Dodaj do ulubionych

Pół żółtka !!!!!

IP: *.* 30.07.01, 21:21
Drogie E -Mamy !!!!!! Moj Mateuszek w sobote konczy 6 miesiecy czyli zaczyna 7 miesiac ....i w zwiazku z tym (wedlug Inst. Matki i Dziecka) powinnam jego jadlospis wzbogacic polowa zoltka.... poradzcie, czy to zoltko dodawac do zupek ( dodam, ze konsumujemy Bobo Vite - zupki ) czy moze osobno czy moze gotowac samemu zupki i dodawac.... nie mam pojecia.... poradzcie , podzielcie sie swoimi doswiadczeniami !!!!Z gory dziekuje !!!!Anita i Mati !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pół żółtka !!!!! IP: *.* 31.07.01, 07:56
      wczoraj moj pediatra kazal wprowadzic zolto, mala ma 7 miesiecy. I tak trzeba ugotowac jajko ma poltwardo i dodac do zupki warzywnej. Ale pol co drugi dzien
    • Gość: Paulina Re: Pół żółtka !!!!! IP: *.* 31.07.01, 07:59
      ja daje mojemu prawie 7 - miesiecznemu synkowi pol zoltka ugotowanego na miekko 4 razy w tygodniu, bez niczego... ostatnio sie zastanawialam czy nie dodac do zupki, bo samo nie chetnie je, owszem zje, ale strasznie sie przy tym krzywi... czasem gotuje mu ziemniaczki, ugniatam na miazge i dodaje ugotowane na miekko zoltko...Paulinaps. czy my sie czasem nie znamy z innego forum?
    • Gość: guest Re: Pół żółtka !!!!! IP: *.* 31.07.01, 09:10
      ja mojemu Kubusiowi dawałam żółtko tak: troszkę zupki (też Bobo Vita) przekładałam do malutkiego garnuszka, dodawałam troszkę wody i zalewałam na wrzątek tak jak kluski lane. Żeby dobrze się rozprowadziło trzeba do żółtka przed wlaniem dodać trochę gotującej się części zupki. Nie wim czy jasno to opisałam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka