kmalczyk 05.09.06, 13:47 witam , moja trzymiesieczna coreczka nie akceptuje butelki nie chce pic z niej tylko bawi sie nia.co na to poradzic czy sie nauczy ssac znij. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_kz Re: nie chce pic z butelki 05.09.06, 13:56 Z całą pewnością się nauczy pić z butelki jak moja miała ok 3 mies tez dałam taki wątek Malutka nie tylko sie bawiła ale strasznie płakała i się prężyła jak próbowałam ja karmić. babci i cioci znacznie to lepiej wychodziło. A teraz jak jej nie wystarcza mojego pokarmu to wypija całą butle za jednym zamachem oczywiscie cycusia też ssie i wcale jej nie przeszkadza to że pija z butelki bo niektóre dzieci nie chca cyca. Podaje jej też słoiczki i kaszkę ale łyżeczką też bardzo dobrze je. A juz się martwiłam że będzie niejadek Zdaża jej sie czasami bawić ale jak błędnie zostanie zinterpretowane jej płakanie i serwuje się jej butle a ona wcale nie ma ochoty na jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
kreola7 Re: nie chce pic z butelki 05.09.06, 14:14 Moja "zaciągnęła" jak skończyła 5 mies. Do buteli nie powinnaś przekonywać Ty, bo dziecku kojarzysz się z cycem i ono nie rozumie dlaczego cyc chce mu wcisnąć smoka-no... w naszym rozumowaniu Niech z buelką poćwiczy tata, babcia, ciocia... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaimati Re: nie chce pic z butelki 05.09.06, 15:17 U nas cała rodzina ćwiczy od miesiąca na zmianę i nic. A i tak chyba najdłużej wytrzyma gdy ja mu podaję butle. Ostatnio wypił cale 5 ml !!!( z butelki, bo ile spłynęło po brodzie to nie wiem...) Jak długo wy próbowalyście zanim zaskoczyło? Bo ja już chyba zrezygnuję, pomalu przyzwyczajam teściowa do myśli,że bedzie karmiła Małego łyżeczką jak wrócę do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kreola7 Re: nie chce pic z butelki 05.09.06, 15:39 No cóż, próbowałyśmy w sumie od urodzenia, bo nie miałam dużo pokarmu, wtedy niestety nie umiałam sobie go wyregulować... Ale myślę, że tu chyba chodzi o wiek malucha im starszy bobas tym ze wszystkim jest łatwiej... Pamiętam to karmienie łyżeczką jak wróciłam do pracy...mała miała 4.5 mies... Odpowiedz Link Zgłoś