Dodaj do ulubionych

podnoszenie główki

30.06.05, 11:34
mój mały ma 3 miesiącie i nie ma odruchu siadania jak go się chwyta za rączki
na brzuszku trzyma główkę wysoko czy mam iść do neurologa
Obserwuj wątek
    • a.l.e.k.s.a.n.d.r.a Re: podnoszenie główki 30.06.05, 11:40
      Ja miałam z synkiem to samo - neurolog skierował nas na rehabilitację i cały
      czas chodzimy (już 3 miesiące sad)
      • danus0304 Re: podnoszenie główki 30.06.05, 11:44
        nasza p. doktor pwiedziała ża jest jeszcze malutki i ma na to czas
        • dorotaextra Re: podnoszenie główki 30.06.05, 11:48
          nie martw sie mój synak ma 4 mies i 11 dni i od 4 miesiąca dopiero zaczoł sie
          podnosić za dwa palce, a kuzynki zaczoł dopiero sie podnosić jak skończył 5
          mies więc nie ma reguły SPOKOJNIE!!1
    • dorotakala Re: podnoszenie główki 30.06.05, 12:10
      spokojnie - ja też panikowałam - pediatra powiedziała że Asia ma jeszcze na to
      czas - minęły 2 tygodnie i mała zaczęla powoli dźwigać główkę - dajmy czas
      naszym dzieciom - a te ciągłę wysyłanie na rechabilitację to już przesada -
      nioepotrzeby stres dla mamy i dziecka - wiem że trzeba być uważnym i niczego
      nie przeoczyć - ale przechodziłam to z synem 6 lat temu - próbowano nam wiele
      rzeczy wmówić (nawet porażenie mózgowe) a jak czas poazał mały miał po prostu
      własne tępo rozwoju - nie raczował tylko odrazu stanął na nogi, nie przekręcał
      się na brzuch bo tego nioe cierpiałsmile) - dzisiaj jest zdrowym, fantastycznym
      prawie 7 latkiem - a ile mnie to zdrowia i nerwów kosztowało to tylko ja wiem:
      (( - tak więc głowa do góry - na wszystko przyjdzie czas - pozdrawiam Dorota
    • jagodasoft2 Re: podnoszenie główki 30.06.05, 12:34
      Moja Sndrunia zachęła dźwigać główkę jak miała 3mc i 10dni (dwa tyg. po tym jak
      zaczęła podnosić na brzuszku), a pani doktor powiedziała że do końca 4mc mamy
      czas i dopiero potem można zacząć coś robić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka