cyganka0 03.07.06, 23:19 Witam, czy zostawiacie maluszkowi lampke nocna wlaczona? Jesli tak to do ukonczenia korego miesiaca? Drugie pytanie Mam w foteliku samochodowym wkladke pod glowke kiedy sie ja wyciaga? Synus ma 3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marychna31 Re: Światlo nocne 03.07.06, 23:29 > Witam, czy zostawiacie maluszkowi lampke nocna wlaczona? Jesli tak to do > ukonczenia korego miesiaca? Ja kiedyś miałam i synek non stop się wnocy budził. Kiedyś przez przypadek (jak miał około miesiąca) spaliśmy w pokoju bez lampki i synek przespał prawie całą noc (tylko budzenia na karmienie). Teraz zasypia kiedy robi się ciemno i budzi kiedy jest jasno. Na szczęscie, jak trochę się pobawi i zje to zasypia dalej Tak więc, w moim przypadku gaszenie lampki okazało się metodą na przesypianie nocy > Drugie pytanie Mam w foteliku samochodowym wkladke pod glowke kiedy sie ja > wyciaga? Synus ma 3 miesiace Kiedy zacznie sam, pewnie trzymac główkę Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_p Re: Światlo nocne 04.07.06, 00:06 przez pierwszy miesiąc spaliśmy przy zapalonym świetle ale to bardziej ze względu na mnie, żebym się nie obijała wstając do dziecka, no i co chwilę do żaby zaglądałam wkładkę będziemy trzymać dopóki przynajmniej głowa nie będzie sztywniejsza a potem zobaczymy za tydzień żaba skończy trzy miechy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: Światlo nocne 04.07.06, 11:38 nie wolno dziecku spać przy włączonym świetle, gdyż pod wpływem światła (obojętnie czy dziennego, czy lampki) rośnie w oku rogówka (chyba,jesli sie nie pomyliłam). Normalnie do tego wzrostu wystarczy swiatło dzienne, a jeszce w nocy powoduje przerost i problemy ze wzrokiem. Tak,że usypiajmy dziecko jesli tego potrzebuje przy malutkiej lampce, po czym ją wyłączajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Światlo nocne 04.07.06, 11:47 przy zapalonej lampce spaliśmy (mała w naszym pokoju ale swoim łóżeczku) przez jakis miesiac. Ochronę na główkę wyciaga sie jak dziecko już dobrze główkę trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: Światlo nocne 04.07.06, 13:11 Nigdy nie spaliśmy przy zapalonym świetle. Na czuja go wyciagam z łóżeczka i karmię, on bezblędnie znajduje pierś ( ma już 8 m-cy ). A wkładke bardzo szybko z fotelika wyciągneliśmy bo mały był bardzo długi jak sie urodził ( 61 cm ) i po prostu przeszkadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Światlo nocne 04.07.06, 13:13 odp na pyt. 1 - nie zostawialam wlaczonej lampki, spal od poczatku po ciemku Odpowiedz Link Zgłoś
martyskaa Re: Światlo nocne 04.07.06, 13:50 moja córka (ma pół roku)spała gdzieś do około 3 miesiąca przy zapalonej lampce. Ale chyba głównie ze względu na mnie bo co chwilę sprawdzałam czy oddycha Spijcie spokojnie przy zgaszonym swietle Odpowiedz Link Zgłoś