ktosiula 09.07.05, 20:51 Co zrobić aby moja Juleczka robiła cześciej kupki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: kupka 09.07.05, 22:42 3 sprawy: w jakim wieku jest Jula? Czy karmisz ją piersią? i jak często robi kupki? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: kupka 09.07.05, 22:59 Jula robi kupki raz dziennie lub na 2 dni , skąd wiem? to drugi watek o tym problemie małej Julki. jeju dziewczyny proszę..... Odpowiedz Link Zgłoś
agulek11 Re: kupka 09.07.05, 23:47 Ja właśnie jestem na etapie rozwiązywanie tego problemu. Moja córcia 6,5 miesiąca od 3-go miesiaca życia ma problemy z kupką (zatwardzenia, zaparcia - czasem nie robiła kupki przez 4-5 dni. Horror. Próbowalismy wszytskiego - zmienilismy jej mleko, wycofalismy z jedzonka marchewkę, dawaliśmy dużo wody do picia i NIC. I w końcu mała od 3 tygodni zażywa syropek Lactulosum (5 mililitrów rano na czczo) i jest wielka poprawa. Teraz robi kupki nawet 2-3 razy dziennie i najważniejsze , że nie są twarde (przedtem nie potarfiła ich zrobic bo były twrde jak kamienie). Pediatryca małej powiedziała nam, że nie mamy się bać dawać małej tego syropku...bo nie jest szkodliwy i mała będzie go jeszcze zażywała przez kilka tygodni - stopniowo mam jej zmniejszac po 1 mililitrze Poradź się pediatry w tej sprawie - może ten syropek przynieise poprawę...ale nie stosuj go na własną rękę...najpierw poradź się lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś