Dodaj do ulubionych

oszmar usypiania

11.08.06, 19:29
Mam pięciomiesięcznego synka, który w dzień jest aniołkiem a w nocy
wrzeszczącą syreną wink Od prawie dwóch tygodni nie chce bądź nie potrafi spać w
nocy. Długo zawijaliśmy bobasa ciasno w kocyk razem z rączkami i kiedy
zaczeliśmy usypiać szkraba bez krępowania pojawił się ten męczący problem.
Próbowałam już wielu metod: powtarzalność zajęć wieczornych, zostawianie go
samego w łóżeczku przez 5 ,10, 15 min..., podnoszenie i poklepywanie aż
przestanie wrzeszczeć, spokojna muzyka przed snem (Mozart) , głaskanie i
przytulanie bez wyjmowanie z łóżeczka... I ŻADNA NIE SKUTKUJE!!! maluch nawet
jak jest noszony to zasypia dopiero po godzinie tylko mniej jest przy tym płacz
u
Obserwuj wątek
    • agusiak222 koszmar usypiania dokończenie 11.08.06, 19:33
      Proszę podzielcie sie swoim doświadczeniem w kwesti wieczornych zmagań z
      niemowlakami, które krzyczą na sam widok łóżeczka
      Zdesperowana i zmęczona mama
    • pytkasia Re: oszmar usypiania 11.08.06, 20:15
      a w dzień spi?
    • ithilhin Re: oszmar usypiania 11.08.06, 20:32
      to moze na razie spij z nim w swoim lozku? a moze w spiworku bedzie sie czul
      bezpieczniej? a jak spi w dzien?
      • agusiak222 Re: koszmar usypiania 11.08.06, 22:54
        w dzień usypiam Malucha w wózku, chwilę kolysze i slodko zasypia. Wieczorem daje
        Smyka do spiworka a on wyje. Dodam, ze jest karmiony tylko piersia i placz
        zaczyna sie juz przy jedzeniu. Bombardowana informacjami, ze KAZDA mama moze
        wykarmic swojego Brzdaca, nie zwalam winy na ilosc pokarmu, ale moze jednak on
        jest glodny? Wczoraj zasnal o 23.20 po dwoch godzinach krzyku, obudził sie o
        2.00 i wykonczony padł o 5.00 by spac tylko godzine .
        • brunette23 Re: koszmar usypiania 12.08.06, 09:24
          o kurczę, no to nieźle... ale powiem Ci szczerze że ja sie Jemu nie dziwię
          skoro do tej pory był ciasno zawijany a teraz ma dużo miejsca... moja córka też
          ma 5 miesięcy, nigdy nie była w nic zawijana, od poczatku śpi pod kocykiem ale
          ma od dłuższego czasu taki etap że buszuje po całym łóżeczku, zasypia na
          brzuchu na który musi się przewrócić bo kładę Ja na plecy, poza tym zanim
          znajdzie sobie miejsce to trochę trwa a i tak zasypia w poprzek łóżeczka albo z
          głową tam gdzie powinny być nogi , przy tym niekiedy jest trochę zamieszania i
          pojękiwania ale zasypia sama, gorzej w dzień bo jak się wierci to Ją wybudza...
          Dziecko w tym okresie bardzo intensywnie się rusza, Twój synek też a
          przyzwyczaił się podejrzewam do tego że jest Mu ciasno podczas zasypiania i w
          tym momencie biorąc pod uwagę zwiększoną ruchliwośc 5-miesięczniaków może być
          Mu ciężko się przestawić... a w ogóle to po co Ty go tak zawijalaś???
        • mamaoliwki Re: koszmar usypiania 12.08.06, 09:34
          agusiak spróbuj maleństwa nie owijać tylkopolożyc do łóżeczka i po bokach
          poukładać mu poduchy albo kocyki zwinięte w rulon tak żeby czul się bezpiecznie
          u nas mała tak zasypiała powodzeniasmile
        • ithilhin Re: koszmar usypiania 12.08.06, 13:09
          moze zglos lekarzowi skoro w dzien spi bez problemu - w nocy uaktywniaja sie
          niektore bole zwiazane np z watraba.. wazna jest godzina, o ktorej sie budzi. a
          probowalas, zeby w nocy spal w wozku? przez jakis czas i oczywiscie poki sam nie
          wstaje...
          • ithilhin Re: koszmar usypiania 12.08.06, 13:11
            oczywiście chodziło mi o wątrobę a nie jakiś dziwny twór (watraba)
            smile
    • agusiak222 Re: oszmar usypiania 13.08.06, 23:59
      dziękuję za rady, z tymi poduszkami spróbuje jutro, bo dzisiaj zasnął bez wycia big_grin
      Dałam mu soczku z jabłek i winogron (wypił 100 ml i to po wieczornym karmieniu!)
      i był tak najedzony, że nawet ruszyć się nie potrafił. Czy to dobrze podawać
      soczek na noc?? (próbowałam dać mleko modyfikowane, ale mu nie smakuje)
      • butterfly27 Re: oszmar usypiania 14.08.06, 12:27
        smile Na wstępie - ja mam pobudki czasem nawet co godzinę od 9 miesięcy i nadal
        nie umiem synkowi tego wyperswadować. Próbowąłam wieeeelu metod i chyba on ma
        taki "charakter". Ja ponoć też nie spałam jak byłam takim szkrabem.. Może to
        trochę genetyczne. Co do mleka modyfik - zmień firmę i dodaj troszkę kleiku
        ryżowegosmile
        Soczek możesz dawać, ale chyba lepiej popołudniu, a na noc np wodę z glukozą,
        lub herbatkę np koperkową.
        • meg.julia Re: oszmar usypiania 20.08.06, 21:09
          ja po wieczornym mleczku (karmie mlekiem modyfikowanym)zawsze podaje jeszcze
          herbatke, chociaz kilka lykow inaczej moja corcia nie zasnie. Po takiem mleku
          trzeba koniecznie dac popic maluszkowi, bo ono wzmaga pragnienie. Nawet daje
          jej herbatke jeszcze pozniej w nocyp rzez sen.Moze Twoj maluszek tez jest
          spragniony ?

pozdrawiamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka