, tak jak ja. Dziękuję HANYA00, niech
                            Twój Igor rozwija się zdrowo, pozdrowienia
    • olawy Re: dziwne drgawki 12.04.05, 14:10
      pomózcie, bo widze ze o tym mowa....moja 4,5 mies córcia od kilku dni co jakis
      czas, zwykle jak sie
      przebudzi lub przestraszy, miewa dziwny objaw. Cała zamiera, otwiera szeroko
      oczy i rzucają nią drgawki.Jak zawołam ją, złapię - wszystko udstaje.umieram
      z niepokoju...czy to padaczka...?
      • hanya00 Re: dziwne drgawki 13.04.05, 00:47
        olawy odpisalam ci na twoj post.
        a jezeli chodzi o drgawki....jestem juz przeczulona,czytam wszystkie posty na
        ten temat i kazdej mamie doradzam pojscie do neurologa.dzieki temu,ze z igorem
        poszlam wlasnie tak szybko to jest z nim ok.
        dzieki za zyczeniasmile)
    • weronikarb Re: dziwne drgawki 13.04.05, 10:31
      Moj tak robi jak robi w pampersa, otrzasa sie jakby mu dreszcze przeszly. Pisze
      to tylko do wiadomosci, nie mowie ze to moze nie byc cos podejrzanego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka