07.07.06, 17:08
Drogie Dziewczynki,
jako doświadczone mamy proszę polećcie mi jaki laktator owinnam kupić. Wiem,
że Avent Isis jest polecany, ale czy ten elektroniczny?
Obserwuj wątek
    • beata761 Re: laktator 07.07.06, 17:24
      ręczny jest dobry i sporo tańszy
      • mata811 Re: laktator 07.07.06, 17:24
        zgadzam się, ręczny mi służy-avent
        • blesa1 Re: laktator 07.07.06, 18:44
          Też używam ręcznego Avent ISIS. Jak się odciąga dużo pokarmu to wystarczy
          trzymać dłużej "wajchę" i leci tak jak przy działaniu elektrycznego smile
    • anna_13 Re: laktator 07.07.06, 20:24
      dziękuje za radę
    • 7marchefka7 Re: laktator 07.07.06, 21:05
      wszystko zalezy od tego, jak czesto bedziesz odciagala pokarm. Jesli
      sporadycznie, to reczny wystarczy spokojnie. Jesli planujesz uzywac go
      codziennie (a nie daj Boze po kilka razy dziennie), to stracisz mase czasu,
      nerwow i zdrowia (z tym zdrowiem to nie zart, moja bratowa przy sciaganiuu
      pokarmu laktatorem recznym uszkodzila sobie nadgarstek; prawdopodobnie kontuzja
      bedzie nawracala).
      Ja przez 4 miesiace karmilam synka wlasnym pokarmem sciaganym laktatorem i nie
      wyobrazam sobie, ze mialabym to robic przy uzyciu laktatora recznego. Uzywalam
      elektryczno-sieciowego Medeli, bylam zadowolona, laktator sciagal pokarm
      dokladnie i mozna bylo regulowac sile ssania.
      Do sporadycznych akcji laktatorowych polecam wyzpoyzczenie laktatora
      elektrycznego Medeli (u nas kopsztuje to 3 zl/doba) - sciaga bardzo dokladnie, w
      miare szybko i dziala niemalze bezglosnie (wielka zaleta przy sciaganiu pokarmu
      noca).
      powodzenia
      marchefka
      • aska62 Re: laktator 07.07.06, 22:45
        święta prawda smile Ja musiałam ściągać kilka razy dziennie - medela
        elektryczna super się spisała. O ręcznym nie chcę nawet myśleć ...
        • lucerka Re: laktator 07.07.06, 22:49
          tez mialam medele symphonie elektryczna. Rewelacja.
    • piegusie chico 07.07.06, 21:10
      pewnego razu musialam odciagnąć pokarm. Mój mąż udał sie do apteki i zakupił
      reczny odciągacz Chicco, taka normalna pompka+plastikowa rynienka na mleko.
      Zbesztalam go jak psa, ze mi takie badziewie podsuwa i mialam od razu do kosza
      wywalic, no ale skoro już byl to spróbowalam...jak na pierwszy raz nawet mi
      szlo. W międzyczasie zamówilam elektryczną Medele Mini Elektrik i.....nie ma
      porównania!!! Medela wysiada!!! Juz 3 ci miesiac karmie wyłącznie odciąganym
      mlekiem, a odciagam jedynie tym Chicco za 13 zl!!!!Jest na prawde rewelacyjny,
      elektryczny stoi w szafce, a ja ta pompka wyciagam mega ilosci (800 ml na dobe)
      i maly rewelacyjnie przybiera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka