Dodaj do ulubionych

Światlo nocne

03.07.06, 23:19
Witam, czy zostawiacie maluszkowi lampke nocna wlaczona? Jesli tak to do
ukonczenia korego miesiaca?
Drugie pytaniesmile Mam w foteliku samochodowym wkladke pod glowke kiedy sie ja
wyciaga? Synus ma 3 miesiace
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: Światlo nocne 03.07.06, 23:29
      > Witam, czy zostawiacie maluszkowi lampke nocna wlaczona? Jesli tak to do
      > ukonczenia korego miesiaca?
      Ja kiedyś miałam i synek non stop się wnocy budził. Kiedyś przez przypadek (jak
      miał około miesiąca) spaliśmy w pokoju bez lampki i synek przespał prawie całą
      noc (tylko budzenia na karmienie). Teraz zasypia kiedy robi się ciemno i budzi
      kiedy jest jasno. Na szczęscie, jak trochę się pobawi i zje to zasypia dalejwink

Tak więc, w moim przypadku gaszenie lampki okazało się metodą na przesypianie
      nocysmile

> Drugie pytaniesmile Mam w foteliku samochodowym wkladke pod glowke kiedy sie ja
      > wyciaga? Synus ma 3 miesiace

Kiedy zacznie sam, pewnie trzymac główkęsmile
    • agaa_p Re: Światlo nocne 04.07.06, 00:06
      przez pierwszy miesiąc spaliśmy przy zapalonym świetle ale to bardziej ze względu na mnie, żebym się nie obijała wstając do dziecka, no i co chwilę do żaby zaglądałam smile
      wkładkę będziemy trzymać dopóki przynajmniej głowa nie będzie sztywniejsza a potem zobaczymy
      za tydzień żaba skończy trzy miechy
    • zuzaleczka Re: Światlo nocne 04.07.06, 11:38
      nie wolno dziecku spać przy włączonym świetle, gdyż pod wpływem światła
      (obojętnie czy dziennego, czy lampki) rośnie w oku rogówka (chyba,jesli sie nie
      pomyliłam). Normalnie do tego wzrostu wystarczy swiatło dzienne, a jeszce w
      nocy powoduje przerost i problemy ze wzrokiem.
      Tak,że usypiajmy dziecko jesli tego potrzebuje przy malutkiej lampce, po czym
      ją wyłączajmy.
      • eps Re: Światlo nocne 04.07.06, 11:47
        przy zapalonej lampce spaliśmy (mała w naszym pokoju ale swoim łóżeczku) przez
        jakis miesiac.
        Ochronę na główkę wyciaga sie jak dziecko już dobrze główkę trzyma.
    • paskowka1973 Re: Światlo nocne 04.07.06, 13:11
      Nigdy nie spaliśmy przy zapalonym świetle. Na czuja go wyciagam z łóżeczka i
      karmię, on bezblędnie znajduje pierś ( ma już 8 m-cy ). A wkładke bardzo szybko
      z fotelika wyciągneliśmy bo mały był bardzo długi jak sie urodził ( 61 cm ) i
      po prostu przeszkadzała.
    • shady27 Re: Światlo nocne 04.07.06, 13:13
      odp na pyt. 1 - nie zostawialam wlaczonej lampki, spal od poczatku po ciemku
      • martyskaa Re: Światlo nocne 04.07.06, 13:50
        moja córka (ma pół roku)spała gdzieś do około 3 miesiąca przy zapalonej lampce.
        Ale chyba głównie ze względu na mnie bo co chwilę sprawdzałam czy oddychawink
        Spijcie spokojnie przy zgaszonym swietle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka