yvonnek2 11.05.05, 09:14 Od kiedy dziecko może siedzieć w siodełku rowerowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isa2 Re: Od kiedy na rower? 11.05.05, 11:04 Mnie tez to interesuje, dlatego podciagam watek Odpowiedz Link Zgłoś
paolka_76 Re: Od kiedy na rower? 11.05.05, 16:06 drogie Panie, temat roweru jest mi dosc odlegly bo Olek ma dopiero 5 miesiac ale moj maz juz sie pali do jazd z nim . tak wiec zmuszona bylam do zglebienia tematu i to gruntownie aby wybic mu z glowy wozenie dziecka przed ukonczeniem 1 roku malucha. pytalam nawet ortopede, ktory stwierdzil ze bezwarunkowo 1 rok to minimum na jazde, nawet w przyczepce ktora ma specjalne siedzisko podobne do fotelika samochodowego i lepiej amortyzuje wstrzasy. w Anglii wozenie dzieci w jakiej kolwiek formie przed ukonczeniem 1 roku jest zabronione prawem. decyzja nalezy do was ale chyba lepiej sobie dac na wstrzymanie te kilka miesiecy kiedy kregoslup malucha wzmocni sie na tyle aby przyjmowac nasze czasem lepsze a czasem gorsze sciezki rowerowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buzinka1 Re: Od kiedy na rower? 11.05.05, 15:55 Od 8, 9 miesiąca, kiedy już potrafi samodzielnie siedzieć. Też czekamy na to z moją córcią, która ma 6 m-cy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
isa2 Do paolka76 11.05.05, 16:14 Dzieki za info, tak tez myslalam. Moj synek ma 8,5 miesiaca, ale jakos mi sie nie widzi by wozic na rowierze. A co z kraweznikami i nierownosciami na naszych drogach???? Tak wiec tez wstrzymamy sie do roku Odpowiedz Link Zgłoś