jessi76 21.10.05, 09:29 Witam, Niedostałam w aptece instrukcji jak stosować żel Emla - czy możecie mi pomóc? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewcialinka Re: żel Emla - jak stosować? 21.10.05, 09:49 DOWIEDZ SIE GDZIE DZIECKO BEDZIE MIEC SZCZEPIONKE( NÓŻKA RĄĆŻKA) a następnie nakładasz dużą tarst żelu nie rozcierać!!! musi byc gruba warstwa!!! gorzej mi bedzie jak ci wytłumaczyc jak teplastry nakłaadać..hmmm zdzierasz tą beżową folię ( duża kwadratowa) i nakładasz na miejsce żelu gdzie nałożyłaś tak aby taka lepiąca strona przykleiła sie do skórypotem zdzierasz obwódke tego plastra i powinna zostac sama folia dobrze przylegająca do skóry..kurde nie wiem czy rozumiesz co pisze..starałam sie a ha żel trzeba nanieść conajmniej godzinę przed szczepionką a po zdjęciu plastra znieczulenie działa około 2 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
kubek05 Re: żel Emla - jak stosować? 21.10.05, 09:54 proponuje przejść się do najbliższej apteki i poprosić jeżeli nie o dostanie takiej ulotki to przynajmniej o możliwośc jej przeczytania napewno panie nie będą robiły problemu Odpowiedz Link Zgłoś