agagr Re: ile wit.B6 ? 20.03.06, 12:44 Ja dawałam mojemu 6 miesiecznemu synkowi pół tabletki , raz dziennie. wszystkie witaminy powinny być podawane po konsultacji z lekarzem. Lekarz powinien zadecydować o dawce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elizaws Re: ile wit.B6 ? 20.03.06, 12:59 przez pomyłkę nie dopisałam treści do pytania... Na ostanie kontrolnej wyzycie lekarz przepisał mojemu 15 miesięcznemu synowi wit. B6 i Acidum folicum. Zgubiłam rozpiskę jak podawac te specyfiki. Wg moich przeliczeń adekwatnych do masy ciała dziecka zgodnych z instrukcją dołączoną do opakiwania, wynika że ma to byc po jednej tabletce dziennie. Witamina i folik zostały przepisane profilaktycznie, nie leczniczo. Chciałam się upewnić, czy dobrze to wyliczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
agagr Re: ile wit.B6 ? 20.03.06, 13:04 kwas foliowy podawałam tez pół tabletki raz dziennie. Mój synek miał kiepskie wyniki krwi, jeżeli ty masz dawac profilaktycznie (tylko po co?), to jedna tabletka chyba bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: ile wit.B6 ? 20.03.06, 13:07 moj syn mając ok 4-5 mies dostawal dziennie pół tabl B6 i pół kwasu foliowego ( zwróć uwage, ze folik ma mniejsza dawke kw foliowego, niz tabletki pod tytułem ac. folicum ); uwzglednij tez ewentualne multiwitaminy, jesli podajesz dziecku Odpowiedz Link Zgłoś