mamakrolika1 22.11.05, 08:47 moja 4 miesięczna córeczka nie zaśnie, jak nie położę jej pieluszki na twarz. CO TO MOŻE OZNACZAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oneway9 Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 08:56 nic po prostu lubi sie w cos wtulic, i nie walcz z tym, jesli utrzymsz ten zwyczaj pozniej zawsze bedzie tak zasypiac, dzieci pamietaja zapachy i dotyk; ale raczej kladz jej te pieluszke obok buzi zeby sie niepodduszala bo to w skarjnych przypadkach moze byc powod tak jak mocne telepanie usypia ale poszukaj w internecie dlaczego i to jest grozne Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzaku Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 08:58 ja moją córe nauczyłam że jak kłade jej pieluszkę na buźce to czas spać. chce ją nauczyć spać z misiem (takim materialnym nie pluszowym) Odpowiedz Link Zgłoś
tus200 Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 16:22 o co chodzi z "mocnym telepaniem"? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 08:57 nic. niektórzy tak usypiaja dzieci. jak działa to kontynuuj. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 08:59 To może oznaczać, że ją do tego przyzwyczaiłaś.. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha79 Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 09:03 Witam mój synek też tak zasypia,pypa i pielucha to dwa rekwizyty, które mówią trzeba spać, w ciągu dnia pypy nie trawi strasznie Tyle że moje maleństwo musi mieć pieluszkę wypraną w jednym proszku, jak użyję innego od razu się buntuje tak sie przyzwyczaił do zapachu Nie masz sie czym martwić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrolika1 Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 09:08 Wielkie dzięki!!!!! Nie ukrywam że się martwiłam o moje maleństwo. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
ania.0610 Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 11:19 Nie przejmuj się, mój 3,5 miesięczny synek też tak zasypia.Myślę,że przytulając się np.do pieluszki czuje się bezpieczniej.Zresztą to może zostało im z życia płodowego, w brzuszku też byli otuleni. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarna1 Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 11:48 Moja Hania ma 3,5 m-ca i też zasypia z pieluszką. Jak widzę, że jest marudna to daję smoczek i kładę pieluszke, a ona wtula się i odrazu zasypia. Czuję się chyba bezpieczniej. Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 12:01 moj 9-miesieczniak tez zasypia z pielucha, jak go klade to daje tez pieluszke, daje mu sygnal, ze czas do spania. jesli sie nia przykryje to wiem,ze za 5 minut juz go nie bedzie, jesli nie, to znaczy ,ze jeszcze nie jest spiacy. taki znak rozpoznawczy dla mamy Odpowiedz Link Zgłoś
27kasiek Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 12:19 Hej ja mojej Zosi czasem daje pieluche,nie moze zasnac bo za duzo bodzców naokolo- a tak moze sie "wyłaczyc" czasem pomaga i zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: pieluszka na twarzy 22.11.05, 15:03 > CO TO MOŻE OZNACZAĆ? ze jest 4 miesiecznym dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś