Dodaj do ulubionych

Ulewanie: czy może być problemem?

28.12.05, 17:03
Witam
Moja Małgosia (2 miesiące) zaczęła sporo ulewać. Od karmienia mija nawet pół
godziny i dopiero wtedy ulewa. Jednocześnie jest radosna i spokojna. Niedługo
wizyta kontrolna u lekarza, ale zastanawiam się, czy może to być powód do
niepokoju... (zastanawia mnie ten duży odstęp między karmieniem a ulaniem)
Obserwuj wątek
    • lucyna831 Re: Ulewanie: czy może być problemem? 28.12.05, 17:27
      u mojej córci tak objawia się alergia,przez to też mniej przybierała na wadze.
    • rousia Re: Ulewanie: czy może być problemem? 28.12.05, 19:10
      Moj maluszek w drugim miesiącu życia zaczał mi sporo ulewac równiez nawet po 40
      minutach po jedzeniu było wielkie chlus. Martwiło mnie to okrutnie lekarz mimo
      ze karmiłam piersią polecił mi mleko enfamil przeciw ulewaniom. Wkurzyłam sie,
      że tak łatwo chciała rozwiązac moj problem i nie podałam dziecku tego mleka
      nadal karmiłam wełasnym mleczkiem odciąganym (bo mały odmowił ssania piersi)
      nosiłam go po jedzeniu w pozycji póleżacej około godziny choc czasem i tak mi
      ulał ale byłam twarda. Dzis mały ma 5 miesięcy ładnie rośnie o ulewaniu nawet
      ślad nie pozostał. Nie wiem co Ci doradzić wiem, że równiez ulewanie może
      oznaczac alergie ale dopoki nie jestes na 100% pewna nie rób z dziecka
      alergika, wiem ze to dosc modne ostatnio ale jest to spore uciązenie i dla
      matki i dla dziecka.
      Życzę zdrówka maluszkowi i pozdrawiamsmile
    • ami34 Re: Ulewanie: czy może być problemem? 28.12.05, 19:20
      Moja coreczka ma 4,5 miesiaca i caly czas jeszcze ulewa. Nie ma zadnej alergi ,
      ladnie przybiera na wadze , wazy juz 8400 i ma 67 cm , takze jest duza. Ulewanie
      jej w niczym nie przeszkadza. Robi to juz oczywiscie mniej niz jak miala 2
      miesiace, ale wciaz ulewa i nie ma znaaczenia czy zaraz po jedzeniu czy tez
      godzine po nim. Lekarka mi powiedziala ,ze nie nalezy sie tym przejmowac skoro
      dziecko dobrze przybiera na wadze. Jak zacznie siadac lub jesc staly pokarm(ja
      caly czas karmie tylko piersia) to powinna przestac ulewac. Musisz sie po
      prostu uzbroic w cirpliwosc , w duza ilosc chusteczek higienicznych i
      kilkanascie sliniakow na zmiane zeby wciaz nie zmieniac ubranek.
    • blueluna Re: Ulewanie: czy może być problemem? 28.12.05, 19:42
      U nas przyczyna naglego pojawienia sie dosyc silnego ulewania byla praktycznie
      bezobjawowa infekcja - dowiedzielismy sie o tym tylko dlatego ze zrobilam
      badania krwi na wlasna reke (lekarz uznal ze nic sie nie dzieje) - w rozmazie
      wyszlo ze Przemek wlasnie walczy z jakims wirusem.
      Zwalczyl go szybko, ulewanie ustapilo smile

Z rozmow ze znajoma lekarka wynika (i to sie sprawdzilo u nas) ze w przypadku
      takiego naglego pojawienia sie nie za wielkiego ulewania (bo jak wielkie to
      moze byc cos powaznego) warto zrobic badania krwi (koniecznie z rozmazem) -
      jesli lekarz sie miga z wypisaniem skierowania - to zrobic na wlasna reke
      (koszt okolo 15 zl) - bo czesto bywa to objawem wlasnie jakiejs infekcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka