Dodaj do ulubionych

Drugie dziecko?

08.06.06, 09:09
Dziewczyny, poradźcie. mam 11 miesięcznego Synka i planuję na jesieni zajść w
ciążę. Synek, gdy urodzi się drugie dzieciątko, będzie więc miał 2 latka. czy
jest to odpowiednia różnica wieku między rodzeństwem. czy w ciąży dam sobie
radę z chodzącycm Synkiem. co z noszeniem dziecka, czy to nie wpłynie na
ciążę? Proszę o odpowiedź doswiadczone w tej kwestii mamy.
Obserwuj wątek
    • martaglowacka Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 09:48
      Witaj!! U nas jest różnica wieku 3 lata i 9 miesięcy, więc sporo więcej. Co do
      noszenia - moja ciąża przebiegała super i nawet pod sam koniec nosiłam czasem
      synka, a ważył ponad 20 kilo. Odnośnie czasu już po urodzeniu - bardzo cieszę
      się, że synek był już na tyle "samoobsługowy", że umiał sam jeść, sam się
      załatwić itp. Chyba z dwoma Maluszkami w pieluszkach i wymagającymi karmienia i
      wszelkiej innej pomocy byłoby mi sporo ciężej (choć o drugą pociechę zaczęliśmy
      starać się gdy syno miał pół roku).
      Pozdrawiam
      Marta
    • mooonia2 Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 12:33
      mam dwoch synkow 9 i 7 a teraz urodzila mi sie corcia i stwierdzam ze roznica 2
      lata to troszke malo pamietam ze bylam juz zmeczona pierwszym dzieckiem i drugie
      nie sprawialo mi juz tyle frajdy dobrze jest tylko pod tym wzgledem ze zawsze
      razem byli czyms zajeci bawili sie itp teraz po tylu latach mam wiecej sily i
      checi na nowe malenstwo takze sa plusy i minusy
    • mooonia2 Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 12:36
      a jeszcze jesli chodzi o ciaze to ta druga donosilam tylko do 27 tc na szczescie
      skonczylo sie wszystko oki ale nie wiem czy powodem bylo zbyt szybkie zajcie w
      ciaze po pierwszej..pozdrawiam
      • anita.anita80 Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 15:48
        witaj ! ja przed zajsciem w ciąże konsultowałam się z lekarzem czy juz moge bo
        piersze było cc następnie oduczałam dziecko od piersi , uczyłam wychodzenia na
        spacer bez wózka i sama musiała chodzic po schodach na 3 piętro pózniej od
        pieluszek i tak jak moja dzidzia miała 16 miesięcy zaszłam w ciąże jak miała 19
        miesięcy była bez pieluszki a na noc miała jeszcze zakładaną do czasu jak
        dzidzia miała miesiąc tak więc wszystko to mi ułatwiło życie starsza córka
        jest bardziej samodzielna lubie [patrzec jak kocha siostrzyczkę to są naprawde
        miłe chwile których się nie zapomina a czy jest ciężko nie ukrywam że na
        początku tak tym bardziej że jestem zdana tylko na siebie mąż cały dzien w
        pracy ale po 3 miesiacach jest lepiej a tak naprawde nie ma nigdy idealnej
        róznicy między dziecmi kwestia wyboru my chcielismy małą różnice wieku i taka
        różnica 2 -ch lat mi odpowiada mimo wszystko pozdrawim
    • hanti Re: Drugie dziecko? 08.06.06, 21:02
      zapraszam do nas smile))
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26619
      ja uważam że to wspaniała różnica wieku smile))
    • ala04 Re: Drugie dziecko? 09.06.06, 00:24
      Witaj,mój syn skończy za parę dni 18m-c,a moja córcia dzisiaj skończyła m-
      c.Jest ciężko,synek przesypia już całe noce,a córcia budzi się zawsze po4 na
      karmienie,ale zasypia ok północy.Najgorzej jest rano i wieczorem.Przeważnie
      razem się budzą,wtedy każde jest głodne i płaczą.Na zmiane przewijanie.Synek na
      podwórku ucieka,więc muszę go gonić z wózkiem.haha.A malutke jak się obudzi
      ok.19 tak nie śpi do północy.A o popołudniowej drzemce to mogę sobie pomarzyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka