yenepher 19.08.06, 10:59 moj 3 miesieczniak, karmiony głównie modyfikowanym (od tygodnia) robi zieloną kupę (co 2 dni). Przeczytałam, że nalezy w takim przypadku od razu informować lekarza, to prawda? Jest to niepokojący objaw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elieka kolor kupki - link z info 19.08.06, 11:33 www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,222 Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka111 Re: zielona kupa 19.08.06, 14:51 Nie martw się to normalne-dzieci nie mają jeszcze odpowiednio wykształtowanych jelit i dlatego kupa się nie zabarwia. Moje dzieci też robią na zielono. Zmartwieniem jest kupa czarna, z krwią lub biała. Karmie mlekiem modyfikowanym, wcześniej były kupki żółte. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szeszka Re: zielona kupa 19.08.06, 15:01 moja 11. tyg corka karmiona piersia na poczatku 3. mca przez 3 dni robila zielonkawe rzadkie kupki 1 dziennie i okazalo sie ze slabiej przybiera na wadze - potem zielonkawe kupku sie skonczyly wiec nic z tym nie zrobilam - ale po tygodniu zaczela bardzo ulewac i wymiotowac i w ciagu 3 dni zrobily sie jej szorstkie plamy na buzi, lokciach i kolankach - okazalo sie ze ma skaze bialkowa - zaluje ze od razu nie poszlam do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
pdabr Re: zielona kupa 19.08.06, 18:30 Moja 4miesięczna córeczka robi zieloną kupkę do tej pory. Ale ja ją dopajam herbatką ziołową i dlatego (może ty też?). I też robi co dwa dni. Nie martw się. Lekarz mi powiedział,że jeśli dziecko robi kupkę bez wysiłku, to wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: zielona kupa 20.08.06, 17:35 Nasza lekarka ze względu na zielone i dość rzadkie kupki dała skierowanie do gastrologa. Powinny być żółte. Odpowiedz Link Zgłoś
1marta2 Re: zielona kupa 20.08.06, 19:07 Zielona kupa pojawia się też jak pokarm jest za chłodny... również jak dzicko długo ssie butelkę i mleko w niej stygnie. Odpowiedz Link Zgłoś
martinka74 Re: zielona kupa 20.08.06, 22:05 Moj synek ma 3 m-ce i zawsze robi zielone. Karmiony jest mlekiem Nan. Moj lekarz twierdzi, ze jesli dziecko nie ma zadnych dodatkowych dolegliwosci to norma. Zainteresowala mnie ta wiadomosc o zbyt chlodnym mleku, bo sama mam wieczne watpliwosci czy daje mu za zimne, albo za cieple. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: zielona kupa 21.08.06, 15:01 mój synek ma 4 miesiące i również robi zielone a czasem zielono-żółte kupki. Od 3 tygodni jego kupki stały się bardziej gęstsze. Lekarz powiedział że dziecko rozwija się dobrze, prawidłowo przybiera na wadze więc nie należy sobie szukać przyczyny choroby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś