Dodaj do ulubionych

CHYBA ALERGIA!!! POMOCY!!!!

12.04.05, 11:36
Drogie Mamy
Mam 11 miesiecznego dzidziulka, który najprawdopodobniej jest uczulony na
białka mleka krowiego! Do tej pory karmiliśmy go zwykłym Nanem ale po
wprowadzeniu jogurcików, danonków i kaszki na mleku od 10 miesiąca u mojego
synka pojawiły sie krosteczki i bardzo brzydkie zielonozółte lub ciemno
zielone kupki + rzadkie i z żelem!Synuś ma cały czs suchą skókę i po
pojawieniu sie tych krosteczek i brzydkich kupek domyślam się, że to na99%
alergia!
Nasza Pani Pediatra pomimo, że cały czas informujemy ją z mężemo o jego
przypadłościach nie widzi powodów do obawy!
Mój Emilek do tego wszystkiego jest niejadkiem, miksujemy mu wszystko i
podajemy w postaci zupek przez smoczek!
Je tylko 4 posiłki dziennie w tym 3 mleczne!
Poradżcie proszę co robić jaką dietę zastosować i jeśli któraś z Was zna
DOBREGO PEDIATRĘ w Poznaniu( nie twierdzę, że obecny jest zły tylko w tej
kwestii się troszkę nie sprawdza) To odpiszcie szybciutko na mój letter!
Pozdrowionka
Mama i Tato 11 miesięcznego Emilka
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: CHYBA ALERGIA!!! POMOCY!!!! 12.04.05, 11:51
      Może przedobrzyliście i za duzo tego nabiału - jogurty ( powinno byc 1-2 x
      tyg.), kaszka mleczna,za dużo tego nabiału?Czy patzrysz na skład deserów (
      szczególnie te słoiczkowe jogurty dla niemowląt), bo czesto w nich jest sok
      cytrynowy lub pomarańczowy i mojego 10m po nich wysypało. Sprawdź, odstawcie
      danonki - może barwniki czy konserwanty w nich, a może inne jogurty czy serki(
      np. bakusie)podsjecie i nie tyle białko co coś z dodatków uczula. Nie wiem
      dlaczego, ale unikałam do tej pory kaszek mlecznych, bo za dużo tam jakiś
      ulepszaczy itp.Zacznijcie przegladac to co podajecie i częsc eliminować - soki z
      cytrusów, konserwanty - siarczki, bezoesany, glutamin sodu, barwniki. Podajecie
      parówki?Bo tam też sporo tego. Może w małej ilości nie wywołałoby reakcji, ale
      przy wiekszej ilości tych dobrodziejstw w jedzeniu mogła nastąpic reakcja.
      Najpierw sprawdziłabym to, a później podejrzewała sam nabiał czyli białko krowie.
    • vuvu2 Re: CHYBA ALERGIA!!! POMOCY!!!! 13.04.05, 10:07
      Nie znam się na alergiach, ale chyba mogę polecić pediatrę - też mam na nią
      namiar z internetu zresztą. Pani dr Urszula Lulewicz - Sobczak, specjalista
      chorób dziecięcych (pracuje na Krysiewicza), tel. 0601 575 177. Jest bardzo
      miła, wobec rodziców konkretna, ale zawsze sobie sympatycznie "porozmawia" z
      moją małą smile))Odpowiada wytrwale na pytania, nie spieszy się. Płaci się 70
      złotych, ale cóż, takie chyba są stawki; przynajmniej nie musisz nigdzie jechać
      (chociaz twój synek już jest duży w sumie, więc to mniej istotne smile)), a wizyta
      moze być w sensownej godzinie (u nas wieczorem). Powodzenia i zdrowia dla
      Emilka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka