Dodaj do ulubionych

Dokarmianie butelka na noc?

16.10.05, 12:12
Witajcie,

Wczoraj wdałam sie w spór ze swoja teściową- otóż stwierdziła Ona, ze
powinnam karmić synka na noc butelką, tak aby mógł spokojnie noc przesypiac,
bo tak to jest głodny, bo sie nie najada etc... Jasiek ma 7 miesięcy i karmię
go piersią, a na nocne karmienie wstaję średnio 2 razy i zamierzam tak robić
nadal. Poczulam sie średno fajnie po tej rozmowie - tak jak bym celowo
głodziła dziecko. Ostanio synek niechetnie i mało zdjada dodatkowe jedzonko,
tłumaczę to sobie jednak ząbkowaniem, bo mamy wszytkie typowe obajwy (czekamy
na 3 ząbek). Słyszałam, że niektóre dziewczyny tak robią, mnie się jednak
wydaje, że skoro karmie piersia i nocne wstawanie nie jest dla mnie problemem
to po co to zmieniać?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Dokarmianie butelka na noc? 16.10.05, 12:27
      Wypowiadałam sie w podobnym watku na F.Karmienie piersia, tylko dzidzius był
      młodszy.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=30331277&v=2&s=0
      Swoje dziecko tez karmie nocami, bo w dzien Małej sie za bardzo nie chce, tez
      ma ponad pół roku.
    • anita751 Re: Dokarmianie butelka na noc? 16.10.05, 12:28
      Myślę że robisz dobrze, jeśli dziecko było by głodne to poprostu częściej by
      się budziło i domagało piersi.A panie w wieku teściowych mnie doradzały żebym
      dokarmiała 2 miesięczne dziecko, bo płacze a jak płacze to pewnie jest głodne,
      bo to sama pierś mu nie wystarczy, bo po 2 miesiącach jest już gorsze i nie
      wystarczające dla dziecka. Koronny argument: bo ja tak robiłamsmileNie martw się i
      rób to co dla was najlepsze.
      • biala27 Re: Dokarmianie butelka na noc? 16.10.05, 12:31
        dziękuję!
    • izryn Re: Dokarmianie butelka na noc? 16.10.05, 12:42
      Moją 7,5 miesięczna córka też karmię piersią, w nocy budzi się ok. 2 razy na
      karmienie, a czasem częściej. Ma bardzo dobry apetyt. Zjada dwa inne od mleka
      posiłki – gęstą zupę (200 ml) i ok. 18:30 bardzo gęstą kaszkę na wodzie z
      owocami (ok. 220 ml). Pierś ssie ładnie i czasem śpi od 20 do 3-4 rano a czasem
      w tym samym czasie budzi się dwa razy więc nie sądzę, żeby jednego dnia była
      głodna a drugiego nie. Próbowałam oduczyć ją nocnego budzenia na karmienie –
      wstawał tatuś, ale to nic nie dało. Płacz mógł ukoić tylko cycuś. Szczerzę
      mówiąc wolę ją nakarmić i wtedy obie się nie rozbudzamy – nie przeszkadza mi
      to. Gdybym miała wstawać w nocy i szykować mleko modyfikowane, byłoby to dla
      mnie o wiele bardziej męczące, pomijając, że nie chcę dawać takiego mleka.
      Zgadzam się z tobą, po co to zmieniać.
      • biala27 Re: Dokarmianie butelka na noc? 16.10.05, 13:50
        Dziękuję! Twoja Córeczka pięknie je- mój Jasiek zjadał ok 40 ml kaszki i ok 30
        zupki- uwazałam, ze to sporo, tym bardziej, ze teraz zjada ok 4 lyzeczek i
        koniec. Poza tym troszkę soczku (3-4 łyczki przez cały dzień, 2-3 kukrydziane
        chrupki, cząstka banana no i piers na żądanie. Trochę mnie martwi to, że tak
        mało je dodatkowych posiłków, ale jak na razie waga jest prawidłowa (9,5 kg).
        Pozdrawiam Cie!
        • izryn Re: Dokarmianie butelka na noc? 17.10.05, 10:14
          Myślę, że dopóki waga jest prawidłowa, nie masz się co martwić.
          Pozdrawiam
    • faq tesciowe.. 16.10.05, 15:30
      powinny miec zakaz doradzania pod rygorem sciecia! olej tesciowa i kieruj sie
      wlasnym rozumem i intuicja. nie czuj sie srednio! czuj sie fajnie i podejmuj
      wlasne decyzje. nie wdawaj sie w spory, nie ma to wiekszego sensu, rob po
      swojemu, tesciowej i tak nie przekonasz a tylko sie bedziesz denerwowac.
      trzymaj sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka