Dodaj do ulubionych

jak nauczyc jesc twarde, np kanapke?

22.09.06, 18:56
moj synek ma 11miesiecy i jak napotka twardszego cos to ma odruch wymiotny i
najczesciej wszystko wyrzygujesmilea ja czytam na forach ze dzieci w jego wieku
jedzą kanapki!!
podobno mozna uczy c na biszkoptach, ale one mają cale jaja i mleko w proszku,
ktorych ja nie dajesad
Obserwuj wątek
    • lucerka Re: jak nauczyc jesc twarde, np kanapke? 22.09.06, 20:34
      djenne napisała:

> podobno mozna uczy c na biszkoptach, ale one mają cale jaja i mleko w proszku,
      > ktorych ja nie dajesad

Maly jest alergikiem?

Ja daje biszopty do pomemlania. Syn ma 8 m-cy. Acha i jeszcze daje mu czasem
      skorke od chleba (tak tak gluten)- tez do pomemlania smile Synek zyje i ma sie dobrze.
    • zuzimama Re: jak nauczyc jesc twarde, np kanapke? 22.09.06, 20:50
      Możesz dawać biszkopty bezglutenowe (do kupienia w sklepach ze zdrowa
      zywnością) nie maja też mleka w proszku. Ja takie daje mojej zuzce( nie
      toleruje mleka i glutenu)
    • beatazet Re: jak nauczyc jesc twarde, np kanapke? 22.09.06, 21:05
      Witam.
      Może zacznij od chrupek kukurydzianych. Sprawdz na opakowaniu, żeby były bez soli
      • luna333 Re: jak nauczyc jesc twarde, np kanapke? 23.09.06, 08:04
        ja też uczyłam na chrypkach kukutydzianych i większych kawałkach warzyw w zupce, początkowo miał odruch wymiotny więc dawałam łyżeczkę mniej rozdrobnionego i resztę papki, codziennie dawałam troszkę więcej mniej rozciapanego i odruch zniknął.
    • rodzacy_tata a ile ma zębów? 23.09.06, 10:09
      ile ma zębów? ma czym pogryźć kanapkę?
    • inia33 Re: jak nauczyc jesc twarde, np kanapke? 23.09.06, 10:49
      właściwie nie musiałam uczyć, bo mała rwała się do żucia wszystkiego od dawnasmile)
      tylko na zupki słoiczkowe z kawałkami miała odruch wymiotny (równoczesnie jedząc chrupki, biszkopty, kawałki miękkich owoców i warzyw), więc zaczęłam jej gotować zupki z naprawdę sporymi kawałkami i wcina aż miłosmile
      biszkopty zjada bezglutenowe, oprócz tego chrupki, wyżej wspomniane miękkie owoce i ugotowane warzywa, pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe, czasami wafle ryżowe, kawałek żółtego sera lub chudej wędliny
      z utęsknieniem czekam na 10 miesiąc, żeby jej zacząć dawać normalne kanapki i w ogóle nowe rzeczysmile
      • inia33 P.S. 23.09.06, 10:50
        zębów ma 7, 8-my w drodze, a pierwsze jej wyszły jak miała 4 miesiące
        więc może to dlategosmile
        • anettaa1 Re: P.S. 23.09.06, 19:26
          ja mam ten sam problem,mala jest w tym samym wieku,biszkopty daje bezglutenowe
          kupione w sklepie ze zdrową żywnością,mała ma skaze i je tolerujr, z biszkoptami
          nie ma prblemu,ale jak dam obiadek ze słoiczka który nie jest papką to odrzau
          robi ble,aż ma łzy w oczach,o chlebie nawet nie myśle,zresztą z glutenem jeszcze
          poczekam.Myśle ze przyjdzie taki czas że nie będzie robiła ble,trzeba próbowac
          po troszeczku co jakiś czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka