Dodaj do ulubionych

Śpiący noworodek

03.10.06, 12:26
Chciałam się Was mamusie poradzić. Jak śpią wasze dzieci w łóżeczkach???
Dokładnie chciałabym wiedzieć czy przykrywacie je kołderką czy może wkładacie
do śpiworka. Czy któraś z Was używała pduszki tzw. klina dla maluszków.
Dajcie znać.
Pozdrawiam, Asia i Ufok.
Obserwuj wątek
    • a.lenard Re: Śpiący noworodek 03.10.06, 12:29
      moja córeczka jak była noworodkiem to spała bez poduszki ale pod nogi łózeczka
      podstawiłam ksiąki, żeby było pod lekkim skosem. Jesienią i zimą spała pod
      kołderką, latem tylko pod poszewką. Pytałas o noworodki , tak?
      • dzika41 tak, głównie o noworodki n/t dzięki 03.10.06, 12:30

• bea.bea Re: Śpiący noworodek 03.10.06, 12:32
      kiedy młody był noworodkiem spał w śpiworku...bo przykrycie go było rzeczą
      niewykonalna....i tak spał do 2,5 lat...
      potem ryczał że nie chce w tym spać...
      teraz ma 3 lata i staram sie nie widzieć jak on spi...smile...bo mróz mi po plecach
      chodzi...

śpimy zawsze przy otwartym oknie...ja zmarźlak zakryta po uszy.....a moje
      dziecko...odkryte na maksa....i zakrycie go to jak walka z dzikim mustangiem....
      co dziwne...jest ciepły...wie udaje że nie widze ...( taka ze mnie wyrodna matka)..
      jak do tąd chory nie był...może nie bedzie...

po cichu zaczynam zazdrościc mojej przyszłej..smile)...synowej, że bedzie miała
      akie ciepluszysko w łóżku..smile)
      • agunia1116 Re: Śpiący noworodek 03.10.06, 14:24
        mój miluśiński jak bhył noworodkiem to spał w rozku, potem w śpiworku, a tereż
        jak ma 2,5 roku to spi pod kołdrą, albo raczej na niej, jak się obudzę i
        próbuję go przykryć to przez sen wierzga nogami i znowu się rozkopuję, więc
        ubieram go na noc w ciepła piżamke z długim rekawem
    • demarta Re: Śpiący noworodek 03.10.06, 12:55
      noworodka pakowałam w rożek a pod policzek podkładałam pieluchę, jakby
      zwymiotował, albo ulał. potem okręcałam go kocykiem pod pachami i kładłam w
      takim niby kokonie. a teraz leży pod rożkiem w poszewce od poduszki, ale nie ma
      takiej siły, zeby się nie rozkopał, nie wsadził nóg między szczebelki łóżeczka
      i nie rozdarł pyska, żeby mu te nogi wyjąc... ze trzy razy na noc.
      • dorcia72 Re: Śpiący noworodek 03.10.06, 13:38
        Moje noworodki przez pierwszy miesiąc spały w lekkim rożku (było lato), a potem
        pod kołderką, póki nie zaczęły wierzgac nogami, potem w śpiworkach, po 2 latach
        synek spał w piżamce (śpiworek sam sobie odpinał i z niego wyłaził), ale na
        długi rękaw, bo skubany rozkopuje się, i śpi praktycznie nie przykryty (co
        oczywiście spędza mi sen z powiek)

Moje maluchy smile
        • andaba Re: Śpiący noworodek 03.10.06, 14:30
          Przy wyższej temperaturze w naleśniku z kocyka, przy niższej w becie lub rożku.
          Potem w śpiworku, ale takiego na noworodka nigdy nie miałam.
    • gacusia1 Re: Śpiący noworodek 03.10.06, 21:22
      Jak syncio byl noworodkiem,to spal na materacu bez poduszki,zawiniety ciasno w
      kocyk-tak czul sie bezpieczniei nie budzily go mimowolne ruchy raczek i
      nozek.Pozniej dalam mala,plaska poduszeczke,poniewaz uczylam go ZNOWU
      zasypiania we wlasnym lozeczku.Przykrywam kolderka,ale teraz to juz jest 11 m-
      czny chlopak i wedruje noca po lozeczku,wiec odkrywa sie notorycznie-NIE WSTAJE
      BY GO PRZYKRYC mimo otwartego okna w sypialni.Spokojnie,Twoje dziecko samo
      Ci "powie",co mu pasuje,a co nie.Aaaa,jak byl malenki,to uwielbial cieplo.
    • mathiola Re: Śpiący noworodek 03.10.06, 21:29
      a mi sie wydaje ze w takim spiworku to im rece marzna... smile
      Moje pod kolderka, bez poduszki. Chociaz mlodszy tak sie rozkopuje, ze musze
      jakis inny patent wymyslic, bo ciagle trzeba go przykrywac. Moze jednak ten
      spiworek pojdzie w uzytek. No, ale te rece... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka