20.08.06, 22:04
Babki, czy ja mam długo jeszcze czekać na ząbki mojej córci? Ma ona już 14
miesięcy(kończy za 7 dni) i jeszcze ani jednego ząbka. Lekarka mówi żeby się
nie martwić tylko czekać, ale ile jeszcze? Czy u Waszych dzieciaczków też tak
było? Co mam robić? czekać?
Obserwuj wątek
    • ula233 Re: Ząbki 20.08.06, 22:07
      czytałam aż dwa razy, o nie dowierzałam !!!!
      to dziwne, ale skoro lekarz mówi żeby czekać i sie nie martwić to czekajcie.
      Wyyjścia nie ma smile
      • mata811 Re: Ząbki 21.08.06, 11:18
        Mojej siostrzenicy pierwsze ząbki urosły jak miała 10 miesięcy. Jeśli to jakies
        pocieszenie dla Ciebie.
    • meralda Re: Ząbki 21.08.06, 11:18
      Ja bym zapytała jeszcze u innego lekarza, koniecznie, to bardzo długo...
      • mmala6 Re: Ząbki 21.08.06, 11:22
        a jest jakies inne wyjscie poza czekaniem?wink
    • jks76 Re: Ząbki 21.08.06, 11:47
      slyszalam gdzies, ze jesli dziecko dlugo nie ma zebow, to moga mu zaczac
      wychodzic wszystkie naraz a to moze byc niebezpieczne, nie wiem tylko czy to
      prawda z punktu widzenia medycyny, czy tylko gadanie "starszych pan"
    • jola427 Re: Ząbki 21.08.06, 11:48
      To strasznie długo. Oglądaliście dziąsła? Nie prześwituje nic? Ostatnio nasz
      lekarz powiedział, że przed końcem drugiego roku powinny być już wszystkie
      mleczaki. Więc jak zaczną wychodzić to nie nadążysz liczyć. U nas pierwszy
      wyrósł w 8mies. Myślę, że lekarz wie co mówi i jakby coś złego się działo to na
      pewno by zareagował. Ale jeżeli masz się zamartwiać to idźcie do innego
      lekarza. Powodzenia.
      • mamachlopakow Re: Ząbki 21.08.06, 19:50
        Wybrałabym się do dentysty aby obejrzał dziąsełka. Pediatra to nie dentysta.
        • blanez16 Re: Ząbki 21.08.06, 21:23
          Pewnie, że do dentysty ! Jeśli mieszkasz w Warszawie, to mój dentysta polecał
          świetny gabinet specjalizujący się w uzębieniu maluchów, zdaje się Dzika 19/23.
          Wybieram sie tam na kontrolę z moim, teoretycznie prawidłowo ząbkującym
          maluchem za rok.
    • kropka1907 Re: Ząbki 22.08.06, 08:56
      Przestańcie straszyć dziewczynę, późne ząbkowanie nie jest chorobą!!!! Pediatra
      wie co mówi, na zęby trzeba czekać (czasem nawet tak długo). Moj syn NIE MIAŁ
      zębów do końca 14 miesiąca, w piętnastym zęby się ruszyły - w 6 tygodni wyszło
      5, widać już kolejne. Nie jest to "niebezpieczne" jak tam któraś napisała. Przy
      pierwszych trzech było rozdrażnienie i gorączka, następne wychodziły bez
      sensacji.
      Jeśli mimo wszystko niepokoisz się, to możesz iść do dziecięcego dentysty.
      Lekarz zrobi prześwietlenie i sprawdzi czy są zawiązki zębów mlecznych (a z
      tego co czytałam to może brakować jakiś pojedynczych ale nie wszystkich!) Więc
      spokojnie czekaj, słuchaj lekarza - Twoje dziecko ma czas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka