beta54 10.02.06, 10:51 Jaką witaminę D podajecie. Jeden lekarz dał dziecku Devikap drugi go wyśmiał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgocha6 Re: Devikap 10.02.06, 10:57 Dlaczego?? Ja ostatnio dostalam w aptece właśnie devikap, nie to,że lekarz przepisał tylko w aptece to było. Czy to jest jakieś gorsze, czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Devikap 10.02.06, 10:59 ja też podaję devikap - 3 krople przedtem dawałam vigantolette ale mały nie tolerował i zwracał pozdrawiam a jak wiadomo lekarze zawszę chcą wiedzieć lepiej od innych Odpowiedz Link Zgłoś
moni735 Re: Devikap 10.02.06, 11:05 równiez w aptece dodtałam Devikap,dlaczego jest gorszy od vigantolu?! Odpowiedz Link Zgłoś
beta54 Re: Devikap 10.02.06, 11:09 Dzięki uspokoiłam się. Ja podaję 2 kropelki codziennie. Dziecko ma niecałe 4 m- ce Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: Devikap 10.02.06, 11:14 Nam lekarka przepisuje D3, a w aptece podają nam Devikap, bo nie mają już w sprzedaży butelek o nazwie Vitaminum D3 - a jedno i drugie ma identyczny skład przecież. Codzień 2 krople D3 i 5 krpli Cebionu Multi. Jak Słonko było malutkie dostawało 2 razy dziennie po 2 krople. Teraz malec ma prawie półtora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Devikap 10.02.06, 11:23 Vigantol już trzecie dziecko bierze. Moje wogóle nie przyswajały wodnej formy tej witaminy. Kłopotów było sporo...rozmiekanie kosci czaszki itp. Pomagał Vigantol. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Devikap 10.02.06, 12:07 A w jaki sposób zorientowałaś się,że rozmiękają kości czaszki?Lekarz zbadał na badaniu zwykłym czy usg? Też podaje devikap-1 kropelkę, Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Devikap 10.02.06, 15:43 Lekarz badał recznie przy okazji szczepień. Poza tym odkształcała sie główka. Narobiłam rabanu i szybko zmieniono wit na Vigantol. Tendencja ponoc jest taka aby dawac wodna postać tej wit ale niektórzy lekarze z doświadczenia daja od razu Vigantol. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Devikap 10.02.06, 16:25 A to ciekawe, bo mnie w aptece tez sprzedano Devikap i podaje go po dwie krople dziennie malemu. Nie rozumiem tylko hasla "jeden lekarz wysmial drugiego"? Ze niby Devikap jest jakis straszny? Czy smieszny? Odpowiedz Link Zgłoś