Dodaj do ulubionych

do Mam chlopcow

28.09.05, 10:04
dziewczyny,
mam problem z moim maly synkiem. kazdej nocy musze go przebierac, gdyz jenden
bok ma zawsze mokry. nie wiem, czy jest to wina pieluszek,ale z drugiej
strony w dzien nie mam takiego problemu. moze dlatego,ze nie jest tak czesto
rpzewijany w nocy i dlatego moczy ubranaka. czy ktoras z Was tez ma taki
problem???nie wiem co robic.moze zmienic na noc pieluchy,ale na jakie? z
pampersow powiem szczerze nie jestem zadowolona,wie uzywaz happy
bella.pampersy odstaja na pleckach,ale moze na noc sie sprawdza.
jelsi ktoras z Was Mam miala taki problem prosze o rade.
dziekuje.
Kaska
Obserwuj wątek
    • ewcialinka Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 10:08
      u mojego synka sie tak robiło jak juz ieluszki stawały sie za małe. ale czasem
      tez tak sie robi do tej pory.odwracaj synka i patrz czy pieluszka jest załozona
      prosto(tzn, czy czasem po jednej stronie nie ma jej więcej niż po drugiej) na
      pupci lepiej widac niż z przodu
    • vibe-b Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 10:09
      kaska.to napisała:

> dziewczyny,
      > mam problem z moim maly synkiem. kazdej nocy musze go przebierac, gdyz jenden
      > bok ma zawsze mokry. nie wiem, czy jest to wina pieluszek,ale z drugiej
      > strony w dzien nie mam takiego problemu. moze dlatego,ze nie jest tak czesto
      > rpzewijany w nocy i dlatego moczy ubranaka. czy ktoras z Was tez ma taki
      > problem???nie wiem co robic.moze zmienic na noc pieluchy,ale na jakie? z
      > pampersow powiem szczerze nie jestem zadowolona,wie uzywaz happy
      > bella.pampersy odstaja na pleckach,ale moze na noc sie sprawdza.
      > jelsi ktoras z Was Mam miala taki problem prosze o rade.
      > dziekuje.
      > Kaska

1. zmien pieluszki na wieksze
      2. postaraj sie aby synek sie "odsikal "przed pojsciem spac. To brzmi
      zabawnie , ale chodzi mi o to, iz jesli np. dajesz cos pic przed polozeniem
      synka do snu, to poczekaj chwilke (po piciu dzieci sikaja), zmien pieluszke i
      kladz do snu.

pozdr
    • marwro3 Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 10:17
      też tak nam się zdażało ale nie codziennie. Przez jakis czas używaliśmy happy i
      było ok ale ostatnio mąż kupił pampersy i znów się zdarzało nawet w dzień i
      ciocia przewijając maluszka zauważyła że te pieluchy na 1/3 długości z tyłu
      wogóle nie mają wkładu zadzwoniłam więc do pampersa i pytam czy tak powinno byc
      a pani mi powiedziała że po pierwsze przez telefon ona nie widzi tej pieluszki
      więc jak może się ze mną dogadać a po drugie te ich pieluchy tak mają z tyłu
      zawierają tylko jedna warstwę w kładu ale jak chcę to mogę złożyć reklamacje co
      oczywiście uczynię Więc sprawdz czy te twoje pieluchy nie mają jakieś wady a
      jakby co zawsze można reklamować że dziecko sie przesikuje sprawdz czy np nie
      jeteście na granicy wagi zalecanej na dany rozmiar bo może sie okazać że one
      juz nie dla maluszka A poza tym ci powiem że mój mały jest raczej przy kości i
      w pampersie dla jego rozmiaru mu nózki obcierało a hapy sa trochę luxniejsze
      napisz zy była poprawa
      • amadeusz7 Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 10:43
        Potrenuj rózne metody zakładania pieluszek. Czasem troszke niżej np. jak za
        wysoko załozy sie pieluszke, a wiadomo, że dzieci mają wieksze brzuszki niz
        obwód bioderek to po czasie pielucha zsunie się w dół i robi sie za duzy luz.
        czasem troszke ciaśniej np. Igor po jedzonku ma duzu brzuszek ( lub wzdęty z
        innych powodów)i jak zaloże zbyt normalnie pieluche tzn. z przepisowym luzem na
        palec to po pewnym czasie robi sie luz zbyt duzy i cieknie bokiem pod sama
        pache. Poza tym siusiak zawsze w dół. Zawsze wybierałam troszke wieksze
        pieluszki np. Haggisy zdecydowanie odpadaja, za to świetne sa i pieluchy z
        Biedronki i z Lidla ale te w duzych paczkach. Zas Rosssman i pampers sprawdzały
        sie tak średnio. W sumie z Happy nie powinno byc problemów , bo sa dużesmile.
        Potrenyj zakładaniesmileB.
    • pimpek_sadelko Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 10:57
      wczoraj nie zalal sie ani razu, ale wczesniej kilka razy pod rzad.
      pieluszki rozmiarem sa dobre, starannie je zakladmy i apinamy... nie wiem....
      chyba z chlopcami tak czasem jest?
    • vibe-b Czy kaska.to = pimpek_sadelko? 28.09.05, 11:37
      ...bo kontynuuje temat jak widze, w dodatku styl pisania ten sam, zaczynanie od
      malej litery po kropce
      • pimpek_sadelko Re: Czy kaska.to = pimpek_sadelko? 28.09.05, 13:49
        nie. i nie ciagne tematu dalej.to nie moj watek.
      • kaska.to Re: Czy kaska.to = pimpek_sadelko? 28.09.05, 20:54
        przepraszam,ze zaczyna zdanie po kropce z malej litery.jak sie spiesze, bo mam
        zwykle malo czasu an siedzenie przed komputrem popelniam bledy
        pozdrawiam,
        KASKA.TO
    • olencia Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 12:12
      My mielismy taki problem z pampersami, i teraz uzywamy happy belli. Jak sie
      pozniej okazalo mokry boczek byl wynikiem zamalych pieluch i siuski jakos
      uciekaly boczkiem. Moj synek wazy prawie 8 kg wiec kupuje mu juz rozmiar 8-18 i
      teraz wsszystko jest ok
      • mega3 Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 14:25
        My też tak mamy,używam pieluch Pampersa (8-18 kg), nie są za małe bo mały waży
        9kg, zapinam też poprawnie. Mam zamiar zmienić na Huggiesy, nie wiem czy to
        dobry wybór.
        • dziama3 Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 15:04
          Tak to chyba jest z chłopcami, że sikają do góry... Mój mąż mówi że to wina
          tego że ptaszek był ustawiony w górę przy zakładaniu pampka. Raz była noc taka
          mokra że przebieralismy synia i łóżeczko dwa razy. Koszmarek. Pozdrawiam.
    • dziama3 Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 15:19
      Tak to jest... Ptaszek musi byc na dół.
      • jezzmam Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 15:25
        Ważny jest rozmiar pieluchy i ułożenie ptaszka, a także jak się zapnie pieluchę. Rodzaj pieluchy i firma nie ma tu nic do rzeczy. Ptaszek musi być do dołu wtedy mały sika jak należy. Zawsze tak robiłam od początku i nigdy nie przesikał, chociaż potrafi spać bez przerwy nawet 13 godzin, a ma 3,5 miesiąca. Uzywałam różnych pieluch i nie widzę różnicy. Uzywam obecnie Pampersów i jest ok.
        • jusia9 Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 16:11
          Mam identyczny problem.Zawsze z boku Mały ma mokro.Używam pampersów i zawsze
          byłam z nich zadowolona.Wkońcu myślałam że to ich wina i zmieniłam na te z
          Rossmana.Ale jest to samo.Napewno nie są za małe bo od 4 do 9 kg.Maciuś waży
          6.5.Fakt że ptaszka zawsze ma ułożonego na bok.Więc to może jest przyczyną.
    • mamaifilip1 Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 17:44
      Ja zajkladam synkowi nanoc pieluszke numer wieksza i jest ok.
      Pozdrawiam
    • aglamama Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 17:47
      U nas również tak było dopóki synek spał na boku. Teraz śpi na pleckach i jest
      oksmile)
    • fille Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 18:01
      Wiatj

U mnie było to samo, mały czasem miał mokry bok, u dziewczynek to się raczej nie
      zdarza, chłopcy sikają podstępnie wink Ja najgorsze wspomienia z mokrymi bokami
      miałam jak używałam Belli, one mają bardzo szeroko wykrojone miejsca koło ud,
      wydaje mi się że może dla grubasków są ok ale drobne dzieci poprostu mają wokół
      nóżek za dużo luzu. Z pampersami się to rzadko zdarzało. Spróbuj Huggisów są wg
      mnie lepiej wykonane ale niestety droższe. Ja próboałąm też Huggiesów Soft
      (niebieskich) były są okropne. Pampersy to wg moich doświadczeń dobry wybór
      pomiędzy jakością i ceną. Chociaż wolę huggiesy.

pozdrawiam

Małgosia
      • kaska.to Re: do Mam chlopcow 28.09.05, 20:57
        Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi, pewnie chodzi o wiekszy rozmiar.Sprobuje i dam
        znac jak nam "ida" nocki.
        Pozdrawiam,
        Kasia
        • yo_witka Re: do Mam chlopcow 29.09.05, 11:41
          U nas był podobny problem, sprawdziło się zakładanie na noc o jeden numer
          większego pampersa niż w dzień, i koniecznie!!! przy każdym założeniu pampersa
          sprawdzanie czy ptaszek jest do dołu. Zwykle przyczyną oblewania ciuszków było
          właśnie to że ptaszek był do góry.

pozdrawiam
          Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka