Dodaj do ulubionych

czy on je za dużo?

01.06.05, 09:56
witam,ma 7,5 miesiąca i jest alergikiem (jeszcze nie widaomo na co), podaje
mu 4x na dobe nutramigen 210 ml. i słoiczek młodej marchwi. Czy to dużo. Jak
przeczytałam jeden wątek to mało co z krzesła nie spadłam smile), pozdr
Obserwuj wątek
    • nataliamackowiak Re: czy on je za dużo? 01.06.05, 10:01
      Witam!
      Ja karmię piersią, więc w sumie nie wiem ile córcia wypija ml, ale uważam że
      dobrze dajesz.
      Ale brakuje u Ciebie pożywnej zupki, bo sama marchew w tym wieku, to za mało.
      Musi już dostawać raczej zupkę z mięskiem. spróbuj .
      Natalia
      • gosiaaa do natralia mackowiak 01.06.05, 10:09
        czesc własnie napisałm do ciebie na inny wątku apropo zuper i deserków,
        chciałam spytac jakiej firmy dajesz i jak reaguje na nie twoja córa?pozdr
        • nataliamackowiak Re: do natralia mackowiak 01.06.05, 10:14
          Moja Oliwka też ma delikatny brzusio, kolki miała do końca 5-go miesiąca, potem
          przy wprowadzaniu słoiczków-daje gerberki-tez były kłopoty z bólem brzuszka
          zwłaszcza w nocy.
          Dawałam powoli, zaczynając oczywiście od początkowych, tych od 5-go miesiąca.
          Dermatolog przy okazji oglądania skóry mojej córci-ja mam atopowie zapalenie
          skóry, robie wszystko aby choć w jakims stopniu Oliwka nie miała tego-zaleciła
          wiele rzeczy , a także poradziła mi w rozmowie, abym dawała tylko słoiczki do 6
          m-ca. Czyli te z napisem "5" i "6". Jesli chodzi o zupki i dania Gerber, są to
          te z kurczakiem i indykiem też. A innych nie dawać. więc tak robie i jest
          wszystko ok.
          oliwka je na jeden obiadek cały słoiczek 130 g, czasem nawet zje półtora.
          Deserki daje po 1/2 słoiczka dziennie.
          i soczki też, ale najczęściej wode samą.
          Pozdrawiam.
          w razie czego służę pomocąsmile
          Natalia-gg 1153997
          • nataliamackowiak Re: miało byc do : autorki tego wątku:-) 01.06.05, 10:15
            Acha-próbowałam dawac kaszke mleczno-ryżową Nestle, to też były kłopoty z
            brzuszkiem, bo tam jest przeciez sztuczne mleko, a Oliwka jest "piersiowa",
            więc zmieniłam kaszke na Sinlac, jest super.
            Nataliasmile
            • gosiaaa Re: miało byc do : autorki tego wątku:-) 01.06.05, 10:29
              tez dawałam sinlak, ale musiałam z wszystkiego zrezygnowac i teraz zaczynam od
              początku. Dostał juz nawet indyka, ale musiałam to wycofaj i teraz jest tylko
              na nutramigenie i marchwi, niedługo wprowadze ziemniaka. A to AZS jest
              swędzące, jak u Ciebie to wygląda to są takie czerwone plamki?
    • mati7373 Re: czy on je za dużo? 01.06.05, 10:07
      Mi też wydaje się że wszystko OK. (biorąc pod uwagę że nie dokarmiasz w nocy).
      Zgadzam się z poprzedniczką że zupka by się przyadała ale jeżeli jest alergikiem
      to musisz bardzo wolno wszystko wprowadzać i najlepiej wcześniej składniki zupki
      oddzielnie.
    • gosiaaa Re: czy on je za dużo? 01.06.05, 10:10
      dzieki dziewczyny ale jestem załamana bo wychodzi na to ze moj mały jest
      uczulony na wszytsko
      sad, pozdr
      • mati7373 Re: czy on je za dużo? 01.06.05, 10:13
        Ja też mam dzisiaj strasznego doła. Mały kończy niebawem 6 miesięcy. Wygląda
        tragicznie a ja się zastanawiam czy to od marchewki którą wprowadziłam.
        Generalnie nie wiadomo na co jest uczulony. Za 10 dni wracam do pracy a mały nie
        chce niczego jeść poza moim mlekiem i do tego nie nauczyłam go jeść z butelki i
        teraz mam problem. Uff no to sobie ulżyłam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka