gosiaaa 01.06.05, 09:56 witam,ma 7,5 miesiąca i jest alergikiem (jeszcze nie widaomo na co), podaje mu 4x na dobe nutramigen 210 ml. i słoiczek młodej marchwi. Czy to dużo. Jak przeczytałam jeden wątek to mało co z krzesła nie spadłam ), pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliamackowiak Re: czy on je za dużo? 01.06.05, 10:01 Witam! Ja karmię piersią, więc w sumie nie wiem ile córcia wypija ml, ale uważam że dobrze dajesz. Ale brakuje u Ciebie pożywnej zupki, bo sama marchew w tym wieku, to za mało. Musi już dostawać raczej zupkę z mięskiem. spróbuj . Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa do natralia mackowiak 01.06.05, 10:09 czesc własnie napisałm do ciebie na inny wątku apropo zuper i deserków, chciałam spytac jakiej firmy dajesz i jak reaguje na nie twoja córa?pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: do natralia mackowiak 01.06.05, 10:14 Moja Oliwka też ma delikatny brzusio, kolki miała do końca 5-go miesiąca, potem przy wprowadzaniu słoiczków-daje gerberki-tez były kłopoty z bólem brzuszka zwłaszcza w nocy. Dawałam powoli, zaczynając oczywiście od początkowych, tych od 5-go miesiąca. Dermatolog przy okazji oglądania skóry mojej córci-ja mam atopowie zapalenie skóry, robie wszystko aby choć w jakims stopniu Oliwka nie miała tego-zaleciła wiele rzeczy , a także poradziła mi w rozmowie, abym dawała tylko słoiczki do 6 m-ca. Czyli te z napisem "5" i "6". Jesli chodzi o zupki i dania Gerber, są to te z kurczakiem i indykiem też. A innych nie dawać. więc tak robie i jest wszystko ok. oliwka je na jeden obiadek cały słoiczek 130 g, czasem nawet zje półtora. Deserki daje po 1/2 słoiczka dziennie. i soczki też, ale najczęściej wode samą. Pozdrawiam. w razie czego służę pomocą Natalia-gg 1153997 Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: miało byc do : autorki tego wątku:-) 01.06.05, 10:15 Acha-próbowałam dawac kaszke mleczno-ryżową Nestle, to też były kłopoty z brzuszkiem, bo tam jest przeciez sztuczne mleko, a Oliwka jest "piersiowa", więc zmieniłam kaszke na Sinlac, jest super. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa Re: miało byc do : autorki tego wątku:-) 01.06.05, 10:29 tez dawałam sinlak, ale musiałam z wszystkiego zrezygnowac i teraz zaczynam od początku. Dostał juz nawet indyka, ale musiałam to wycofaj i teraz jest tylko na nutramigenie i marchwi, niedługo wprowadze ziemniaka. A to AZS jest swędzące, jak u Ciebie to wygląda to są takie czerwone plamki? Odpowiedz Link Zgłoś
mati7373 Re: czy on je za dużo? 01.06.05, 10:07 Mi też wydaje się że wszystko OK. (biorąc pod uwagę że nie dokarmiasz w nocy). Zgadzam się z poprzedniczką że zupka by się przyadała ale jeżeli jest alergikiem to musisz bardzo wolno wszystko wprowadzać i najlepiej wcześniej składniki zupki oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa Re: czy on je za dużo? 01.06.05, 10:10 dzieki dziewczyny ale jestem załamana bo wychodzi na to ze moj mały jest uczulony na wszytsko , pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mati7373 Re: czy on je za dużo? 01.06.05, 10:13 Ja też mam dzisiaj strasznego doła. Mały kończy niebawem 6 miesięcy. Wygląda tragicznie a ja się zastanawiam czy to od marchewki którą wprowadziłam. Generalnie nie wiadomo na co jest uczulony. Za 10 dni wracam do pracy a mały nie chce niczego jeść poza moim mlekiem i do tego nie nauczyłam go jeść z butelki i teraz mam problem. Uff no to sobie ulżyłam Odpowiedz Link Zgłoś