Dodaj do ulubionych

kupki raz jeszcze!

26.01.06, 12:43
dziewczyny była u mnie przed chwilą położna i mi powiedziała, ze moja Ola (2,5
tyg) nie powinna mieć zielonej kupki. Jak pamietam taką miała prawie od
poczatku, taką właśnie zieloną, czasami zółtowata, a ona mi mówi, ze powinna
mieć żółta.
Jakie kupki miały Wasze dzieciaczki? czy miały zielone? zaznaczam, ze nie jest
to zgniła ciemna zieleń, ale taka dość jazsna, jednak zieleń. Odpiszcie, proszę!
Obserwuj wątek
    • susu1 Re: kupki raz jeszcze! 26.01.06, 12:52
      moj mial proawie od pocztaku zielone, ale dodam ze prawie od poacztku dostawal
      mleko modyfikowane, nie chcial ssac piersi a laktator jakos kiedpsko dzialal.
      mial zielone i to rozne odcienie zilonoscismile teraz ma 5 miesiecy i robi bardzo
      rozne. nic mu nie jest. zadnych alergii, uczulen, nic. dostaje "dorosle"
      jedzenie i sie przy tym cieszysmile tylko zatwardzenie go czasem meczy...
    • emma_euro_emma Re: kupki raz jeszcze! 26.01.06, 13:27
      No niby powinny być żółte, takie "musztardowe". Podobno zielone to oznaka np. alergii. I nie jest dobrze, jak jest śluz w kupce.
      • kika53 Re: kupki raz jeszcze! 26.01.06, 13:50
        moje malenstwo tez zakie czesto ma,a lekaz i polozna mowia ze jesz ok.Ciekawe
        czy pijesz herbatki na laktacje ,bo jak ja pare dni nie pilam to kupki zrobily
        sie zolte,wiec to od ziolek,a nie alergiasmile)
    • bea-ta Re: kupki raz jeszcze! 26.01.06, 14:01
      Wyslij położną do szkoły niech się douczy. Tu masz link i wszelkie odpowedzi
      dlaczego:www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,222
      Polecam okresowo lacidofil dla maluszka po 1/2 proszku z kapsułki 2xdz do mleka
      na łyżeczke. Beata
      • monique222 Re: kupki raz jeszcze! 26.01.06, 14:16
        moja mała też od malenkości robi zielonkawe kupki czasem troche żółte czasem
        troche ciemniejsze.. bardzo się tym przejmowałam na początku i miałam obsesje
        nad tym co jem (chciałam sprawdzić ew. na co jest uczulona), że doprowadziło do
        tego, że jadłam bułki z wędliną co nie sądze, że dobrze wpływało na laktacje...
        a małą wciąż robiła... i dalej robi (obecnie ma 4 miesiące) zielone kupki..
        widocznie taki urok jej i już .. obecnie przechodzimy na mleko modyfikowane ..
        i kupki robią się powoli żółtawe.. czasem pod zieleń wpadają.. ale się tym nie
        przejmuje.. jak się nie męczy przy robieniu kupki i jest uśmiechnięta i
        zadowolona to jest ok smile
        • magalik Re: kupki raz jeszcze! 26.01.06, 20:03
          mogla tez sie utlenic - kupka oczywiscie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka