danus0304 30.06.05, 11:34 mój mały ma 3 miesiącie i nie ma odruchu siadania jak go się chwyta za rączki na brzuszku trzyma główkę wysoko czy mam iść do neurologa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.l.e.k.s.a.n.d.r.a Re: podnoszenie główki 30.06.05, 11:40 Ja miałam z synkiem to samo - neurolog skierował nas na rehabilitację i cały czas chodzimy (już 3 miesiące ) Odpowiedz Link Zgłoś
danus0304 Re: podnoszenie główki 30.06.05, 11:44 nasza p. doktor pwiedziała ża jest jeszcze malutki i ma na to czas Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaextra Re: podnoszenie główki 30.06.05, 11:48 nie martw sie mój synak ma 4 mies i 11 dni i od 4 miesiąca dopiero zaczoł sie podnosić za dwa palce, a kuzynki zaczoł dopiero sie podnosić jak skończył 5 mies więc nie ma reguły SPOKOJNIE!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakala Re: podnoszenie główki 30.06.05, 12:10 spokojnie - ja też panikowałam - pediatra powiedziała że Asia ma jeszcze na to czas - minęły 2 tygodnie i mała zaczęla powoli dźwigać główkę - dajmy czas naszym dzieciom - a te ciągłę wysyłanie na rechabilitację to już przesada - nioepotrzeby stres dla mamy i dziecka - wiem że trzeba być uważnym i niczego nie przeoczyć - ale przechodziłam to z synem 6 lat temu - próbowano nam wiele rzeczy wmówić (nawet porażenie mózgowe) a jak czas poazał mały miał po prostu własne tępo rozwoju - nie raczował tylko odrazu stanął na nogi, nie przekręcał się na brzuch bo tego nioe cierpiał) - dzisiaj jest zdrowym, fantastycznym prawie 7 latkiem - a ile mnie to zdrowia i nerwów kosztowało to tylko ja wiem: (( - tak więc głowa do góry - na wszystko przyjdzie czas - pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: podnoszenie główki 30.06.05, 12:34 Moja Sndrunia zachęła dźwigać główkę jak miała 3mc i 10dni (dwa tyg. po tym jak zaczęła podnosić na brzuszku), a pani doktor powiedziała że do końca 4mc mamy czas i dopiero potem można zacząć coś robić. Odpowiedz Link Zgłoś