Dodaj do ulubionych

W ogole nie spi w dzien!:(

14.06.06, 11:32
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązac.Moze cos robie zle. Moja 7 tyg.
córeczka w ogóle nie zasypia w ciągu dnia! Czasami spi max 1 godzinkę! Przy
piersi mi nie zasypia, w lozeczku tez nie chce zasnąc. Nie wiem moze cos robie
zle! Dodam ze w nocy nie ma tego problemu: biore ją z lozeczka, karmię,
zasypia przy piersi i odkladam ją z powrotem do lozeczka. A w
dzien...tragedia! Jak ją uspic? dodam ze nie lubi smoczka wiec uspokaja sie
tylko przy piersi.
Obserwuj wątek
    • kanaviosta Re: W ogole nie spi w dzien!:( 14.06.06, 11:38
      moze ma bakterie w moczu? u córki mojej siostry tak było. mała miała kłopoty z
      zasypianiem, była bardzo zmęczona, ale nie zasypiała wcale. posiew moczu wykazal
      bakterie e-coli.
      może jest wrażliwa na światło?
      z takim problemem na pewno dobrze wybrać się do pediatry.
      pozdrawiam
      • ledzeppelin3 Re: W ogole nie spi w dzien!:( 15.06.06, 13:56
        Jeśli dziecko ma zakażenie układu moczowego, z reguły problemy ze spaniem nie
        ograniczają się do dnia, ale występują całą dobę. Przy tego typu zakażeniu
        charakterystyczny też jest słaby ptrzyrost masy ciała.
    • kurczaczek1972 Re: W ogole nie spi w dzien!:( 14.06.06, 11:50
      Ojej, po co od razu do pediatry ! Moj synek ma 5 tyg i sypia w dzien 2 godziny.
      Jest przy tym pogodny, czasem w lozeczku bardzo marudzi, a czasem lezy
      spokojnie 40min i sobie troszke gaworzy. Noce przesypia bardzo ladnie, wiec sie
      nie martwie. Czasem, zwlaszcza wieczorem, zanosi sie od placzu, bo jest juz
      bardzo zmeczony i nie moze zasnac, wiec wtedy go mocno tulimy i zasypia, choc
      dlugo to trwa. Noc to czas dla niego miedzy ok. 21.30 a 7.30. W tym czasie jest
      karmiony 4 razy. Smoczek to wrog nr 1, musi byc juz bardzo nieszczesliwy, by go
      nie wypluc. Pozdrawiam.
      • martagrz Re: W ogole nie spi w dzien!:( 14.06.06, 12:05
        moje dziecko jak miało kilka tygodni to spało 2x dziennie po max. 0,5h i wcale
        nie była chora tylko tyle potrzebowała snu, za to teraz śpi ciągiem 2 h a ma
        skończony roczek
      • agular powinno spac dlugo!! 15.06.06, 13:56
        moj synek przesypial prawie cale dnie i noce budzil sie jedynie na krmienie i
        chwile popatrzyl i spal i tak powinno wg lekarza , ja radzilabym przejsc sie do
        pediatry i zrobic badania moczu..naprawde takie maluchy potrzebuja jeszcze
        duuuuzo snu..moj ma 10 mies i spi 2x dziennie po 2-3 godz i cale noce
    • iwi.leg Re: W ogole nie spi w dzien!:( 14.06.06, 12:11
      miałam podobny problem w zasypianiem dziennym ... mój mały jako noworodek w
      nocy spał ładnie..ale w dzień marudzil i płakał prawie cały czas.. też zasypial
      tylko przy piersi ale że czesto sie wybudzał (po 10-15 minutach) musiałam go
      szybko uczyć samodzielnego zasypiania..

moją historię i to co mi pomogło opisałam ci na priva... pozdrawiam
      • mmala6 Re: W ogole nie spi w dzien!:( 14.06.06, 12:21
        jezeli dziecko jest spokojne, ladnie je, przybiera, spi spokojnie (w miarewink)
        w nocy, to bym sie nie martwila.Taki typ widocznie.Sa dzieci,ktore potrzebuja
        duzo spac (moj syn ma 16 m-cy, spi 12h w nocy i 3h w dzien) a sa takie, ktore
        potrzebuja mniej snu-syn mojej sasiadki W OGOLE nie spal w dzien.
        Moze zacznie spac a jak nie, to trudno.Tyle tylko, ze Ty bedziesz miala mniej
        czasu dla siebiewink
      • megan7 iwi.leg 14.06.06, 14:29
        A jak nauczyć samodzielnego zasypiania? Mój Mały też bardzo mało śpi w dzień i
        płacze, najlepiej zasypia przy piersi. Byłabym wdzięczna gdybyś napisała na priva.
    • lacido Re: W ogole nie spi w dzien!:( 14.06.06, 20:47
      Moj miał dpokładnie tak samo, za nic nie chciał spać w dzień.JAk mi usnął przy
      piersi i go odkładałam to po 15 min już się budził.Spał tylko wtedy jak spałam
      razem z nim więc kładłam się dawałam mu pierś a jak zasypiał to wyciągałam i
      spaliśmy razem nawet ze 2 godz.TEraz ma skończone 3 miechy i śpi tak ze 2 razy
      po pół godz. za to na spacerach potrafi po 3 godz bez przerwy.A Twoje maleństwo
      nie spi na spacerkach??MOże spróbuj jak jest zmęczony powozić go w wózeczku,
      albo włączyć radio.Mój właśnie leży w łóżku sam i sam się usypia z nudów.
    • monisia64 Re: W ogole nie spi w dzien!:( 15.06.06, 11:05
      A może ma wzmożone napięcie mięśniowe? Dzieci z tym problemem śpią bardzo mało
      i są b. ruchliwe.
    • pacieja Re: W ogole nie spi w dzien!:( 15.06.06, 11:27
      Moj 6 tygodniowy robaczek ma akie napady,ze jeden dzien calytki przesypia ( w
      nocy troszke marudzi ale spi)a czeaem sa dni ,kiedy w ogole nei spi, oczywiscie
      z wyjatkiem spacerow. moze sprobuj ze swaja dzidzia wiecej spacerowac.wiekszosc
      dzieci spi jak aniolki na dworze.
    • asia0212 Re: W ogole nie spi w dzien!:( 15.06.06, 17:47
      Moja córka zachowywała się dokładnie tak samo jak była malutka.Teraz ma prawie
      6mc i potrafi spać 2 razy po 1godz.w ciągu dnia.Wieczorem zasypia 22.00-23.00 i
      śpi do 9.00(2xkarmiona w nocy).Widać taka jest jej uroda.Moja
      koleżanka-psycholog pocieszyła mnie,że może dziecko ma"zespół dziecka
      zdolnego".Jest tak zafascynowane światem,kolorami,różnymi bożcami,że nie ma
      czasu spać.
    • karcia85 Re: W ogole nie spi w dzien!:( 16.06.06, 00:33
      jejku mam ten sam problem!!!!!! córcia-8 tyg-zasypia tylko przy piersi mało śpi
      w dzień (1-2h), w nocy od 22 do 6 (3xkarmiona w nocy) i jest baaaardzo
      płaczliwa (byłam nerwowa w ciąży - studia, zaliczenia, stresik i inne sprawy),
      często ma kolki, uspokaja się gdy ją nosimy na zmianę (klocek-5,5kg) no i przy
      cycusiu. Ale przez cały dzień kołownotek. No a w nocy się uczę (lub siedzę na
      necie...wink))))))...
    • szara_mysz1 Re: W ogole nie spi w dzien!:( 16.06.06, 00:58
      mój synek tez nie chiał spać ani w dzień ani w nocy. byłam załamana bo ledwo
      zyłam. Jadł (mleko modyfokowane) w dzień co pół godziny po 30 ml a w nocy co 3
      godz. 60 ml. Butelki były sterylizowane non-stop. dopiero jak przestałam go
      karmić w nocy to się troche unormował. przesypiał całe noce ale w dzien to
      dalej było kiepsko ze spaniem. Później zaczęłam notowac co i o której godzinie
      robię to wszystko jakoś zaczęło się układać. Jak spacer o codzinnie o
      konkretnej godzinie, kapiel tez. dziecko to tylko dziecko. Jak będzie chciało
      jeśc co 3 h to nie powiesz ze w zeszłym tyg. jadło co 4 to jeszcze nie pora,
      ale wydaje mi się że te codzinne czynności o stałych porach to połowa sukcesu.
      teraz mój synek śpi między karmieniami od 20 min do godziny. Dobre i to.
      Wmożonym napięciem mięśniowym (ktos wczesniej pisał) sie nie przejmuj bo mój
      synek miał za słabe, więc to chyba nie ma znaczenia. Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka