Dodaj do ulubionych

Wycieranie pupy

IP: *.* 31.08.01, 10:31
Cześć Mamuśki! Mam trochę dziwne pytanie. Moja Juleczka ma pięć miesięcy. Od jakiegoś czasu zaczęłam jej podawać deserki(marchewki,jabłuszka) no i zaczęły się też stałe("knutki")kupki. Do tej pory wycierałam małą watką zmoczoną w wodzie. Teraz, zwłaszcza jak "narobi" do pampersa(czasem zauważę wcześniej i robi na przewijak), idzie na to strasznie dużo waty. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby? Bo chyba nie papier toaletowy? Pozdrowienia! Z góry dziękuję za odpowiedzi. Monika mama Julki.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Wycieranie pupy IP: *.* 31.08.01, 10:52
      Ja od czasów noworodkowych aż do teraz gdy nastały czasy nocnikowe używam do tego nawilżanych chusteczek dla dzieci np. pampers, bambino, nivea baby.
      • Gość: guest Re: Wycieranie pupy IP: *.* 31.08.01, 10:56
        Ja również używam wyłacznie chusteczek. Natomiast mniejsze dziecko wędrowało pod kran.ruda kasia
    • Gość: guest Re: Wycieranie pupy IP: *.* 31.08.01, 11:17
      A dlaczego nie używasz husteczek? :what:Z moich doświadczeń wynika , że najlepsze są Pampersa - mocne , nie za mocno perfumowane, odpowiedniej wielkości i niedrogie.
      • Gość: guest Re: Wycieranie pupy -chusteczki IP: *.* 31.08.01, 11:19
        Chusteczek ,oczywiście. Dziś słabuję z ortografii :-(
    • Gość: guest Re: Wycieranie pupy IP: *.* 31.08.01, 12:43
      Ja o ile mnie pamięc nie myli też miałam podobny, "problem". Zurzywałam ogromne ilości waty i płatków kosmetycznych. Miałam takie ceratki pokryte frotką i to pod pupę, małą na przewijak i mogłam wtedy użyć więcej wody. Potem przyszedł okres chusteczek Pampers, są też Delfiny, ale Pampersy chyba rzeczywiście są najlepsze. Dzisiaj z perspektywy czasu wcześniej zdecydowałabym się na pupę pod kran. Chusteczki sporadycznie, w końcu oliwki , balsamy , kremy , chusteczki uważam , że nie ma co z tym przesadzać, w końcu to kupa chemii. Teraz ola ma 19 miesięcy i jeszcze niechęć do nocnika więc często lat w Pampersie lub bez jak ciepl. Jak zrobi coś większego pod kran , lub pod prysznic, albo nóżkami do zlewu i myjemy pupcinę.Przy siusiu czasem myję czystą wodą, czasem mydłem,a czsem tylko wytrę - jak akurat jest wyjątkowo niechętna do współpracy. Pozdrowienia
    • Gość: guest Re: Wycieranie pupy IP: *.* 31.08.01, 22:30
      Wpierw chusteczki higieniczne lub ręczniki papierowe a potem chusteczki nawilżane np Pampers albo woda bezpośrednio z kranu (dziecię na ręku). Dorota
    • Gość: guest Re: Wycieranie pupy IP: *.* 31.08.01, 22:44
      CzescJa uzywam do wycierania "okupanej" pupy "zuzyte" chusteczki nawilzajace po uprzednim ich wypraniu.Po 3 razach ida do kosza...A tak poza tym miekki papier toaletowy czemu nie....
      • Gość: guest Re: Wycieranie pupy IP: *.* 01.09.01, 19:42
        Polecam chusteczki ale bambino - są najtańsze a czasami idzie ich sporo. Pranie takich chusteczek - iz raczej nie będę próbowała. Pozdrawiam Ella

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka