czaszka00 30.10.06, 11:39 czytałam gdzie niegdzie że marchewka moźe powodować zaparcia czy zdarzyło się to u was ?? co robiliście w takiej sytułacji ?? i w jakim wielu podaliście pierwszy raz ?? i w jakiej postaci ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunette23 Re: marchewka 30.10.06, 11:57 najpierw podawałam jabłko ze słoiczka, po dwóch dniach marchewkę też ze słoiczka, zaparć nie było, ale gdyby, to coś rozluźniającego, np. soczek jabłkowy, jabłko, itd. Mała miała 5 miesięcy, karmiona była piersią, do tej pory marchewka jest duzym udziałem wszystkich obiadków słoiczkowych Gerbera, bo tylko te jada, zaparć nie ma, za to ładna kolor skóry... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mama_alusia Re: marchewka 30.10.06, 15:57 to może spróbuj soczku śliwkowego - u nas to była rewelacja, synek miał problemy z kupką po marchewce, bo jej było w kazdej słoiczkowej zupce dużo Dletego z ta marchewką nie należy przesadzać - jest przecież tyle innych wartościowych warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: marchewka 30.10.06, 19:31 U nas po marchewce był problem, ale pomaga jabłko. Na takie ze słoiczka tez się krzywi ale świeże mu smakuje. Jak jest kwaśne to troszkęglukozą dosłodzę. A pierwszy raz marchewkę dałam nie długo po tym jak skończył 4 miesiące. Ale potem bałam siędrugi raz dać bo miał problemy. Teraz dajęwłaśnie z jabłkiem, albo dokładam mu śliwki suszone gerbera. Super Odpowiedz Link Zgłoś
ptica6 Re: marchewka 31.10.06, 09:25 Witam.Moja córcia ma niecałe 5 m-cy.Po tym jak skonczyła 4,zaczęłm podawać jej różne dania w słoiczkach"po 4 m-cu".Wszystko było dobrze,dopóki nie dałam jej dania "marchewka z warzywami".Zaczął sie koszmar!Dziecko nie mogło strawić tej marchewki 4 dni!Strasznie bolał ją brzuszek,mała płakała co chwilę,prężyła się i nie spaliśmy przez to 6 nocy!Wylądowałam z nią na dyżurze w sobotę,bo nie mogłam patrzeć jak dziecko się męczy.Pani doktor powiedziała,że po prostu jelitka nie umią jeszcze strawić marchewki i żeby poczekać jeszcze z miesiąc z jej podawaniem.Ale po tym doświadczeniu prędko moje dziecko marchewki nie zje!A mojej koleżanki synuś w tym samym wieku też jest na piersi jak moja i wcina marchewkę z apetytem i nic mu nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: marchewka 31.10.06, 09:31 zatwardzala, wiec daje jablko zmiksowane z poranna kaszka Odpowiedz Link Zgłoś