hanciora 26.04.06, 11:43 czy ktoś miał ten problem???prosze o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maw3 Re: pękające naczynka na buzi niemowlaka 26.04.06, 11:52 Mojej córci popękały naczynka na buzi jak tesciowa wystawiła ją na ostre słońce.Mała miała wtdy ok 6 miesięcy. Dermatolog powiedziała,ze mała m adelikatną cerę i zawsze trzeba będzie uważać na słońce, na silny wiatr, duze zmiany temperatur. Minął rok i te naczynka zbladły, ale jak się z bliska przyjrzeć, to widać gdzie niegdzie takie niteczki. Kupiłam dobry krem w aptece, polecony przez dermatologa (filtr 40) i odpukac do tej pory nowych nie przybywa. Czasem ma też takie malutki epęknięcia w oczkach. Mam nadzieję, ze to tylko taka uroda.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanciora Re: pękające naczynka na buzi niemowlaka 27.04.06, 21:09 a jaki to krem?? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszymanska21 Re: pękające naczynka na buzi niemowlaka 26.04.06, 12:00 Może byc to też wina kremów ze sterydami. Jeśli smarowałas lub smarujesz dziecko maściami, kremami typu: locoid, hydrocortizon, elocom, to nie wolno buzi wyatwiać na słońce. Poza ty, mozna ich uzywac b,krótko i cieniutką warstewkę. Odpowiedz Link Zgłoś
astrid22 Re: pękające naczynka na buzi niemowlaka 27.04.06, 23:42 Moja córcia ma to samo, popekaly jej naczyńka na buzi przy porodzie, położna mowiła ze zejdzie, mała ma pół roku ale "pajączki" nadal są, czy ktoś ma podobne doświadczenia ? czy to z biegiem czasu zejdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
hanciora do maw3 28.04.06, 10:53 podaj prosze nazwe tego kremu, który uzywałaś....dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
maw3 Re: do maw3 28.04.06, 12:01 Nie pamiętam jego nazwy (jestem w pracy, a krem w domu ale z firmy La Roche Posay. Wysoka biała tubka z pomarańczową buźką dziecka, filtr nr 40. Pani w aptece powinna wiedzieć o który chodzi jak podasz nazwę. Był dosyć drogi (ok.80zł)ale juz drugi rok będziemy go teraz użytkowac, a nawet do połowy tubki nie zużyty jeszcze no i myślę, ze jest naprawdę dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
maw3 Re: do maw3 28.04.06, 12:04 miało być ,,Pani w > aptece powinna wiedzieć o który chodzi jak podasz nazwę FIRMY ))) Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: pękające naczynka na buzi niemowlaka 28.04.06, 11:15 Moja Ola tez ma od urodzenia i nadal sa Odpowiedz Link Zgłoś