Dodaj do ulubionych

zielona kupa

19.08.06, 10:59
moj 3 miesieczniak, karmiony głównie modyfikowanym (od tygodnia) robi zieloną
kupę (co 2 dni). Przeczytałam, że nalezy w takim przypadku od razu informować
lekarza, to prawda? Jest to niepokojący objaw?
Obserwuj wątek
    • elieka kolor kupki - link z info 19.08.06, 11:33
      www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,222
    • klaudynka111 Re: zielona kupa 19.08.06, 14:51
      Nie martw się to normalne-dzieci nie mają jeszcze odpowiednio wykształtowanych jelit i dlatego kupa się nie zabarwia. Moje dzieci też robią na zielono. Zmartwieniem jest kupa czarna, z krwią lub biała. Karmie mlekiem modyfikowanym, wcześniej były kupki żółte. Pozdrawiam.
    • szeszka Re: zielona kupa 19.08.06, 15:01
      moja 11. tyg corka karmiona piersia na poczatku 3. mca przez 3 dni robila
      zielonkawe rzadkie kupki 1 dziennie i okazalo sie ze slabiej przybiera na
      wadze - potem zielonkawe kupku sie skonczyly wiec nic z tym nie zrobilam - ale
      po tygodniu zaczela bardzo ulewac i wymiotowac i w ciagu 3 dni zrobily sie jej
      szorstkie plamy na buzi, lokciach i kolankach - okazalo sie ze ma skaze
      bialkowa - zaluje ze od razu nie poszlam do lekarza
      • pdabr Re: zielona kupa 19.08.06, 18:30
        Moja 4miesięczna córeczka robi zieloną kupkę do tej pory. Ale ja ją dopajam
        herbatką ziołową i dlatego (może ty też?). I też robi co dwa dni. Nie martw
        się. Lekarz mi powiedział,że jeśli dziecko robi kupkę bez wysiłku, to wszystko
        jest OK.
    • kotka.szrotka Re: zielona kupa 20.08.06, 17:35
      Nasza lekarka ze względu na zielone i dość rzadkie kupki dała skierowanie do
      gastrologa. Powinny być żółte.
    • 1marta2 Re: zielona kupa 20.08.06, 19:07
      Zielona kupa pojawia się też jak pokarm jest za chłodny... również jak dzicko
      długo ssie butelkę i mleko w niej stygnie.
      • martinka74 Re: zielona kupa 20.08.06, 22:05
        Moj synek ma 3 m-ce i zawsze robi zielone. Karmiony jest mlekiem Nan. Moj
        lekarz twierdzi, ze jesli dziecko nie ma zadnych dodatkowych dolegliwosci to
        norma. Zainteresowala mnie ta wiadomosc o zbyt chlodnym mleku, bo sama mam
        wieczne watpliwosci czy daje mu za zimne, albo za cieple.
        • krokre Re: zielona kupa 21.08.06, 15:01
          mój synek ma 4 miesiące i również robi zielone a czasem zielono-żółte kupki. Od
          3 tygodni jego kupki stały się bardziej gęstsze. Lekarz powiedział że dziecko
          rozwija się dobrze, prawidłowo przybiera na wadze więc nie należy sobie szukać
          przyczyny choroby. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka