kasia9926 21.10.05, 16:25 Mój 2 miesięczny maluch, podniesiony za rączki nie dźwiga główki. Neurolog stwierdził obniżone napięcie mięśni ni i rehabilitację. Gdy leży na brzuzku, podnosi główkę. Ale ja już się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska80 Re: Nie dźwiga główki 21.10.05, 17:13 Ja byłam u lekarza dzisiaj i pytałam o to samo dla mojego 3 mies. synka. Pani doktor powiedziała że skoro dźwiga głowę przy leżeniu na brzuszku, to wszystko ok, a chłopcy przeważnie poźniej zaczynają niż dziewczynki z tym dźwiganiem główki, ja się troszkę uspokoiłam i będę dalej obserwować i czekać, ale co lekarz to inna metoda, pozdrawiam i głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
agnesza Nic sie nie martw. 21.10.05, 17:18 Nic sie nie martw, teraz prawie kazde dziecko jest rehabilitowane. Problem jest powszechny, ale rehabilitacja powoduje, ze wszystko wraca do normy. Nie martw sie. Dobrze, ze szybko zdiagnozowane, pochodzicie na cwiczenia i bedzie wszystko w ok. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jj09 Re: Nie dźwiga główki 21.10.05, 17:31 Moja córcia nie dzwigala głowy do 5 m-ca, na brzuszku dopiero na początku 4. A sztywno w pionie to chyba po skończeniu 6 !!! Teraz kończy 10 m-cy i pięknie stoi, porusza się przy meblach. Też panikowałam i się trzesłam ze strachu (( Odpowiedz Link Zgłoś