Dodaj do ulubionych

Kombinezon dla noworodka

14.01.06, 16:30
Rodze na pocżątku kwietnia. Czy potrzebny jest kombinezon?
Upatrzylam sobie taki materiałkowy, lekko ocieplany w rozmiarze 62.
Czy nie za mały, a mozę od razu kupić 68? I co wtedy zakłada się na stópki?
Obserwuj wątek
    • eps Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 16:34
      pomyliłam sie rozmiar 68.
      Szukałam na forum tego tematu ale jest omównienie tylko kombinezonków zimowych.
      • pomme Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 16:39
        wszystko zalezy od tego jak duże urodzi sie dziecko
        ja rodziłam w październiku i kombinezonik kupiłam dopiero po porodzie ( inna
        sprawa że miałam spiworek) Dodam że syn miał 55 cm i kupiłam 62 cm w H&M i mam
        wrażenie że starczy mi do końca zimy ( mamy jeszcze zapas a syn ma 3 m-ce)
        Na nózki na ogół wkłada sie skarpetusie.
        Wychodząc ze szpitala ubrałam dziecko na cebulkę ( chociaż nie było zimno)
        nie sądzę że ktoś bedzie mógł ci dać satysfakcjonująca i konkretna odpowiedź bo
        każde dziecko rodzi sie inne a i pogody nie da się przeiwdzieć
        na zakończenie dodam tylko ze wg USG na 2 tyg przed porodem syn miał byc
        malutki i nie przekroczyc 3 kg ( szacowana waga 2600 +/- 10%) urodził sie
        piekny chłopak 3600 i 55 cm
    • patyczako Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 16:55
      ja bym sie wstzrymala z kupnem kombinezonu bo i tak w pierwszych dniach po nie
      bedziesz wychodzic z dzieckiem na dwor a nuz sie znacznie ociepli i sie wam nie
      przyda...
      • mmala6 Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 17:04
        Daruj sobie kombinezon.Moj synek juz w pod koniec marca jezdzil w dresiku z
        cienkiego polarku, przykryty kocykiem.Zawsze mozesz zalozyc dodatkowa warstwe
        albo przykryc dodatkowym kocykiem a w kwietniu predzej upal bedzie niz mrozywink
        • eps Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 17:07
          A czy jest szansa że rozmiar 68 założę jeszcze 6-8 miesięcznemu dziecku?
          • patyczako Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 17:49
            to wszystko zalezy jakie duze dziecko urodzisz bo jak jakiegos liliputka ktory
            bedzie po malu rosl to moze tak... to tez zalezy czy wy jestescie wysocy czy
            niscy i takie tam... ale mysle ze moga byc nikle szanse bo jesli chcesz
            kombinezon przetrzymac do przyszlej zimy to i taj na cała nie starczy biorac
            pod uwage ze u nas przez pol roku trwa zimno... i tak przyjdzie nowy kupic
          • mmala6 Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 18:01
            na to pytanie nie da sie jednoznacznie odpowiedziec.Zalezy jakie dziecko i
            zalezy jakie ubranko.Moj synek-prawie rok i jakies 11kg zywej wagi, ma pare
            ciuszkow na 68 w ktore spokojnie wchodzi, choc wiekszosc ma na 80 i pare na 74.

Teoretycznie moze wejsc ale praktycznie konieczniewink
            Chociaz jezeli to ma byc kombinezon (a te sa zazwyczaj wieksze)i to bez stopek
            to moze na nastepna zime zalozysz, bo o to Ci chodzi, tak?
            Jak jeszcze nie kupilas tego kombinezonu, to nie kupuj, a jak juz musisz to
            lepiej na 74 (jezeli chodzi o nastepna zime, a nie o kwiecien)smile
            • mmala6 mialo byc" praktycznie NIEkoniecznie";-) 14.01.06, 18:02

• asia06 Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 19:04
            Moja mała ma 7 miesięcy. Nosi aktualnie rozmiar 68 (tak od początku grudnia i
            pewnie do konca lutego ponosi). Urodziła się malutka - 50 cm.
    • michalina761 Re: Kombinezon dla noworodka 14.01.06, 23:21
      Moje dziecko urodziło się na 54cm długie. Kombinezon w rozmiarze 68/74 jest w
      sam raz w momencie, kiedy Kuba ma 2,5 miesiaca. Zastanawiam się, czy
      przechodzimy mrozy...
      • magdulka2 Re: Kombinezon dla noworodka 15.01.06, 00:30
        moja córcia ma teraz 3 miesiące, urodziła się malutka 50 cm i kombinezon, który
        kupiłam 3-6 m-cy okazał się za wielki. Do dziś nosi kombinezon 0-3 m-ce i na
        pewno starczy jej do końca zimy. A na kwiecień na pewno nie warto kupować
        kombinezonu zimowego - lepiej kupić polarkowe śpiochy, w razie potrzeby
        ubierzesz cieplej pod spód i przykryjesz kocykiem
    • efka30 Re: Kombinezon dla noworodka 15.01.06, 11:13
      Moj mały urodził się 51cm, teraz ma 3,5 m-ca i spioszki na 68....
    • anaesthes Re: Kombinezon dla noworodka 15.01.06, 23:46
      Różnie to bywa z dziećmi. Moje ma 2,5 miesiąca i już wyrasta z 68...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka