Dodaj do ulubionych

Co daje się na chrzest ????

26.04.05, 09:55
Córka mojej siostry ma skończony rok. Za miesiąc chrzest, a ja nie mam
bladego pojęcia co teraz się daje na taką okoliczność. Czy pieniądze, czy
prezent (jaki)? Nie będę chrzestną, ale chciałabym dać coś porządnego.
Będę wdzięczna za jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sisters Re: Co daje się na chrzest ???? 26.04.05, 12:05
      Podciągam.
      • olaprajs Bonsai 26.04.05, 12:14
        witam!

moja córeczka dostała od matki chrzestnej piekne drzewko bonsai z życzeniami,
        żeby żyła tak długo jak ono (to raczej fizycznie niewykonalne, zakładając, że
        drzewko bedzie zyc książkowo długo, ale życzenia fajnesmile) . myslę, że to był
        świetny prezent- bardzo oryginalny a do tego, jesli uda nam się pielegnowac i
        hodowac to drzewko jak należy, to będzie towarzyszyc Martynce naprawde przez
        długie lata.

Pozdrawiam

Ola
    • martatar000 Re: Co daje się na chrzest ???? 26.04.05, 12:08
      Moze fotelik do samochodu, jeśli nie ma jeszcze takiego większego (pow.13 kg).
      To zależy ile chcesz wydać. Albo jakies markowe, super buciki. Roczek to pewnie
      juz chodzi albo wkrótce zacznie.
    • iwonady Re: Co daje się na chrzest ???? 26.04.05, 12:12
      moje dziecko od mojej siostry, która nie była chrzestną dostało mate
      edukacyjną, ale Igor ma 3 m-ce. Wiadomo, ze dla dziecka rocznego nie dasz maty,
      ale poszukaj jakiejś fajnej edukacyjnej zabawki. Zapytaj siostrę, moze dziecko
      ma jakieś preferencje...smile
      pozdrawiam!
    • blamblam Re: Co daje się na chrzest ???? 26.04.05, 13:48
      Wątek przewijał sie juz kilka razy. warto wrzucić w wyszukiwarkę. Generalnie
      wszystko zależy od Ciebie i od rodziców dziecka. najlepiej jeżeli jest taka
      mozliwość zapytac ich wprost coby widzieli najchętniej. można wybrać prezent
      praktyczny: ubranko, wózek, zabawkę edukacyjną lub grającą, jeździk - pchacz,
      albo pamiątkową: biblia dla dzieci, srebrna łyzeczka z wygrawerowaną datą lub
      dedykacja, recznie malowany obrazek (np z Aniołkiem Stóżem) itp. moja koleżanka
      robi prezentacje multimedialną (na CD) ze zdjeciami i opisem całej rodziny.
    • sisters Re: Co daje się na chrzest ???? 27.04.05, 10:31
      Dziękuję Wam bardzo za pomysły. Na pewno skorzystam. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka