craft3 23.07.05, 17:13 mój miesięczny synek dosyć często sie pręzy nawet po zrobieniu kupki niewiem co mu dolega karmie go butelką proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga997 Re: prężenie 23.07.05, 19:00 To pewnie kolki ,mój synek tez tak miał ,mineły w 3 m-cu ,ale sprawdz jeszcze czy to napewno to ,czy płacze przy tym , stęka , opisz jeszcze dodatkowo jakies objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
craft3 Re: prężenie 24.07.05, 01:04 robi sie czerwony troche postekuje i zdarza sie przytym ze piszczy Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: prężenie 24.07.05, 01:09 Pewnie boli brzuszek.Musisz dobrze go odbijac,masowac brzuszek, klasc duzo na brzuszku, nosic na przedramieniu buzka do dolu (nie po jedzeniu rzecz jasna).A jak z kupka? moze ma problem z wyproznianiem i dlatego steka? jak kupka jest twarda to dawaj picie-herbatka koperkowa albo woda. Skorzystaj z wyszukiwarki, bylo mase watkow i porad w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
craft3 Re: prężenie 24.07.05, 01:33 z wypróżnianiem jest ok ale dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
serjos Re: prężenie 24.07.05, 04:30 Uklad trawienny jest niedoskonaly u maluchow, w zwiazku z tym pewnie ma kolki (polecam infacol). Przy robieniu kupki kazde malutkie dziecko steka i prezy sie, bo to jest cos nowego dla niego - wyproznianie sie. Musi sie tego nauczyc. Z czasem bedzie mniej stekal. A kolki... niedlugo przejda. Wytrwalosci Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: prężenie 24.07.05, 05:10 ja nie identyfikuje kazdego prezenia z kolka. Mam wrazenie ze Piotrus sie prezy rowniez wtedy gdy jest baardzo zmeczony...wtedy sie nie czerwieni jak przy kupce, ani nie piszczy jak przy kolce, ale ...może się mylę ) Odpowiedz Link Zgłoś
asiula14 Re: prężenie 24.07.05, 11:23 Moja córcia prężyła się też nonstop i też po zrobieniu kupki (czyli nie kolka) W końcu poszliśmy do dbbrego pediatry zlecił posiew moczu i kału. Posiew był jałowy a w kupce wyszły jakieś bakterie. Pomimo że był zrobiony antybiogram lekarka nie przepisała nam antybiotyku tylko zwykły lacidofil i to jej pomogło. Często jednak przyczyną takiego prężenia może być jakaś infekcja w układzie moczowym. Powiedziało nam to trzech lekarzy. Zrób więc może dla własnego spokoju badanie moczu najpierw ogólne, nawet odpłatnie bo kosztuje niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś