Dodaj do ulubionych

Dopajanie!

06.07.06, 12:03
Witam!moj 3,5 mies.maluch od kilku dni jest tylko na mleku modyfikowanym.Jak
czesto powinnam go dopajac i w jakiej ilosci?
Obserwuj wątek
    • blesa1 Re: Dopajanie! 06.07.06, 14:14
      Dziecko samo Ci powie. Moje jest wprawdzie na piersi, ale zanim podam cyca,
      najpierw butelkę z wodą. Jak się ożłopie, to znaczy że chciało pić, jak nie, to
      znaczy że chce cyca. Taka metoda zdaje mi egzamin. A jeśli chodzi o ilości to
      różnie bywa. Moja córka raz wypija 30 ml, innym razem 200 i aż się boję że
      pęknie, bo w oczach brzuszek jej się podnosi. No ale jak zabieram butlę to
      wrzeszczy, więc cóż... daję z powrotem... Jeszcze nie pękła smile Wody można dawać
      do oporu, inne napoje chyba trzeba dozować, ale nie wiem jak, bo nie podaję.
      Woda nie powinna być też całkiem zimna. Tak... leciutko podgrzana, no ale nie za
      ciepła, bo jak nam gorąco, to dziecku jeszcze bardziej, bo nie zrobi sobie
      wachlarza z kartki papieru i nie pomacha przed buźką smile
      • pyskulec Re: Dopajanie! 06.07.06, 14:35
        zalezy co ile karmisz- jesli co 3h to najlepiej dopajac co 1,5h niewielkimi
        ilosciami
        • kasia_sp Re: Dopajanie! 06.07.06, 14:53
          ja dopajam min 3 razy dziennie
          albo podaję mniejszą ilość przed jedzonkiem, mała jest na butli, tak 20-30 ml
          albo miedzy karmieniami, a o to zazwyczaj mała sama się upomina i wypija tak 50-
          80 ml wink)
    • kanaviosta Re: Dopajanie! 06.07.06, 15:51
      moja Mała jest dopajana zawsze między karmieniami. teraz, w upały pije bardzo duzo. nie stosowałam nigdy jakichś ograniczeń jeżeli chodzi o picie, bo skąd mam niby wiedzieć, że dzidzi wystarczą te ilości, kóre jej pozwolę wypić. z tego co mówiła mi pediatra, dziecko karmione sztucznie potrzebuje naprawdę ogromnych ilości wody. poza tym sa upały.. ja podaję mojej córce wodę nawet kilka razy między karmieniami, zawsze wypija tyle ile chce. jeżeli nie ma juz ochoty na herbatkę, po prostu wypluwa smoka wink przestrzegam tylko zasady, by zachowywać odstępy miedzy dopajaniem i karmieniem. no i obowiązkowo, butelka z piciem jest zawsze pierwszą rzeczą, która zabieramy na spacer smile
      pozdrawiam ciepło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka