06.05.05, 17:29
witam,moj synek wlasnie rozpoczal 7 miesiac zycia,jest na mleku NaN HA2 i ma
straszne zaparcia-dodam ze podaje mu ok.250 ml herbatki rozcienczonej,na obiad
zjada zupe jarzynowa z mieskiem lub bez,troche jabluszek,bo ogolnie za owocami
nie przepada i trzeba mu je doslownie wpychac i dzisiaj z placzem zrobil
kupke,a raczej kilka malych bobków z odrobina krwi,boje sie ,ze to szczelina
odbytu i juz nie wiem co robic.Moze zmienic mleko,dodam ,ze u malego w 6 tyg
stwierdzono skaze bialkowa.Poza tym przy robieniu kupki strasznie sie prezy
steka i staje sie purpurowy.
Obserwuj wątek
    • twin2003 Re: zaparcia 06.05.05, 21:41
      MOje pociechy karmiłam Bebilonem, jednakże one nie mają skazy białkowej, a nie
      wiem czy Bebilon produkuje takowe. Wcinały go do 1 roku życia, później
      kartonowe łaciate 2 %. Jeżeli chodzi o zatwardzenie to polecam oliwę z oliwek z
      pierwszego tłoczenia, mozesz dodawać dziecku do zupek, czy mleka - 2 łyżki
      stołowe na dobę. MOjemu synkowi pomogła wygrać z okropnym zatwardzeniem.
      POlecam również siemię lniane dodawane do jogurtów, oraz jak najwięcej surowych
      owoców i warzyw.
    • oleswava Re: zaparcia 06.05.05, 21:54
      A jakiej firmy serwujesz mu jedzonko? Bo moja córka dostaje zaparć po zupkach
      Gerbera. jeśli robisz sama jedzonko, to zrezygnuj z kleiku lub kaszki ryżowej
      do zagęszczania. Z tego co wiem, marchewka również może spowodować zaparcia.
      Dobrze byłoby gdyby jednak jadł więcej owoców, no i pił herbatkę z rumanku i
      kopru włoskiego. Pomocny jest również infacol lub duphalac. A lewatywa z
      ciepłego rumianku po prostu działa cuda. My też mieliśmy troche kłopotów z
      zaparciami i bobkami w pieluszcesmile ale na szczęście sytuacja w miarę się
      unormowała. Ze względu na krew w stolcu dobrze byłoby, żebys skonsultowała się
      z pediatrą - pewnie zaleci badania.
      No i trzymaj się - kiedy moja córka miała zaparcia przeżywałam horror, więc
      wiem, jak się czujesz.
      Pozdrawiamy
    • alikap Re: zaparcia 07.05.05, 12:03
      miałam podobny problem podczas podawania kaszek - zrezygnowałam, podawaj tarte
      jabłko i soki - u mnie z łyżeczki bo z butelki nie chciał. Kiedyś robił kupę co
      6 dni - horror, a teraz mało ale codziennie. Trzeba to zmienić bo jak bedzie
      starsze to będzie dopiero problem, Powodzenia
    • ookuba Re: zaparcia 07.05.05, 13:51
      A mojemu synkowi pomogła kasza jaglana, którą teraz zawsze dodaję do gotowanej
      zupki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka