Dodaj do ulubionych

pielęgnacja pupy

IP: *.* 27.08.01, 15:48
Kochane mamy! 10 dni temu urodziłam Maję, ale musiałyśmy zostać trochę dłużej w szpitalu. Teraz jestem w domu i nie wiem czym pielęgnować pupę Mai w te upały. W książce piszą, ze oliwka, ale położna powiedziała mi, ze właśnie od oliwki się odparza. W szpiatlu stosowali maść Alanthan. A jeszcze ktoś poradził mi zasypkę. Bardzo proszę o opinię bardziej doświadczonych mam. Pozdrawiam,Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 27.08.01, 16:27
      Ja używam maści LINOMAG i moja córeczka jeszcze ani razu nie miała odparzonej pupy.Pozdrawiam, Aga
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 27.08.01, 17:00
      Używałam Alantan Plus (działała lepiej, niż sam Alantan), potem Bepanthen. Tego drugiego używam do dziś.Zasypki chyba niewiele mam dziś używa. Zwłaszcza w upały, gdy malutek się poci, zasypka może się zbijać w grudki.Pozdrawiam Ciebie i Majeczkę (tak miało się nazywać moje dziecuszko, ale najpierw urodził się Szymcio, a teraz w naszym bloku urodziła się Maja. To moje drugie już nazwę inaczej)Agata
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 27.08.01, 17:33
      Proponuje SUDOCREM (do nabycia w aptece).Uzywam go od ponad 3 miesiecy (a upaly ostatnio byly znaczne) i nie bylo w ogole problemow z pupa!Pozdrawiam- Patyk :sol:
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 27.08.01, 18:31
      Mz najpierw uzywalismy regularnie kremu Nivea do pupy, przy kazdej zmianie pieluchy , od ok. 2 miesiecy (Lena ma teraz 5) sporadycznie, glownie na noc (przez cala noc od kapieli ok.9 do ok. 6 rano przewaznie nie zmieniamy pieluchy) i tez nigdy nic nie bylo. Ale takiemu maluchowi to bym smarowala, w zadnym razie zasypka, bo podobno moze wiecej zaszkodzic niz pomoc.Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i malej Mai.
      • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 27.08.01, 20:25
        HejJa smarowałam na samym początku linomagiem,przy każdej zmianie pieluszki.Teraz ,Julka ma 3 m-ce ,smaruje sudocremem,też po każdej zmianie.Po kąpieli smaruję jej całe ciałko oliwką.
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 27.08.01, 21:11
      Także polecam sudocrem. Z pupą Patryk nigdy nie miał problemów, ale ostatnio lekko mu sie odparzyło w fałdce na szyi i posmarowałam cieniutko sudocremikiem. Rano było jak ręką odjął.Pozdrawiam :)Kasia
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 27.08.01, 21:29
      i moje 5 groszy ....Juleczka ma 1,5 miesiaca i od poczatku dupeczke smaruje jej tormentiolem - rewelacyjny - zadnej krosteczki.Niestety po Sudocremie zrobil jej sie jeden wielki purchel, z ktorym walczylam pozniej przez kolejne 3 dni ....
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 31.08.01, 08:44
      Ania nigdy zasypka. Jak dzidzia zrobi siusiu to sie skawali i odparzy pupe. Myślę, że wszystkie te maści powyżej są ok.Ja używam Alantanu po każdej zmianie i jest Ok.Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 31.08.01, 19:23
      Cześć Ania- polecam Sudokrem- rewelacja-małe zaczerwienienie znika w 5 sekund. Pozdrawiam- Gonia
    • Gość: guest Re: pielęgnacja pupy IP: *.* 31.08.01, 22:36
      Na upały najlepsza jest mąka ziemniaczana, jest też Alantan w zasypce, tych pudrów firmowych nie polecam, moga się skawalać. Ja używałam Sudocremu jak Kubuś był malutki a teraz jak ma już roczek to żle mu służą wszelkie kosmetyki z cynkiem i najlepsz jest Linomag lub Alanthan Plus> ale jak były upały to na spoconą pupkę super była mąka ziemniaczana (nie uczula). Dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka