Dodaj do ulubionych

drzemki w dzien

15.12.05, 15:22
Ile drzemek w dzien powinno miec7 niesieczne niemowle czy musze mu nasile
odstawic jedna drzemke...bo jak narazie wychodzi na to ze spi 3 razy w
dzien...czy to dobrze czy zle??? aha dodam ze sen ten nie trwa wiecej
niz...1,5 godziny..a z reguly 20 min...
Obserwuj wątek
    • oliwcia30 Re: drzemki w dzien 15.12.05, 17:10
      Moja 11 miesieczna Oliwcia tez ma jescze 3 drzemki w ciągu dnia i mysle ze
      dziecko samo sobie reguluje ile mu potrzeba snusmile
    • mama_jaka Re: drzemki w dzien 15.12.05, 17:23
      moja Mala, jutro konczy 6 m-cy i spi w dzien 4xpo 30 minut a w nocy tylko
      10,5godz.
      pozdr
      Ania
    • paula223 Re: drzemki w dzien 15.12.05, 20:28
      moja córcia 9 grudnia skończyła 7 miesięcy i w dzień śpi 3-4 razy po 20
      min,zasypia po 20 i śpi do 7.15 w nocy z zamkniętymi oczkami szuka
      cycusia,dostaje jeść i śpi dalej.Pozdrawiam!
      • ajka1 Re: drzemki w dzien 16.12.05, 23:15
        A ja już myślałam że to tylko moje dziecko w dzień nie śpi tylko drzemie. W dzień drzemie 2-3 razy po 20-30 min, chyba że jesteśmy na spacerze to uda jej się czasami pospać w wózku trochę dłużej no ale trudno jest za każdym raze gdy chce jej się spać wychodzić na dwór. Na początku mnie to denerwowało ale teraz się już przyzwyczaiłam, córa ma 6 miesięcy i nie zmuszam jej do spania. Mam za to luksus w nocy bo przesypia 12 godzin z jedną przerwą na jedzenie. Ze starszą córką było tak samo i do tego gdy skończyła roczek to całkiem zrezygnowała ze spania w dzień. Teraz ma 10 lat i też nie lubi spać, wymyśla najróżniejsze powody żeby się wieczorem nie położyć do łóżka.
    • hanulaw Re: drzemki w dzien 18.12.05, 22:42
      Moja córcia co jakiś czas zmieniała sobie ilość i "jakość" drzemki.W sobotę
      skończyła 9 miesięcy.Prawie od dwóch miesięcy sypia trzy razy dziennie.Dwa razy
      po pół godz.,ta trzecia drzemka zależy od dnia, czasami jest to tylko pół godz.,
      a czasami , aż dwie .Potem kładziemy ją o 20 i śpi do drugiej, najada się i śpi
      do godz. siódmej. Także jest super.Pozdrawiam.
      • karolcia_81 Re: drzemki w dzien 19.12.05, 10:51
        Moja Nastusia skończyła w sobotę 9 m-cy i spi raz dziennie,gdy ok. 12 położę ją
        to spi do 15.30 - 16 zależy.A potem do 19.30 wariuje i ok.20 kładę ją spać na
        noc.Niekeiedy ok.2 w nocy przebudzi się na małe jedzonko(tylko ok.100ml) i śpi
        do 6, bo wtedy sie budzi, natrzymam ją na kibelek (robi wtedy kupkę) daję jej
        butlę mleka i tak do 7.30, nieraz 8.15 sobie jeszcze śpi.

Pozdrawiamy
        Karolina i Nastka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka