10.02.06, 10:51
Jaką witaminę D podajecie. Jeden lekarz dał dziecku Devikap drugi go wyśmiał.
Obserwuj wątek
    • malgocha6 Re: Devikap 10.02.06, 10:57
      Dlaczego?? Ja ostatnio dostalam w aptece właśnie devikap, nie to,że lekarz
      przepisał tylko w aptece to było. Czy to jest jakieś gorsze, czy co??
    • mila2712 Re: Devikap 10.02.06, 10:59
      ja też podaję devikap - 3 krople przedtem dawałam vigantolette ale mały nie
      tolerował i zwracał
      pozdrawiam
      a jak wiadomo lekarze zawszę chcą wiedzieć lepiej od innych
      • moni735 Re: Devikap 10.02.06, 11:05
        równiez w aptece dodtałam Devikap,dlaczego jest gorszy od vigantolu?!
    • beta54 Re: Devikap 10.02.06, 11:09
      Dzięki uspokoiłam się. Ja podaję 2 kropelki codziennie. Dziecko ma niecałe 4 m-
      ce
      • lusia79 Re: Devikap 10.02.06, 11:14
        Nam lekarka przepisuje D3, a w aptece podają nam Devikap, bo nie mają już w
        sprzedaży butelek o nazwie Vitaminum D3 - a jedno i drugie ma identyczny skład
        przecież. Codzień 2 krople D3 i 5 krpli Cebionu Multi. Jak Słonko było malutkie
        dostawało 2 razy dziennie po 2 krople. Teraz malec ma prawie półtora roku.
    • przeciwcialo Re: Devikap 10.02.06, 11:23
      Vigantol już trzecie dziecko bierze. Moje wogóle nie przyswajały wodnej formy
      tej witaminy. Kłopotów było sporo...rozmiekanie kosci czaszki itp. Pomagał
      Vigantol.
      • amwaw Re: Devikap 10.02.06, 12:07
        A w jaki sposób zorientowałaś się,że rozmiękają kości czaszki?Lekarz zbadał na
        badaniu zwykłym czy usg?
        Też podaje devikap-1 kropelkę,
        • przeciwcialo Re: Devikap 10.02.06, 15:43
          Lekarz badał recznie przy okazji szczepień. Poza tym odkształcała sie główka.
          Narobiłam rabanu i szybko zmieniono wit na Vigantol. Tendencja ponoc jest taka
          aby dawac wodna postać tej wit ale niektórzy lekarze z doświadczenia daja od
          razu Vigantol.
    • tus200 Re: Devikap 10.02.06, 11:45
      też używamy devikapu z zalecenia lekarza
    • bonnie75 Re: Devikap 10.02.06, 16:25
      A to ciekawe, bo mnie w aptece tez sprzedano Devikap i podaje go po dwie krople
      dziennie malemu. Nie rozumiem tylko hasla "jeden lekarz wysmial drugiego"? Ze
      niby Devikap jest jakis straszny? Czy smieszny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka