Dodaj do ulubionych

nagle przestał robić kupki

13.02.06, 12:38
Jaś ma w tej chwili półtorej miesiąca i jak do tej pory po każdej piersi
robił kupkę. Od trzech dni jest totalne zero. Nie widzę po nim, żeby się
męczył i nie mógł jej zrobić, bączki wychodzą mu całkiem nieźle. Może
powinnam iść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 12:39
      moja kiedyś nie zrobiła przez tydzień, jak mleko zostało b. dobrze przyswojone,
      to masa kałowa jest znikoma.
    • luna333 Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 12:43
      dzieci napierśniki potrafią robić kupkę co chwilę ale i co tydzień - nie ma normy. Jeśli dziecko się dobrze czuje to na razie się nie przejmuj. Jeśli bardzo cie brak kupki martwi to możesz spróbować przepoić troszkę herbatką rumiankową - ale moim zdaniem nie ma powodu. (mój napierśnik też miał takie przestoje kilkudniowe) możesz też sama zjeść trochę suszonych śliwek albo kanapkę z marmoladką śliwkową (mojego po tym nieco ruszało)
    • gaba36 Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 12:44
      Nie sądzę, żebyś miała się czym przejmować. Moja córeczka robiła kupkę 10-11
      razy na dobę i nagle, dokładnie jak miała 2 miesiące bez 2 dni zaczęła robić
      kupkę raz na kilka dni. Tak jak napisała koleżanka wyżej pokarm jest prawie
      całkowicie wchłaniany przez organizm dziecka. A im rzadziej będzie synek robił,
      tym więcej bączków będzie.
      Pozdrawiam.
    • mika_p Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 16:07
      Dopóki nie jest to dla niego problem, to jest dobrze smile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=18890410&a=18890410
      • tina1234 Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 16:13
        Moja też robi raz na kilka dni, puszcza tylko bączki, ale jak już zrobi to
        bardzo dużo, przez pieluchę przelatuje, jak już zacznę przewijać, to robi
        następną, dzisiaj np. też tak zrobiła i do tego jeszcze siku dwa razy i znowu
        kupkę, nienadążałam tego łapać, była cała wymazana w kupie, aż ją musiałam
        wykąpać i jak ją wykąpałam to zasnęła. Chyba przez tą kąpiel w dzień pomyliła
        się i myśli, że jest noc. smile
    • moni.l1 Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 16:33
      Moja córcia miała"blokadę" z kupką zaraz po chrzcinach,czyli miała 2,5 m-ca.To
      było w październiku,chodziłam do lekarza i jak zalecał dawałam-próbowałam co
      pomoże i nic.W styczniu byłam w poradni Gastroenterologii dziecięcej i tam
      kazano mi zrobić posiew moczu i wyszło!Bakteria,która powoduje m.in.
      zaparcia.Oliwka jest jużpo leczeniu antybiotykiem,z tydzień idziemy do
      kontroli.Zaznaczam,iż też puszczała gazy.Nie chcę cię straszyć,ale na wszelki
      wypadek w aptece kup woreczek i zrób dzidzi posiew moczu,to nie boli a będziesz
      pewna.Pozdrawiam
    • agaszymcio17 Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 16:40
      Hej ! Tak naprawde nie masz czym sie martwic bo moj maly skonczy niedlugo pol
      roku i tez robi kupke raz na cztery dni, a raz na trzy dni zalezy . Ale jak
      bylam z tym u lekarza to powiedziala mi ze na piersi dzieci tak mają i jesli
      dziecko puszcza bączki i nie placze przy tym a no i nie ma twardego brzuszka to
      nie ma co sie martwic Pozdrawiam Mama Szymonka
      www.herbsztowa.bobasy.com.pl
    • slodziak01 Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 18:28
      Mój Słodziak robił raz na 4-7 dni, potem się uregulowało do raz dziennie, teraz
      jee poza cucem zupki warzywne i też miała problem. Taka uroda - mawiają lekarze
      i do tygodnia nic nie karzą robić.
    • kajka29 Re: nagle przestał robić kupki 13.02.06, 23:04
      Moja Malutka też jest karmiona piersia (2,5 m-ca)i na początku robila kilka
      kupek dziennie a w tej chwili jedna na kilka dni. Pediatra powiedział, że
      dzieci karmione piersią mogą robić kupkę nawet raz na 2 tyg. i jeśli w tym
      czasie nic im nie jest innego to w porzadku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka