Dodaj do ulubionych

grubaski :)

18.10.05, 21:53
Czy Wasze "grubiutkie" dzieci też mają problem z kulaniem się z pleców na
brzuch? Mój Antek ma pół roku i jeszcze tego nie robi. Jak położę go na boku
to się obróci na brzuch, ale z powrotem nie ma mowy. Czy też tak macie? Dodam,
że waży około 9kg. Mam wrażenie, że jest mu ciężko po prostu. Do siadu jakoś
ciągnie, ale cieżko.
Jak jest u Waszych tłuścioszków?

Aga
Obserwuj wątek
    • gonja Re: grubaski :) 18.10.05, 22:03
      Moj wielkolud (30 skonczy 7 miesiecy) wazy juz ok 10 kg, ale od 3 tyg. bardzo
      ladnie przewraca sie z plecow na brzuszek, nie umie z powrotem i tu musze mu
      pomagac smile Tyle ze on ogolnie jest duzy, nie gruby i ta waga "sie gubi" w jego
      wzroscie. Nie umie niestety pelzac a juz nie moge sie doczekac tego smile
      • madic Re: grubaski :) 19.10.05, 09:19
        Mój Kajtek ma 8,5 mca i waży ok 12 kg! Kula się ślicznie już ze dwa miesiące, od
        ok 1,5 pełza we wszystkich kierunkach, a od 1,5tyg. raczkuje z prędkością światła.
        Dumna jestem z mojego małego/dużego mężczyzny!
    • justyna9926 Re: grubaski :) 19.10.05, 10:51
      Nie przejmuj się u mnie było tak samo. Filip był grubaskiem i również nie
      przekręcał się tak jak piszą we wszystkich mądrych ksiązkach. Teraz ma 9
      miesięcy i od kiedy zaczął raczkować to waga mu przestała rosnąć tak szybko jak
      wcześniej i kręci się, wierci i przekręca jak tylko chce. Mnie osobiście
      uspokoiła dr ortopeda na jednej z badań kontrolnych. Grubsze dzieci b. często
      nie przekręcają się w tym samym wieku co ich szczuplejsi rówiesnicy.
      Powiedziała jeszcze aby spokojnie poczekać i nie denerwować się i tobie radzę
      to samo
    • muuunia Re: grubaski :) 19.10.05, 11:43
      Krzysiek ma 6,5 miesiaca, wazy 9 kg a nie nazwałabym go tłuścioszkiem! przewala
      się z pleców na brzuch od ponad 2 miesięcy ale za to z brzucha na plecy raczej
      przez przypadek niż świadomie. może mu się po prostu na plecach już nie podoba
      i tyle.
      • magda270519761 Re: grubaski :) 19.10.05, 14:51
        Moja na 6.5m-ca ważyła 10kg i 82 cm - na brzuch przekręcała się na 3.5 m-ca ,
        a odwrotnie na 6.5 m-ca , na 6 siedziała sztywno , na 7 zaczeła wstawać , na
        7.5 raczkować i siadać sama. Przez miesiąc zrobiła szalony postęp , od paru dni
        jest w stanie przejść prawie na około w kojcu (oczywiście trzymając się)
        • aganet Re: grubaski :) 19.10.05, 15:23
          Mój 4,5 mies Bartek (9 kilo i 68 cm) od tygodnia umie z pleckow na brzuszek ale
          niezbyt często bo troche mu ciężko ale odwrotnie zapomnij!! Bo na brzuszku
          niezbyt lubi leżeć choć już teraż i tak lepiej. Wszystko w swoim czasie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka