Dodaj do ulubionych

DZISIAJ 2 m-c

28.12.05, 12:50
Mój synek dzisiaj ma 2 m-c,jak wasze dzieci w tym wieku reagują na was bo mój
śmieje się,jak wyglada karmienie (co ile), ile kupek dziennie itp
Obserwuj wątek
    • aga246 Re: DZISIAJ 2 m-c 28.12.05, 15:05
      moja corcia tez dzisiaj ma dwa miesiace tez sie usmiecha do nas i jest bardzo
      bystra karmie ja butla co 3 godz a miedzy karmieniami daje jej herbatke do picia
      koper wloski albo rumianek a kupke robi raz dziennie. pozdrawiam aga z julka
    • anna782 Re: DZISIAJ 2 m-c 28.12.05, 15:22
      WITAM
      MÓJ SYNEK JEST NA PIERSI JE CO 2 GODZINY,KUPKI SIĘ UNORMOWAŁY BO BYŁY PO KAŻDYM
      KARMIENIU ALE PRZY PIERSI TO NORMALNE.TERAZ ŚPI W NOCY TEŻ JEST OK TYLKO
      NIECHCE SPAĆ W ŁÓŻECZKU TYLKO Z NAMI A JA Z TYM WALCZĘ.POZDRAWIAM MAMA Z KRAKOWA
      • vulpes1978 Re: DZISIAJ 2 m-c 28.12.05, 16:58
        Nasza Małgosia 2 miesiące skończyła 25 grudnia. Uśmiecha się, od wczoraj leżąc
        na brzuszku swobodnie podnosi się na przedramionkach i wysoko trzyma główkę.
        Jest bardzo ciekawska, lubi, gdy nosimy ją i pokazujemy mieszkanie. Karmię ją
        piersią w odstępach co najmniej dwugodzinnych. Kupę robi raz na dwa, trzy dni
        (konsultowałam to z pediatrą - jest ok). Niestety dla nas - jej rodziców -
        późno chodzi spać (o 1 w nocy). Ostatnio miała kilka ataków kolkisad
        Poza tym jest ok.
    • a.manka Re: DZISIAJ 2 m-c 29.12.05, 20:11
      Moje maleństwo skończyło 2 miesiące 28 grudnia. Waży 4900 (waga urodzeniowa
      3200), ma 59 cm długości (urosła 9 cm). Już od ok. dwóch, trzech tygodni
      świadomie się uśmiecha kiedy podchodzimy do łóżeczka, robimy głupie miny, kocha
      ściany, sufity - potrafi śmiać się do nich kilka minut. Ostatnio urzekła ją
      choinka - piszczy z radości na jej widok i bardzo głośno się śmieje. Gaworzy
      jak najęta - oprócz samogłosek pojawiają się już pierwsze spółgłoski
      (głównie "g", "h", ale udaje jej się też wymówić inne). Wodzi wzrokiem za każdą
      wchodzącą i wychodzącą osobą, uwielbia, gdy potrząsamy przed nią grzechotkami,
      zabawkami. Kocha być rozebrana (na przewijaku "gada" jak najęta), śmieje się do
      Kubusia Puchatka na ścianie. Niestety ma fatalne kolki - z radosnego gaworzenia
      potrafi wpaść w rozpaczliwy płacz i nic nie jest w stanie jej wtedy uspokoić. W
      Wigilię przeszłyśmy na sztuczne mleczko niskolaktozowe (podejrzenie o
      nietolerancję laktozy), po nim niestety pojawiło się u niej zatwardzenie
      (wcześniej na piersi robiła od 1 do 3 rzadkich kupek na dzień).
    • majorka77 Re: DZISIAJ 2 m-c 29.12.05, 20:53
      Mój Filipek skończył 2 m-ce 15 grudnia, już się suśmiechał reaguje gdy się do
      niego mówi śmieje się gdy wydaję różne dźwięki, jest bardzo ciekawski. Od paru
      dnie już prawie trzyma główkę samodzielnie. Karmię go tylko piersią tak ok co
      2,5-3 godz ale w nocy robi sobie nawet 5 godz przerwy, ostatnio robiło kupki po
      co drugim karmieniu. Bardzo ładnie śpi, noiestety ma wieczorem problem z
      zasypianiem, ale kłade go do łóżeczka, włanczam kołysanki albo muzyke klasyczną
      i gładzę go po główce, najpierw wpatruje sięw karuzelkę lub we mnie a po
      jakimś czasie zasypia niestety przebudz sięjeszcze więc staram siębyć w pobliżu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka