jola128 22.04.05, 10:54 mój synek ma skończone 7mies i ząbków ani widac ani słychac czy to normalne wszystkie maluchy jakie znam to miały zabki juz od 4mies Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justimic Re: zabki 22.04.05, 11:03 .........normalne!!!!!!........ moja córka miała pierwszy ząbek dopiero w wieku 9-ciu miesięcy.......... a znam dzieci, które miały jeszcze później............ .......... zakłada się, że należy się martwić, gdy dziecko nie ma ząbków a skończyło rok......... chociaż u chłopców spokojnie mozna dodać jeszcze trzy miesiące.......... ......... pozdrawiam serdecznie i życzę ślicznych udanych ząbków.......... ........ moim zdaniem im są później, tym lepiej bo mają mniej czasu by się zepsuć.......... chociaż nie jest to regułą............... i wiele zależy od genów, higieny i nawyków........ ........ serdecznie pozdrawiam.......... Justyna z Olą (na zdjeciu możesz zobaczyć Jej późne aczkolwiek bardzo udane ząbki!!!)............. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: zabki 22.04.05, 11:18 A Igorowi zaczęły iśc zabki jakieś 2 tygodnie temu (Igor ma 14 m-c zycia) Nie am reguły, martwic sie nalezy gdy do 2 roku zycia nie bedzie żadnego zabka, wtedy nalezy udac sie do specjalisty aby stwierdził czy zawiązki ząbków wogóle sie porobiły )) Spoko - czy widziałas bezzębnych dorosłych - no chyba, że im zęby powypadały ))) Odpowiedz Link Zgłoś
martelia Re: zabki 22.04.05, 11:40 u nas wyszły jak Olinka skończyła 10 miesięcy (ur.04.06.04) dwa na dole i na razie koniec. Ja też się martwiłam, bo wszystkie dzieci w podobnym wieku już ząbki miały od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
megane_99 Re: zabki 22.04.05, 13:12 Kubus ma 7 miesiecy i tez nie ma zabkow pozdr Odpowiedz Link Zgłoś