Dodaj do ulubionych

nie chce pic z butelki

05.09.06, 13:47
witam , moja trzymiesieczna coreczka nie akceptuje butelki nie chce pic z
niej tylko bawi sie nia.co na to poradzic czy sie nauczy ssac znij. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gosia_kz Re: nie chce pic z butelki 05.09.06, 13:56
      Z całą pewnością się nauczy pić z butelki jak moja miała ok 3 mies tez dałam
      taki wąteksmile Malutka nie tylko sie bawiła ale strasznie płakała i się prężyła
      jak próbowałam ja karmić. babci i cioci znacznie to lepiej wychodziło. A teraz
      jak jej nie wystarcza mojego pokarmu to wypija całą butle za jednym zamachem
      oczywiscie cycusia też ssie i wcale jej nie przeszkadza to że pija z butelki bo
      niektóre dzieci nie chca cyca. Podaje jej też słoiczki i kaszkę ale łyżeczką też
      bardzo dobrze je. A juz się martwiłam że będzie niejadeksmile

Zdaża jej sie czasami bawić ale jak błędnie zostanie zinterpretowane jej
      płakanie i serwuje się jej butle a ona wcale nie ma ochoty na jedzeniesmile
      • kreola7 Re: nie chce pic z butelki 05.09.06, 14:14
        Moja "zaciągnęła" jak skończyła 5 mies.
        Do buteli nie powinnaś przekonywać Ty, bo dziecku kojarzysz się z cycem smile i
        ono nie rozumie dlaczego cyc chce mu wcisnąć smoka-no... w naszym
        rozumowaniu smile Niech z buelką poćwiczy tata, babcia, ciocia...
        • mamaimati Re: nie chce pic z butelki 05.09.06, 15:17
          U nas cała rodzina ćwiczy od miesiąca na zmianę i nic. A i tak chyba najdłużej
          wytrzyma gdy ja mu podaję butle. Ostatnio wypił cale 5 ml !!!( z butelki, bo ile
          spłynęło po brodzie to nie wiem...)
          Jak długo wy próbowalyście zanim zaskoczyło? Bo ja już chyba zrezygnuję, pomalu
          przyzwyczajam teściowa do myśli,że bedzie karmiła Małego łyżeczką jak wrócę do
          pracy.
          • kreola7 Re: nie chce pic z butelki 05.09.06, 15:39
            No cóż, próbowałyśmy w sumie od urodzenia, bo nie miałam dużo pokarmu, wtedy
            niestety nie umiałam sobie go wyregulować...
            Ale myślę, że tu chyba chodzi o wiek malucha im starszy bobas tym ze wszystkim
            jest łatwiej...
            Pamiętam to karmienie łyżeczką jak wróciłam do pracy...mała miała 4.5 mies...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka