Dodaj do ulubionych

czy to trzydniówka

08.11.06, 17:10
Mój synek ma 7 miesięcy 3 dzień gorączkuje, byłam u pediatry i kazał czekać.
Jak długo jest temperatua, jak wysoka, jak wygląda wysypka.
Pozdrawiam Kasia mama Nikosia TGA
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: czy to trzydniówka 08.11.06, 17:14
      u nas gorączka trwała 5 dni - nie czekałam na max tylko przy 38 podałam czopek
      paracetamolu. Wysypka pojawiła się po 5 dniach, gdy gorączka samoistnie
      ustąpiła. U córy były to drobne plamki na plecach.
    • kassia1976 Re: czy to trzydniówka 08.11.06, 17:14
      PODBIJAM
    • gagnese Re: czy to trzydniówka 08.11.06, 18:27
      ja właśnie podejrzewam trzydniówkę u swojego synka bo :
      -miał przez trzy dni gorączkę przekraczającą 38 st i dochodzącą do 39,gdy temp
      dochodziła do 38,5 podawałam p[aracetamol w czopku;
      -czwartego dnia(wczoraj)pojawiła się wysypka na tułowiu, dzisiaj jest na całym
      ciele, po gorączce ani śladu nie ma

wysypka u mojego małego różowa - takie kropeczki i jest ich bardzo dużo nie da
      się ich nie zauważyć

teraz czekamy aż wysypka zniknie(podobno po 2-3 dniach)
    • eve73 Re: czy to trzydniówka 08.11.06, 20:37
      My właśnie jesteśmy na etapie wysypki. Gorączka była przez 3 dni (38,1 -
      najwyższa), 4-ego dnia pojawiła się wysypka - na plecach i trochę na brzuszku.
      Sa to takie plamki, u nas są też lekko wyczuwalne grudki, ale nie u wszystkich
      tak jest.
      • kassia1976 Re: czy to trzydniówka 09.11.06, 16:03
        dzięki, u nas też pojawiła się wysypka na czwarty dzień. tak sie martwiłam , bo
        mój synek jest po operacji serduszka. Bałam sie gorąćzki. Pozdrawiam Mama
        nikosia TGA
        • falasarna Re: czy to trzydniówka 09.11.06, 16:35
          No to kamień z serca.
          Trzydniówkę przechodzi się raz.
          kassiu1976, tak na marginesie, w razie gorączki rób badanie moczu i wyklucz też
          np. zapalenie ucha. Teraz jest łatwiej, bo 3-dniówka odpada, a czekanie, co sie
          z tego wykluje, nie zawsze jest OK.
    • marcysia291 Re: czy to trzydniówka 09.11.06, 16:48
      Witaj,my już przeszłyśmy trzydniówkę w czerwcu,córeczka gorączkowała 3 dni,temp
      dochodziła do 39 w nocy,powyżej 38,5 zbijałam,na czwarty dzien gorączka
      ustąpiła,a mała była cała wysypana,to były takie czerwone placki,które nawet
      zlewały się w jedną całość,wysypka całkowicie znikneła po 3 dniach,pozdrawiam
    • mara_jade73 Re: czy to trzydniówka 09.11.06, 17:02
      Michał miał goraczkę klasycznie przez 3 dni, gdy przekraczała 38 starałam się
      zbijać czopkami. Po 3 dniach pojawiła się wysypka, najpierw za uszkami potem
      brzuszek i plecki, trwała chyba ze 2 dni
    • garfield22 Re: czy to trzydniówka 10.11.06, 13:30
      w jakim wieku wystepuje trzydniówka?
      • wozniakanna Re: czy to trzydniówka 10.11.06, 13:41
        Natka miala goraczke 3 doby najnizsza ok 38 st. Podawalismy paracetamol w
        czopkach. W 4 dobie goraczka spadla i pojawily sie male czerwone krostki na
        twarzy, brzuszku i pleckach wyczowalne tez od palcem. Zniknely po 2-3 dniach
        • mamakbn Re: czy to trzydniówka 13.11.06, 22:28
          witam.my -mam nadzieję-zaczęłysmy batalię z trzydniówką.piszę "mam nadzieję" bo
          boję się pomyśleć że może być to coś innego.wprawdzie mam już doświadczenia z
          tej wirusówki u dwóch moich starszych synków,ale każdy przeszedł to
          inaczej.nikolcia jest bardzo spokojna ,ma nie aż tak straszną gorączke-max.38
          st.,lekką biegunkę.może to też ząbki?bo nie ma jeszcze żadnego a skończyła 9m-
          cy!sama już nie wiem.z reguły jestem panikarą i mam ochotę lecieć do
          poradni,ale jak nie ma innych objawów...tydzień temu cała nasza piątka
          przechodziła infekcję(rotawirusy-biegunka i wymioty,ale córcia przeszła ją
          najlżej).ogłupiałam już z tego wszystkiego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka