Dodaj do ulubionych

menu 6 miesięcznej

25.07.06, 09:32
Moja gwiazda dziś kończy 6 miesięcy. Cały czas karmiłam tylko i wyłącznie
cycem. Od dzisiaj będę robić zupki. Mam przepisy różniaste i tylko mam
nadzieję, że jakoś pomału mała przyzwyczai się do innego jedzenia. Oczywiśnie
nie mam zamiaru rezygnować z cyca, ale chcę go dawać rano i wieczorem. Ile w
między czasie razy i co powinno dostawać dziecko do jedzenia, co z piciem?
Czy podawać wodę min niegazowaną, czy soczki? Czy piersi szybko dostosują się
do nowego rytmu?
Obserwuj wątek
    • iwonagos Re: menu 6 miesięcznej 25.07.06, 10:30
      ?
      • ally-mcbeal Re: menu 6 miesięcznej 25.07.06, 10:43
        Raczej nikt Ci nie doradzi jak masz karmić SWOJĄ córkę. Sama zobaczysz jak jej
        będą smakowały zupki. Z piciem to też wedle uznania. Mogą być soczki, może być
        woda albo pierś. Nie ma przecież schematu karmienia takiego dziecka. Pozdrawiam
        i życzę powodzenia!
      • agarosa1 Re: menu 6 miesięcznej 25.07.06, 14:02
        Karmienie mojej 6M Zosi (jutro juz konczy 7 mcy) wygladalo nastepujaco: rano
        piers (ok. 8-9 jak wstala) potem ok. 12 dostawala sloiczek zupki lub obiadku
        miesnego (na poczatku byl to krolik i indyk z warzywami, my najchetniej
        jadlysmy Hipp'a lub BoboVitę). Potem szla spac i po snie znowu piers (ok. 16).
        Po godzinie dawalam jej deserek owocowy (na poczatku jablko i/lub marchewka).
        Przed snem ok. 20 dostawala na kolacje kaszke mleczno-ryzowa z owocami a o 21
        piers na noc. W nocy budzila sie 1-2 razy na picie (dawalam jej soczki z
        butelki) lub piers, jesli byla glodna. Oczywiscie w dzien, a szczegolnie w te
        upalne dni dosc duzo pila miedzy posilkami, glownie soczki owocowe rozcienczane
        woda.
        Jutro konczy 7 mcy i je w podobnym rytmie.
        Pozdrawiam.
        • iwonagos Re: menu 6 miesięcznej 26.07.06, 19:51
    • yogi31 Re: menu 6 miesięcznej 26.07.06, 20:53
      Moja Malutka skończyła 6 miesięcy 8 lipca. Karmię ją ze słoiczka 2 x dziennie
      (raz deserek, raz zupka), zawsze po spanku. Narazie są to niewielkie ilości (po
      pół słoiczka max.). Pierś tak jak wcześniej - na żądanie. Soczki jej "nie
      wchodzą", więc robimy herbatkę, ale najbardziej lubi popić z piersi. Kaszek
      jeszcze nie dajemy, bo Pani Doktor powiedziała, że Mała jest "tłuściutka" i
      można z nimi poczekać. Ale wszystko zależy od upodobań dziecka, sama wyczujesz.
      • makulka1 Re: menu 6 miesięcznej 27.07.06, 13:44
        Ja Zaczynałam od wprowadznia kaszki. Obecnie mała skończyła 6 miesiecy i tak:
        rano je z cyca o 9 pije mleczko, potem spanko, po przebudzeniu deserek (ze
        słoiczka bądź duszony banan)koło 14, 15 zupka ze słoiczka i spanko, między 17,
        18 kaszka,no i na dobry sen po kąpieli czyli po 20 mleczko.Zyczę miłego
        dokrywania smaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka